Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 453
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 11 895
Нали двама българи са дали положителен резултат?

# 11 896
То е ясно кой лъже и кой подвежда:

СЗО: 3,4% от случаите на коронавирус по света са починали. За сравнение смъртността при грип е много по малко под 1%.

https://twitter.com/WHO/status/1234872254883909642?s=19

И това пак не е точно, защото е осреднено. според мен е редно да се качва снимката с информация само за коронавируса по възрастови групи. Не проумявам защо въобще се сравнява с грип? 50 милионна провинция, нямаше да бъде затворена ей така.

# 11 897
Meredith_Gray, официално според СЗО смъртността от ковид19 е 3,4%. Смъртността при грипа е около 0.1%. Сега се чудя наистина на кого да вярвам на теб, на Доналд Тръмп или на СЗО, на  CDC или на съвсем коректната графика от Business Insider? Всъщност изобщо не се чудя.

Пак повтарям за последен път. Опитите ти да диктуваш кой какво да пише тук , да определяш кое е коректно или не и то в разрез с наличната публична и официална информация, просто няма да минат. И ще те помоля да прескачаш моите постове оттук нататък. Аз повече отказвам да отговарям на подобен род тролене.

Абе ти честно си много зле.
На графиката не са данните на СЗО, а сравнение между процент заболели 2018 в Америка от грип отляво, данни от CDC, а отдясно данните на China CDC за коронавирус от януари. Как може да си мислиш, че проценти от различни популации се сравняват??? Все едно да кажеш, че 0,1% от 100 е равно на 3,4% от 2344.
Пиша го, за да разберат тези, които четат.
Не се надявай да те подминавам, ще го правя ако постваш достоверна информация без собствени интерпретации. И която не е в разрез с официално обявената информация.
Опитите ти за подлъгване на останалите са гнусни и жалки, а сега се убедих, че са и напълно умишлени.

Аз чета и ми стана интересно как сравняваш грип 2018 с непознатия Covid-19?
Грипът от коя година съществува?
За мен тези сравнения с грип са подвеждащи и се сетих за една поговорка
” Вместо да изпише вежди, извади очи”.

# 11 898
  • Варна
Нали двама българи са дали положителен резултат?
Не. Двама бълари са пътували в един самолет с човек, който е дал положителен резултат. Някъде в Австралия

# 11 899
То е ясно кой лъже и кой подвежда:

СЗО: 3,4% от случаите на коронавирус по света са починали. За сравнение смъртността при грип е много по малко под 1%.

https://twitter.com/WHO/status/1234872254883909642?s=19

И в двата случая смъртността е изключително малка.

# 11 900
Не я разбираме, отворете си нужната тема и се отстранете. Аман от тролове, които отделят по половин щас да напишат пост пълен с възмущение, сякаш темата се финансира от данъците им. Иначе искат да си говорим за глобалната конспирация. 😂
Вълнувам се от ситуацията в Италия по служебни причини и следя темата доколкото мога. Оммм...

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 23:56 от Lily_L

# 11 901
Meredith_Gray, официално според СЗО смъртността от ковид19 е 3,4%. Смъртността при грипа е около 0.1%. Сега се чудя наистина на кого да вярвам на теб, на Доналд Тръмп или на СЗО, на  CDC или на съвсем коректната графика от Business Insider? Всъщност изобщо не се чудя.

Пак повтарям за последен път. Опитите ти да диктуваш кой какво да пише тук , да определяш кое е коректно или не и то в разрез с наличната публична и официална информация, просто няма да минат. И ще те помоля да прескачаш моите постове оттук нататък. Аз повече отказвам да отговарям на подобен род тролене.

Абе ти честно си много зле.
На графиката не са данните на СЗО, а сравнение между процент заболели 2018 в Америка от грип отляво, данни от CDC, а отдясно данните на China CDC за коронавирус от януари. Как може да си мислиш, че проценти от различни популации се сравняват??? Все едно да кажеш, че 0,1% от 100 е равно на 3,4% от 2344.
Пиша го, за да разберат тези, които четат.
Не се надявай да те подминавам, ще го правя ако постваш достоверна информация без собствени интерпретации. И която не е в разрез с официално обявената информация.
Опитите ти за подлъгване на останалите са гнусни и жалки, а сега се убедих, че са и напълно умишлени.

Аз чета и ми стана интересно как сравняваш грип 2018 с непознатия Covid-19?
Грипът от коя година съществува?
За мен тези сравнения с грип са подвеждащи и се сетих за една поговорка
” Вместо да изпише вежди, извади очи”.

Meridith, отнася се за постове които го определят като грип, сравнението на Лили е точно заради такива постове.

# 11 902
  • София
Скрит текст:
Тази внезапна ваканция понамирисва. Как така изведнъж и то за цялата страна?  Пише, че били забранени и свиждания в болниците и пр. Става нещо според мен. Но е добра мярка във всеки случай, особено в тази ситуация.

За мен ваканцията е правилно решение и не мисля, че е свързана с прикриването на случаи на корона.
Според мен искат да изчистят инфекцията с грип В, защото епидемия с грип първо, би объркала цялостната картина в страната и диагностиката на случаи с коронавирус, второ, би натоварила здравната система и болничното лечение. Така че, ако ще посрещаме коронавирус в България, нека да бъдем максимално изчистени откъм други инфекции и по този начин по-добре подготвени.

# 11 903
Първи три случая в щаба на НАТО в Белгия.

Става дума за цивилен служител и двама членове от семейството му.

https://dariknews.bg/novini/sviat/pyrvi-tri-sluchaia-na-koronavi … a-na-nato-2215274

# 11 904
  • гр. София
Съгласна съм с Lily_L! Отдавна темата вече не информативна. Информацията е малко, а заяжданията и постове не по темата - твърде много. Вече обсъждаме и образованието, системата, правилата й за различните училища....Rolling Eyes
Ама никой не ви е вързал тук. Никъде не се казва, че темата е информативна. Това е  раздел Клюкарник
Е какво информативно има - влизам в тема за корона вируса и чета за правилата в различните училища при излизане в грипна ваканция по принцип? Или лични нападки за това кой се е поддал на паниката и кой колко боб си е купил???

# 11 905
Като е информативна защо не трият постове за английски техници от нечия младост или твърдения за лечение за парацетамол?

И боба, и ваканциите имат пряка връзка с темата. Положението е нервно, така че се въздържайте от глупави забележки, защото в темата наистина има ценна информация.

# 11 906
Някъде беше писал някой за етапите на заболяването/стадии/,но не намирам след толкова писане...В интервюто г-жа Николова казва че корона започва с кашлица, а аз като че ли друго бях чела.

# 11 907
  • Варна
Съгласна съм с Lily_L! Отдавна темата вече не информативна. Информацията е малко, а заяжданията и постове не по темата - твърде много. Вече обсъждаме и образованието, системата, правилата й за различните училища....Rolling Eyes
Ама никой не ви е вързал тук. Никъде не се казва, че темата е информативна. Това е  раздел Клюкарник
Е какво информативно има - влизам в тема за корона вируса и чета за правилата в различните училища при излизане в грипна ваканция по принцип? Или лични нападки за това кой се е поддал на паниката и кой колко боб си е купил???
Ами това е форум. За неспециалисти. Какви постове очаквате?

# 11 908
Поствах информация от Испания. В нашият град има нови случаи, има инфо и за други градове, за случаи в старчески дом.... Спирам! Темата отдавна е за ключ, през страница се дъвче едно и също, някои потребители нон стоп си мерят магаретата, на кого е по- мъжко.....
Истината се ражда в спора. Simple Smile
Темата е злободневна и въпреки оплакванията достатъчно информативна. Аз оставам.Stuck Out Tongue

Какъв спор? Темата отдавна е за вирусът в България, за запасяване, за ваканции. Не е това, което беше. В началото беше информативна. Следя темата още преди да има такава в бг мама. Последните 200 страници да има някаква информация за Китай?

# 11 909
  • гр. София
Хайде да не разводняваме още повече темата! Всеки ще реши за себе си! Аз чета малко само вечер, все пак и на работа ходя. Пропускам 400-500 поста на ден, но явно нищо важно не е! Wink

Общи условия

Активация на акаунт