Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 929 320
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 15 990
Днес страната ни е повишила индекса на риск при пътуване до Малдивите до ниво 3.

# 15 991
Скрит текст:
Скрит текст:
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.
И аз съм ЗА! Ако някой направи веднага я подписвам

Нямаме много време до утре, та трябва бързо да се действа.. Който е съгласен, нека подписва и помага - фейсбуци, социални мрежи и т.н. Дано съберем достатъчно подписи до утре.

https://www.peticiq.com/253742

--------------------------
По текста на петицията  - това измъдрих. Съжалявам, но не съм много добре с писането, зная.
Така че ще се радвам на всякакви идеи, "забележки" и поправки. Където трябва ще редактиранм петицията.
И ние като ученици правехме всякакви щуротии, само и само да изклинчим от даскало. Но няма да ви се получи толкова лесно - ще се наложи да учите въпреки всичко.
Не съм ученик. Баща съм. Освен това, най-близките ми са в най-рисковата група. Правя, каквото мога за да намаля рискът - и за тях, и за всички останали.

Така мисля. Ако на Вас не ви харесва или не съвпада с личните Ви интереси, не подписвайте.

# 15 992
Някой знае ли защо в worldometers няма данни за Италия за днес?

# 15 993
  • Bulgaria
Далеч не го изкарваш за няколко дни. И смъртните случаи НЕ са само на възрастни хора, макар и да са предимно на възрастни. Кои сме ние въобще да определяме кога на един човек му е дошло времето? Нито един човек не заслужава да почине заради глупостта на някой, който попива италианска, френска и тем подобна култура или на някоя кифла, която по цял ден обикаля молове, дискотеки, кина и т.н. след като се е прибрала от екскурзийката си. Или въобще на когото и да е!

Добре, че бях аз, да ти вкарам малко лафове в клавиатурата.
Ако тръгна да броя, това го пишеш за десети път.
Виждам, че си на заплата тук, да ти дам някой лев да спреш, какво ще кажеш? Smile

А, аз мислех, че вече си във Франция да я попиваш най-накрая тая култура. Все пак бонусчето трябва да се оползотвори. Или взе че послуша майка си?

# 15 994
Предлагам утре премиерът да е на кино, в четвъртък на театър, в петък на посещение в столично училище.
Може компания  да му прави здравният министър.

Като редови гражданин, нали е човек от народа.

# 15 995
Цитат
Вече са към 100 000, но идеята е актуална. В момента 82 000 души са болни от коронавирус, от които 77 000 в Китай.
Това означава, че ако не сте в Китай или не сте го посетили наскоро, това трябва да премахне 94% от Вашата загриженост.

🧪 Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото:
81% от случаите протичат в лека форма.
14% от случаите са умерени.
Само 5% от случаите са критични.

Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него.

☠ Смъртността от атипична пневмония е 10%, докато COVID-19- едва 3,4%.

Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%.

Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000).

Да вземем един от най-лошите дни досега- 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус:
🗣 на същия ден:
26 283 души са починали от рак.
24 641 души са починали от сърдечни заболявания.
4300 души са починали от диабет.

➡️Комарите убиват 2740 души всеки ден. ➡️Хората убиват 1300 души всеки ден.
➡️Змиите убиват 137 души всеки ден.

⚠️ Всичко това идва да покаже, че няма нужда от излишна паника! Не се поддавайте на евтини медийни провокации, спрете да изкупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света! ⚠️Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота!

д-р Веселин Йолов, лекар в МВР болница , от фейсбук.

# 15 996
  • Варна
Изнасят ги един път дневно към 18:30ч.

# 15 997
Защото данните за Италия за деня ги съобщават само вечер. Между 19:30 и 20:00 ч. обикновено.

# 15 998
  • София
Напомням, че грипа също може да убие млад човек без хронични заболявания- колега си замина на възраст под 40 (Бог да го прости- това стана преди 20 години) от грип ...  представям си какво щеше да стане, ако бяха пуснали worldometer да брои по същия начин доказаните с тест случаи на грип по държави, тия в интензивни и умрелите ... а може би трябва да го направят.

# 15 999
  • Варна
Скрит текст:
Цитат
Вече са към 100 000, но идеята е актуална. В момента 82 000 души са болни от коронавирус, от които 77 000 в Китай.
Това означава, че ако не сте в Китай или не сте го посетили наскоро, това трябва да премахне 94% от Вашата загриженост.

🧪 Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото:

Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него.

Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%.

Това означава, че ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията (за което имате шанс 1:45 000 000).

Да вземем един от най-лошите дни досега- 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус:
🗣 на същия ден:

⚠️ Всичко това идва да покаже, че няма нужда от излишна паника! Не се поддавайте на евтини медийни провокации, спрете да изкупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света! ⚠️Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота!

Никога не съм се съмнявала че в МВР работят идиоти.

# 16 000
Скрит текст:
Сега ревнаха и собствениците на заведения. Много хора спрели да ходят, нямало пари, щели да фалират. Искали помощи. Бе тия хора не разбират ли, че в момента е наложително!?
Доникъде няма да я докараме така...

Вдигне някой врява, и Баш Шефа се врътва.

Ние не можем ли да вдигнем врява за удължаване "грипната" ваканция?

Петиция някаква, Интернет-подписка, нещо такова. Журналистите ще го публикуват, и готово - вземащите решения ще се врътнат отново.
Аз съм за. Даже се учудвам, че още не е предприета такава стъпка.
И аз съм ЗА! Ако някой направи веднага я подписвам

Нямаме много време до утре, та трябва бързо да се действа.. Който е съгласен, нека подписва и помага - фейсбуци, социални мрежи и т.н. Дано съберем достатъчно подписи до утре.

https://www.peticiq.com/253742

--------------------------
По текста на петицията  - това измъдрих. Съжалявам, но не съм много добре с писането, зная.
Така че ще се радвам на всякакви идеи, "забележки" и поправки. Където трябва ще редактиранм петицията.
Подписах и споделих, дано има успех.

# 16 001
Скрит текст:
Цитат

🗣 на същия ден:

Благодаря. Не знаех че диабета и ухапванията от змии са заразни по въздуха и могат да предизвикат световна пандемия. Тъкмо се бях засилила да грабя по магазините, но сега съм вече много по-спокойна от тази информация.

# 16 002
  • забравих си мисълта...
Австрия затвори границата си с Италия. Тези, които се връщат от Италия, задължително имат 14 дни карантина. Аз бях вчера в болницата на контролен преглед. Веднага ме питаха дали през последните две седмици съм била в чужбина. А болницата беше почти празна, явно хората се въздържат да ходят там ако не им се налага наистина.
За сега границата с Германия не е затворена, но германците не можело да се застояват в Австрия, можели само да преминават. Че то какъв е смисълът тогава? След като могат да преминават, все ще спрат някъде на кафе или да похапнат. За Германия казаха, че положението е много сериозно. Засегнати са вече всички области. Австрийците все още го карат лежерно, но да видим кога и те ще обявят ситуацията за кризисна.

# 16 003
В петък ми се наложи да посетя личната. Бяха отворили да проветряват, а на бравите на вратите бяха залепили навити марли, напоени със спирт. Личната и сестрата както винаги носеха маски. Изкоментирах, че са взели мерки, а тя ми каза, че импровизират, тъй като никой не им е казал какво трябва да правят. Днес ходих на гастроентеролог в Медлайн Пловдив и видях само един човек с маска - охраната. Докторът, който ме прегледа, се изкашля в шепата си докато обикаляше коридора. После преди да ми пипа корема не го видях да си измива или почиства по никакъв начин ръцете. А след като излезнахме от стаята с ехографа, една сестра отиде там и съвсем ясно се чуваше как стабилно си кашля. След като се прибрах старателно се изкъпах. Не мога да разбера каква е тая тотална неадекватност, при това от медицински лица. Да, в клиниката няма инфекциозно отделение, но има много пациенти, както и спешно отделение. Не знам как може никакви мерки да не се взимат.

# 16 004
Скрит текст:
Цитат

🗣 на същия ден:

Никога не съм се съмнявала че в МВР работят идиоти.

Е може ли такива приказки сега?! А ако утре се наложи да ви опазят от заразени зомбита по улиците или пък да ви лекуват?

Общи условия

Активация на акаунт