Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 926 436
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 21 450
Парацетамол може да няма, но все ще има фервекс, тайлол хот, терафлу, грипекс...... Всичкото съдържа парацетамол. Е, вярно цената е друга....
Тези прахчета въоще няма да помогнат.

Що? Grinning

# 21 451
аз също мисля, че ще свърши тоя месец и тогава ще лъсне истината ... дано не съм права!
При нас нещата поне по официални данни още са в начална фаза, но в средата или края на следващата седмица няколко големи  европейски държави с огнища ще преминат капацитета на мед услугите и тогава по новините ще стане паникьорско. Тогава предполагам и ще се стресне широката общественост у нас

Не, просто ще спрат да обявяват данни. Ако не го бяха обявили, никой нямаше да разбере.

# 21 452
С П Р Е Т Е   С    П А Н И К А Т А   !!!
Това е нарочно подклаждана паника .
Хората работят и локализират огнища .
Да ви кажа един психологически трик. Не лично към rorik, обръщам се към всички,  най-добронамерено:

Не използвайте негативни думи.
Вместо "спрете паниката", кажете: "запазете спокойствие".
Сигурна съм че го знаете този трик.

# 21 453
Здравейте! Искам да попитам, на кой да се обадя, пред блока ми има група деца? Около 30 деца на по 16-17 години, не знам къде са родителите им и защо са толкова безотговорни. Искам да подам сигнал и да ги приберат. 🙂

Доколкото знам не е забранено излизането, а струпването в затворени пространства.
Относно използването на негативни думи и аз се мъчех да го казвам.

# 21 454
Аз не разбрах какво означава това: да работят само банки, аптеки и хранителни магазини. Не казаха нищо за непрекъснатите производства, за градския транспорт, за влаковете и т.н Те ще работят ли? Вече нищо не разбирам, какво се приема и какво не.....

# 21 455
  • София
Все по-трудно ми е да се засмея на оригиналностите, които се сипят из нета. Вече се усмихвам леко накриво.

Дано народът се вслуша в Генерал Мутафчийски.
Моля за малко уважение, научете му името на човека поне, чувате/четете го по 20 пъти на ден.

Научихме го, как няма да го научим. Когато положението стана сериозно, го зарязаха на първа линия. Къде е Бойко с  просташкото поведение и пиарските акции? Или пък на генерала сега му е дошла смелостта да говори, без да му нареждат какво?
Положението е сериозно, защото имаме родина, но не и държава.
Защото безхаберно обясняваха, че няма страшно. Защото се кумиха сума ти и време, докато решат дали връщащите се трябва да са в карантина чрез отпуск или платен от здравна каса.
Защото едно решение не могат да приведат в действие. Затваряме всичко! Ооооо, не ..... фризьорските салони остават. Обявяваме извънредно положение през нощта, за да не хукнат посред нощ да изкупуват тоалетната хартия.
Защото народът толкова изстрада от лъжи, като си спомним само Чернобил, че вече не вярва на нищо. Дотолкова сме свикнали да не им пука за нас, че веднага търсим скритата умисъл.

А пък на оргиналностите не се дразнете. Смехът е мощно "имунно" средство. Какво друго ни остава, освен да се посмеем. Иначе да вземем направо по 2 метра хасе и 1 въже.

Смехът и чувството за хумор отличават човека от животното. Че нещо се съмнявам в последното тези дни.

# 21 456
Понеже сме краен квартал, не може да се прати патрул, децата можели да си отидат. Това ми казаха от 112 и ме попитаха дали кихат и кашлят....

# 21 457
Проф. Мутафчийски: Остават да работят хранителните магазини, аптеките, бензиностанциите /ВИДЕО
http://epicenter.bg/article/Prof--Ventsislav-Mutafchiyski-/209820/2/0

# 21 458
Още в началото казах, че щом не касае децата, българите ще се насерат да подценяват и иронизират това, което ни очаква. Браво на генерала, бесен е колкото и аз

Ееехххх....защо няма и тук такъв Генерал.
В понеделник трябва да пратя детето си на училище.
А броят на заразени в Германия расте с часове....

# 21 459
Китай и китайците помагат -
Фондацията на основателя на Али Баба изпращат 1 милион маски като помощ на Сащ
Задълбочават сътрудничеството си и помощта към Иран в борбата с епидемията, се казва в телеграма от президента Си до Хасан Роухани
В Шан Си са изписани всички пациенти, болни от Короната и нямат нови случаи от 18 дни насам
В Белгия е пристигнал самолет с медицински стоки за Европа - маски, тестове за вируса
Си Дзин Пин - ще продължат да помагат на Италия, Южна Корея
Китай набира все повече скорост за работа във всички сектори на селското стопанство и икономиката

# 21 460
Това за ибупрофена е фейк, фейк, фейк, 100 пъти се написа.
Ако сте сигурни отивам да изтрия поста. Мислех, че поне здравните министри знаят какво говорят, както и здравните служби като публикуват списъци. Явно вече всичко е фейк. Извинявам се.
Няма нужда да се извинявате, Бояна. Мисля, че вие с козирогче давате много полезна информация. Не е нужно всички да ви вярват, достатъчно е малко да се позамислят...
Ibuprofen дава повече странични ефекти при бъбреците и тяхната дейност, а за короната беше вече писано, че при някои пациенти с усложнения се стига до отказ на бъбреците и хемодиализа. Възможно е да има някаква връзка, но тук специалистите имат думата. Може би е просто предупреждение за хората да не прекаляват с употребата на лекарството. Всъщност с което и да е лекарство.
А това е информация от СЗО...

"Brief your employees, contractors and customers that if COVID-19 starts spreading in your
community anyone with even a mild cough or low-grade fever (37.3 C or more) needs to stay at
home. They should also stay home (or work from home) if they have had to take simple
medications, such as paracetamol/acetaminophen, ibuprofen or aspirin, which may mask
symptoms of infection
.
"
https://www.who.int/docs/default-source/coronaviruse/getting-wor … -for-covid-19.pdf

# 21 461
Аз не разбрах какво става с фирмите и заводите. И се чудя какво ще реши моят работодател. В производството само работят сигурно 200 цигани, които освен че работят на мръсно , не можем да ги научим да не ядат на работното си място, камо ли да се спазва дистанция и да се дезинфекцират. Умът ми не го побира как би се справил ако не затворим.
Иначе италианските ни клиенти се фраскаха по имейла,  че работят въпреки вируса и не се плашат...

# 21 462
Градския транспорт ще работи, май с график на почивен ден. Страшно много хора ще си работят и страшно малко ще работят от дома си.

# 21 463
Генералът какво се ядосва на народа. Заповедта беше изключитешно половинчато написана и спусната в 16:20 в петък. Като ще обявяваш нещо, го изпипай.
А акцента не са Фризьорките, а масовата бутаница по веригите.
Заповедта беше половинчато написана, защото разчитаха на съвестта и самодисциплината на простия народ. Защото с така написана половинчато заповед и съвест от наша страна, икономическите щети щяха да са най-малки. Сега, като затегнем нещата, щетите ще се увеличат. Не дай си Боже, ако положението съвсем ескалира, щетите ще станат фатални. Опитаха с добро, не стана. После политиците ни били виновни. Виновни сме си само ние. За нищо не ставаме.
Хората не знаеха кое ще работи и тръгнаха да теглят от банките пари.

# 21 464
Току що излезе информация за трети смъртен случай в Норвегия. Трети възрастен пациент в Осло. Първите два са починали в болница, третият - в старчески дом. Ужас.

Общи условия

Активация на акаунт