Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 144
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 945
  • Насред хаоса
От двете злини трябва да се избере по-малката. Колкото повече се спазват мерките, толкова по-малка е вероятността да стане като в Италия. Съответно и последствията ще са по-меки. Докато ако се допусне да се развилнее наистина, тогава вече не само "заключените" вкъщи, ами всички ще са засегнати.
Някои работодатели минават на работа от къщи за служителите, други, както писа един познат вчера, им отменят командировки, независимо колко са важни.

# 15 946
Близка приятелка работи в Спешна помощ. Това, което каза ме потресе-никой не знаел какво да се прави, нямали проткол, нито ясни указания какво да правят с такива случаи, за специално защитно облекло пък да не говорим. Те от своя страна ги препращали към ЛЛ, който сигурно също не знае какво да прави.
Толкоз за създадената организация.

# 15 947
"Във връзка с изявлението на министър-председателя Бойко Борисов от 12ч днес, 10 март

Кината и театрите ще работят като препоръката е зрителите да се настаняват през място, за да се осигури достатъчно голяма дистанция между тях."

Подобна информация е написана във всички страници на кина, които проверих. Успяха да ги затворят за 2 дни, всички скочиха и сега пак ги отварят.

Винаги наивно се надявам да ме изненадат и никога не се получава. Как пък веднъж не застанаха зад решенията си, плашеща липса на отговорност.
За да си отговорен човек не става само с плямпане,трябват възпитание и чувствителност, и куп други добродетели.Дано БОГ ни пази,че сме станали напоследък много лоши!

# 15 948
Аз не мога да разбера защо продължавате до отговаряте на този трол Гери Николова. Според нея също така е съвсем в реда на нещата, ако имаш съмнения, че си болен от коронавирус да посетиш джи пи-то или някоя болница, където да заразиш хубаво медицинския персонал там както и други случайни пациенти. Тя не мисли за другите хора, само и единствено за себе си, сега явно от пандемията ще загуби пари (както и много други хора) и това й е основната болка, не я интересува колко хора могат да умрат. Празно е там и в главата и в душата и колкото и да я убеждавате, няма смисъл, преди вас много други хора са се пробвали вече.

# 15 949

Като ги приказва този доктор, да направи точни сметки. 5% от случаите били критични.  В София населението е 1 242 000, а 5% от него са 62100. Дали в София има толкова болнични легла за дългосрочно интензивно лечение?! Каквито са нуждите от обгрижване за такива болни.

От кога се разболяват 100% от жителите?

Никога разбира се, поредната доза глупости...
За сега, най-висока е честотата на заразените (спрямо популацията) в Италия със 152 случая на милион популация. Ако (теоретично) достигнем тяхната честота, в София би имало около 180 заразени, хайде да ги сложим 200 поради гъстотата на населението , но това няма да се случи.

# 15 950
Скрит текст:
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.

И аз съм ЗА! Ако някой направи веднага я подписвам
Ако вие сте без работа и можете да си гледате децата вкъщи (ако са достатъчно малки), има много хора, за които затварянето на детски градини и училища означава, че или трябва да спрат работа или трябва да наемат гледачи. За по-големите деца - като се спрат от училище, ще спрат ли да се събират по молове, заведения, кина и пр? Май не - затова петицията трябва да бъде - затваряне на абсолютно всички учреждения. Но нещо ми подсказва, че няма да имате успеx. Simple Smile

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 17:12 от Анонимен

# 15 951
Скрит текст:

Като ги приказва този доктор, да направи точни сметки. 5% от случаите били критични.  В София населението е 1 242 000, а 5% от него са 62100. Дали в София има толкова болнични легла за дългосрочно интензивно лечение?! Каквито са нуждите от обгрижване за такива болни.
От кога се разболяват 100% от жителите?

Никога разбира се, поредната доза глупости...
За сега, най-висока е честотата на заразените (спрямо популацията) в Италия със 152 случая на милион популация. Ако (теоретично) достигнем тяхната честота, в София би имало около 180 заразени, хайде да ги сложим 200 поради гъстотата на населението , но това няма да се случи.
[/quote]
Аз също имам опасения в друга насока - последствията, а не вируса.

Едва ли цялото население на София ще се разболее едновременно.

Достатъчно е София да пламне в рамките на 3 седмици. Долу горе това е срокът за престой в болница. Легла няма да има за всички нуждаещи се.
Нали виждаш в какви срокове се развива в Италия?!
Не се разболяват всички, но се разболяват достатъчно висок %. Ето ти малко извадки от споделеното от италианския лекар от Бергамо. Само да ти напомня, че Бергамо е с население 120 287, спрямо София - 1 242 000, т.е.10 пъти по-малко.

Цитат
https://www.bgnovini.eu/%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B0%D0% … 3IT5lVWJBuS4nYc3U
Ситуацията е меко казано драматична.

Те са с усложнения, далеч от тези на грип.

Не дишат адекватно, имат нужда от кислород.

Стоенето вкъщи, докато симптомите се влошат не променя изхода на заболяването.
Но, сега след като цялата драма започна, имаме нужда от легла. Едно по едно, отделенията, които бяха освободени се пълнят с изумителна скорост.

Последвалият отказ на дихателната система често е сериозен и след няколко дни в болницата, подаването на кислород става недостатъчно.

Също така съм сигурен, че когато видите интубирани млади хора във спешното, или по-лошо, свързани с ECMO, всичката самоувереност, че сте млади ще се изпари. И докато има хора, които в социалните мрежи се хвалят, че не ги е страх, игнорирайки предупрежденията и се оплакват, че нормалният им живот и навици са нарушени, епидемията се разраства. Вече няма хирурзи, ортопеди, уролози, ние сме само лекари, които изведнъж станаха част от отбор, който посреща цунамито, което ни изтощава.

Случаите на болни се увеличават, до 15-20 хоспитализации на ден. Резултатите от пробите идват един след друг: положителен, положителен, положителен.

Изведнъж спешното се срива. Взимат се спешни мерки: нужна е помощ в интензивното.

Мисля, че това ти стига. 15- 20 хоспитализации на ден ( а ако го сметнем спрямо брой население, за София 150 - 200 бр./ден) са дотатъчни, за да запълнят легловата база в София за няколко дни. А после???
Ако за теб са глупости, за мен е важно, защото съм със сериозни респираторни заболявания.

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 16:47 от Diorela

# 15 952
  • Bulgaria
А вие как си представяте ситуацията без да се взимат никакви мерки? Всичко ще си работи, бизнесът няма да пострада? Като започнат масово да се разболяват хората и служителите ви какво ще стане? Какво ще стане в един цех, който има примерно 200 служители ? Тези хора да не са от стомана? Или тогава бизнесът няма да пострада? Какво ще стане в един хипермаркет, който има 200 служители и 1/3 се разболеят? Откъде ще си купите храна? Знам, че сме беден народ, знам, че много хора нямат 1 лв. заделен и не могат да преживеят без доходи. Но аз поне не виждам как може да се размине без да се взимат каквито и да било строги мерки. И Италия се опитаха да не въвеждат строги мерки, но в крайна сметка какво се получи?

# 15 953

За сега, най-висока е честотата на заразените (спрямо популацията) в Италия със 152 случая на милион популация. Ако (теоретично) достигнем тяхната честота, в София би имало около 180 заразени, но това няма да се случи.

Сметнете колко е населението на северна Италия, а не на цяла. Освен това, няма начин Вие или някой друг в момента да знае колко точно ще са заразените в крайна сметка. Ако въобще някога узнаят.

# 15 954

Сметнете колко е населението на северна Италия, а не на цяла. Освен това, няма начин Вие или някой друг в момента да знае колко точно ще са заразените в крайна сметка. Ако въобще някога узнаят.

Знае се вече, от бг-мама. Всички до един ще се заразят, а от София няма да остане камък върху камък.

# 15 955
Аз не мога да разбера защо продължавате до отговаряте на този трол Гери Николова. Според нея също така е съвсем в реда на нещата, ако имаш съмнения, че си болен от коронавирус да посетиш джи пи-то или някоя болница, където да заразиш хубаво медицинския персонал там както и други случайни пациенти. Тя не мисли за другите хора, само и единствено за себе си, сега явно от пандемията ще загуби пари (както и много други хора) и това й е основната болка, не я интересува колко хора могат да умрат. Празно е там и в главата и в душата и колкото и да я убеждавате, няма смисъл, преди вас много други хора са се пробвали вече.

Стара тактика - тролът обвинява други в тролене. Simple Smile От хиляда страници насам вашите постинги са най-истерични, с най-много "черна статистика" и с непрекъснати предупреждения за "апокалипсис" и нагнетяване на паника. Послушайте ме - поспрете с истеричните нотки и апокалиптичните прогнози, наистина ще си направите добро.

# 15 956

За сега, най-висока е честотата на заразените (спрямо популацията) в Италия със 152 случая на милион популация. Ако (теоретично) достигнем тяхната честота, в София би имало около 180 заразени, но това няма да се случи.

По време на бpифинг cтана яcно, че cтpаната ни pазполага cъc 741 инфеĸциозни легла, които могат да бъдат yдвоени в pамките на 24 часа. В Италия от 100 заразени - 10 са хоспитализирани, т.е. имаме капацитет за 15 000 заразени с тази леглова база.

# 15 957
Стара тактика - тролът обвинява други в тролене. Simple Smile От хиляда страници насам вашите постинги са най-истерични, с най-много "черна статистика" и с непрекъснати предупреждения за "апокалипсис" и нагнетяване на паника. Послушайте ме - поспрете с истеричните нотки и апокалиптичните прогнози, наистина ще си направите добро.

"Трол" не е човек, който има мнение, различно от твоето, а чиито постове целят заяждане, без да носят никаква информативна стойност. В този смисъл разликата с LilliM е очевидна.

# 15 958
Всеки един бизнес ще бъде засегнат, не само от КВ, ами защото Китай остана затворен много време! Много Ви моля, няма как едните да мируват, а другите да мрънкат, че не сме ги посещавали?! Не знам как би се процедирало в тази ситуация, но е глупаво да мислим, че хората са виновни, заради тяхната паника, заради това,че искат да се вземат някакви мерки КВ да не се разпространява, защото видиш ли, някой щял да бъде засегнат. Тоя някой не е само той на този свят, е това ме ядоса мен всъщност.
И говорех за необезпечен кредит, не за ипотечен! Замразяването на Италия е само върху ипотечните такива и това не значи че се опрощават, погледнете и цитата, не само това което аз съм написала. Никоя банка няма как да бъде задължена в разгара на икономическа криза да опрощава дългове на когото и да било. Има си застраховки за тази работа и да българина не ги взима много на сериозно.

# 15 959

Сметката ти е грешна. Смята се от цялата популация на страната. Което значи, че при италианските цифри може да докараме до 1064 болни в огнището при 7 млн.популация на България към 2018г. Но тая сметка е съвсем ориентировъчна. Може и повече Simple Smile

По време на бpифинг cтана яcно, че cтpаната ни pазполага cъc 741 инфеĸциозни легла, които могат да бъдат yдвоени в pамките на 24 часа. В Италия от 100 заразени - 10 са хоспитализирани, т.е. имаме капацитет за 15 000 заразени с тази леглова база.

Да, има легла, пръснати из цялата страна, само дето повечето са заети. Във ВМА съобщиха, че всичките легла ВЕЧЕ са заети. Освен това по статистика до преди два дена 49-50% от болните в Италия бяха хоспитализирани. 20% от тях са в интензивното, което е около 10% от общата цифра. Може би това ви е объркало.

Общи условия

Активация на акаунт