Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 939 293
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 130
Аз си напазарувах и хранителни- ориз, боб, брашно и тн.  и лекарства. Предпочитам да съм се подготвила за най- лошото, пък после ако дойде добро ще се радвам много. И се запасих за да избегна евентуалните тълпи после, не толкова че се боя от липси, особено на хранителни. Продукти имам достатъчно не за 14 дни, а за доста повече, и не ме е срам.

Това, че някой е решил да не дава пари накуп или че на него няма да се случи си е негов проблем. Аз предпочитам да съм подготвена.

# 11 131
Билата е заредена, Кауфланд също. Явно хората като са взели пари в края на Февруари са решили да си пазаруват, все пак празници едно друго, хората пътуват. Сега си е както обикновенно, да видим до кога.

П.П. Не разбирам, защо намирате за странно някой да купува подобен тип продукти на едро, аз го правя от години.

# 11 132
Скрит текст:
CasaDelSol,  ти не разбра ли, че заради няколко наши мнения в тази тема от преди месец, в които дадохме линк и мнения към широко отразената тогава новина, че тайландските лекари са намерили успешно лечение на критични случаи, заради това е изкупено тамифлуто. Това че денонощно експерти облъчват народа от всички телевизии, че това е само грип, това няма нищо общо.

СЗО: Коронавирусът не е грип.

https://www.marica.bg/svqt/szo-prizna-koronavirusat-ne-e-grip

Абе има разлика между поствам веднъж, за информация и това да се повтаря през страница, неуморна си признавам те.
А и като информация ми е интересно с какво помага на хората? Медицинските специалисти няма да се информират от теб, за какво им е на обикновените хора да го знаят? Като го натякваш естествено, че решават да си вземат за всеки случай, ако случайно Лили разбира повече от лекаря им. Simple Smile

Коментирала съм какво представляват противовирусните препарати, начин на действие и защо лекарства срещу СПИН, ебола и т.н. работят, защото се заформи дискусия, че заради това този вирус е кръстоска с ХИВ, засяга имунната система като ХИВ и т.н. защо да не коментираме тези неща?

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 00:42 от Не се сърди, човече

# 11 133
Двама българи в Сидни с положителни проби.
http://budnavarna.com/65769-dvama-balgari-v-chuzhbina-s-polozhit … i-za-koronavirus/
Редактирам се,тук пише че са била  заедно на един полет с хора дали положителен резултат
На кого да вярва човек
https://www.monitor.bg/bg/a/view/izdirvat-dvama-bylgari-bili-kon … oronavirus-190531

Ами на БГ източници аз не вярвам изобщо. Всъщност и доста от чуждите източници, които виждам в темата, не ми се виждат надеждни.

Иначе гледах клипче относно лечението в САЩ - прилагат експериментални терапии на определени пациенти с препарати срещу ХИВ, други противовирусни, плазма и тн., но още нямат резултати дали наистина са ефективни тези методи за лечение. Но пък в Китай явно всеки го блъскат с лекарства против ХИВ.

# 11 134
CasaDelSol,  ти не разбра ли, че заради няколко наши мнения в тази тема от преди месец, в които дадохме линк и мнения към широко отразената тогава новина, че тайландските лекари са намерили успешно лечение на критични случаи, заради това е изкупено тамифлуто. Това че денонощно експерти облъчват народа от всички телевизии, че това е само грип, това няма нищо общо.

СЗО: Коронавирусът не е грип.

https://www.marica.bg/svqt/szo-prizna-koronavirusat-ne-e-grip

Абе има разлика между поствам веднъж, за информация и това да се повтаря през страница, неуморна си признавам те.
А и като информация ми е интересно с какво помага на хората? Медицинските специалисти няма да се информират от теб, за какво им е на обикновените хора да го знаят? Като го натякваш естествено, че решават да си вземат за всеки случай, ако случайно Лили разбира повече от лекаря им. Simple Smile

И защо медицинските специалисти да се информират, а “обикновените хора” не? Точно “ ние” обикновените хора имаме нужда да се информираме, това не е здравен портал. И повярвай, че за
“нас обикновените хора” е важна тази информация, защото пътуваме, приемаме чужденци от цял свят за срещи по работа и имаме контакти, имаме познати и близки в чужбина. Аз от темата и Лили разбрах за BNO. Сега всичките  ми колеги го следят, даже някои заради това си отмениха пътувания  ( лични).  Кой  бг сайт го публикува? Или и затова тя е виновна?

# 11 135
Наистина ли мислите, че два три пъти повторено мнение в бг мама може да накара толкова хора да тръгнат да се презапасяват с лекарства. Не е ли възможно примерно нурофенът или там както се нарича да е изчезнал поради липса на внос или липса на производство. Може производителя да го е насочил към износ.
Смешно е възрастни хора да се обвиняват за това койкаквоказалдесетпъти и да обръщате темата в публичен линч.

# 11 136
Само едно не мога да разбера. Защо вместо да се спести истерия с пазаруване, запасяване, страхове и т.н не се отложат пътуванията в рискови зони за определен период ? Който пътува за неотложни ангажименти, за лечение -ок , но за друго...

# 11 137
Иначе гледах клипче относно лечението в САЩ - прилагат експериментални терапии на определени пациенти с препарати срещу ХИВ, други противовирусни, плазма и тн., но още нямат резултати дали наистина са ефективни тези методи за лечение. Но пък в Китай явно всеки го блъскат с лекарства против ХИВ.
Или пък карат на Гейтъри ( за тези които незнаят, това е безалкохолна напитка) - така беше споменато в клипа на човека от Деймънд круиз)

# 11 138
  • София
Не съм чула някой да е тестван от завърналите се българи от карнавала във Венеция. Но пък отчитаме втора грипна вълна😁.

Щото го отмениха. Иначе непременно щеше да чуеш!

# 11 139
Сега ги карат, когато упражненията са им в болниците да пишат деклараци, че не са болни от коронавирус, че са нямали контакти с хора болни от коронавирус и че скоро не са били в чужда държава - и само това...
И как точно се очаква човек да знае от какво е болен? И хората, с които е имал контакти, от какво са болни? Гадаене на боб? Карти Таро? Броене на звездите?
Че чак и да декларират...
Аман от бюрокращина, тесногръдие и идиотизъм по български.
Ако пък в декларацията, която подписват, пише "Доколкото ми е известно, не съм болен от Covid-19", то самата тя се обезсмисля. Доколкото ми е известно, днес в трамвая нямаше човек, болен от Covid-19..
П.с. Говоря за тези, които ги карат да подписват декларации, не за децата.
Тук изрично трябва да се уточняваш за всяко нещо, че иначе си правят всякакви изводи.

# 11 140
  • Варна
Наистина ли мислите, че два три пъти повторено мнение в бг мама може да накара толкова хора да тръгнат да се презапасяват с лекарства.

Абсолютно!

# 11 141
И какво правите ако спре тока? Вземете си купете и по един генератор.
Така ще раздвижите залежалите стоки, ще помогнете да се учеличи цената...
Мноооого смешно! Ще разчитаме на газени лампи.

# 11 142
Не съм чула някой да е тестван от завърналите се българи от карнавала във Венеция. Но пък отчитаме втора грипна вълна😁.

Не са го отменили,съкратиха го. Стотици хора имаше. Включително и от България.

# 11 143
И какво правите ако спре тока? Вземете си купете и по един генератор.
Така ще раздвижите залежалите стоки, ще помогнете да се учеличи цената...

Ще ядем само месо докато изпразним фризерите SatisfiedSatisfiedSatisfied

So Lucky*, аз съм с 5 годишно дете. И аз се моля да не дава Господ да се наложи да не излизаме от вкъщи..  Лесни с храната ще станем всички, ако недай си Боже опрем до глад.

# 11 144
  • гр. София

Карнавалът във Венеция не го отмениха, а завърши два дена по-рано.

Общи условия

Активация на акаунт