Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 927 837
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 19 665
  • Другата България
Къде може да се подаде сигнал към РЗИ и те ли проверяват дали след спазва карантина? Яко съм яхнала метлата и започвам да докладвам. Сега и с ИП да ги видим дали ще са толкова смели ненапътувалите се туристи.
На телефоните за всеки град, които са общодостъпни в нета.
Или на мейл.
Очакваше се да се приеме и там да има дежурни и почивните дни, не знам дали го потвърдиха.
Точно те са органа, който следи за карантината. Не МВР, не ЦСМП. Насочила си се на правилното място. Вече при нужда от съдействие на служителите на РЗИ се търси МВР.

# 19 666
  • София - Рим и обратно
Има ли някой, който не си е купил продукти с цел запасяване?
Аз ,защото ядем плодове и зеленчуци,млечни,яйца ,месо и няма как.Пазарувам всеки ден или през ден,но сега мисля поне за по 4-5 дни да почна да взимам за да не се бутам по магазините
Ние също сме на месо, яйца и млечни, чат пат зеленчуци. Тия неща не свършват поне. Та няма да се запасявам. Магазинчетата са до нас.

# 19 667
Фантастико София, 14:30 часа: охраната стоеше на входа и пропускаше по 5-7 човека. Вътре нямаше хаос, общо взето имаше всичко. Магазинерките с ръкавици /не знам дали ги сменят по цял ден/, без маски. Чакахме с един възрастен човек, като ме видя с маска, ми се изсмя, не пазело. Иначе по щандовете всеки ти се качва на главата. Уж от един източник се информираме, но...

# 19 668
Няколко общини в Австрия също са от този момент под карантина.

# 19 669
  • София - Рим и обратно
Ми като гледам как ги носят тея маски, препасани под брадичката... голямо пазене.
Аз не разбирам защо не работят пос терминалите никъде.

# 19 670
Бразилският президент Болсонаро е с положителен тест.

Преди време той нарече кризата с коронавируса "измислица".

https://amp.theguardian.com/world/live/2020/mar/13/coronavirus-l … r_impression=true

# 19 671
  • Bulgaria
Ми като гледам как ги носят тея маски, препасани под брадичката... голямо пазене.
Аз не разбирам защо не работят пос терминалите никъде.

Заради претоварването. Това се случва в такива моменти. Както по празниците обикновено.

# 19 672
  • София

https://amp.theguardian.com/world/live/2020/mar/13/coronavirus-l … r_impression=true
Aбе ... прави впечатление, че прекалено много политици, спортисти, треньори и т.н. известни личности се оказаха заразени. Вярно е, че те имат повече достъп до тестване и все пак ... колко реално е разпространено това чудо???

# 19 673
Изпратиха ми клипче с интервю на испански в което се казва, че още 18 октомври са направени проби в Ню Йорк с коронавирус. И, че вируса е разработен в Ухан със съдействието на Франция и учени от Канада, но излиза от контрол.

# 19 674
До 29 март ще работят само хранителни магазини, аптеки и дрогерии.

https://dnews.bg/do-29-mart-ste-rabotat-samo-hranitelni-magazini … i-i-drogerii.html

# 19 675
Аз да питам... след като има по-голяма вероятност да спечелим от тотото... Я дайте някакви числа, да ги пусна, пък после ще делим милионите между нас си. Обещавам!

Моето е 7. Обаче ако спечелим, обещавате да делим, нали?
Шансът за печалба е по-голям от този да умрем от Короната, та току виж....

# 19 676
  • София
. Сега и с ИП да ги видим дали ще са толкова смели ненапътувалите се туристи.

Направо се чудя. Една комшийка е записана за две екскурзии в Турция и щели да ходят. Защото не им връщали парите. Луди хора. И на мен ми се ходи, ама като здравомислещ човек няма как да се жертвам.

# 19 677
Стига с това поразяване на белия дроб!
Усложненията се причиняват от свръхреакция на имунната система.
Свръхсекрецията задръства дробовете.

а секрецията се случва където е вируса - демек - в дроба Simple Smile

# 19 678

Ах и като е с Корона вирус какво от това? Ще покашля няколко дена и после пак ще си е президент. Няма да им се размине на бразилците от този им президент (дано да са доволни този път от избора си, но доколкото ги познавам - едва ли).

# 19 679

Ти сигурна ли си че ако се тестваш няма да се окажеш заразена ?

Общи условия

Активация на акаунт