👶 Юнски мами на бъдещи мъничета, обменят опит за техните ритничета! 2020! - 🌞 Тема 7

• 32 472
  • 744
  •   1
Отговори
# 360
Наздраве,Деска! Wink (с чаша портокалов сок) Simple Smile

Миналата седмица ,докато се прибирах от работа си тананиках любимата народна песен.Шофирането е около 15 мин.,достатъчно,че си змислих някакъв бебешки текст,тип приспивна песен Simple Smile Та така се зароди един коплет ,който вече постоянно пея на бебето си Simple Smile
А народната песен е Лудо младо. Simple Smile

# 361
Само не се бийте! Simple Smile
Минавам да кажа, че има намаление в ХМ още няколко часа Simple Smile онлайн

Аз сортирам бебешки дрешки, донесени от една приятелка и се чувствам все едно ще ми е за първи път, толкова малки ми се виждат

# 362

Знаете ли дали е практика в България да се  поставят инжекции витамин К на новородените бебета за предотвратяване на евентуални усложнения. Днес говорих с приятелка, която роди в Турция и там е било задължително по закон.
Ето една статия за вит. К при новородените:
https://bremennost.bg/vitamin-k-za-bebeta.html

На дъщеря ми ѝ слагаха Инжекция витамин К в болница Надежда, септември 2018, както и на всички бебета, родени с нея. Simple Smile

Не знам каква е практиката в другите болници.

# 363
  • Plovdiv, Bulgaria

Знаете ли дали е практика в България да се  поставят инжекции витамин К на новородените бебета за предотвратяване на евентуални усложнения. Днес говорих с приятелка, която роди в Турция и там е било задължително по закон.

На дъщеря ми ѝ слагаха Инжекция витамин К в болница Надежда, септември 2018, както и на всички бебета, родени с нея. Simple Smile

За инжекции не знам, но помня че на малкия бяха изписали вит.К по каква схема няколко дни. Не знам същото ли е

# 364
Момичета, попадна ми една стания за ритничетата на бебчетата докато са в коремчетата. Има и много забавно клипче накрая. http://-spam013-/article/4275-Защо-бебето-рита%2C-докато-е-в-корема

Последна редакция: ср, 29 яну 2020, 22:41 от airgirl

# 365

Знаете ли дали е практика в България да се  поставят инжекции витамин К на новородените бебета за предотвратяване на евентуални усложнения. Днес говорих с приятелка, която роди в Турция и там е било задължително по закон.

За инжекции не знам, но помня че на малкия бяха изписали вит.К по каква схема няколко дни. Не знам същото ли е

christiana в статията, която споделих пишеше, че и капки се давало. При вас вероятно вместо инжекция, с капки сте набавили витамина.

airgirl не ми се отваря линка. Стана ми любопитно.

Споделям забавна снимка, описваща мен и мъжа ми, когато сме грипосани (както и повечето мъже 😁 ):

# 366
Момичета, попадна ми една стания за ритничетата на бебчетата докато са в коремчетата. Има и много забавно клипче накрая. http://www.---/article/4275-Защо-бебето-рита%2C-докато-е-в-корема.

Супер.Но при мен адреса не се отваря. Ако може го сподели отново.

# 367
  • Варна
Привет, да се включа и аз по нощите. Вчера бях на преглед след капките кръв. Аг ме гледа, каза, че няма отлепване на плацентата и контракции, бебето се движеше, пусна ми и пулс и й хоп за въртя се с гръб и пол пак не видях. Нямам търпение за ФМ да идва 06.02.
Е днес имам нова драма, не усещам почти бебето, три дни го усещах редовно днес почти нищо... Трябва да спра да чета в нета, защото се побърквам.
Не смея да купувам още нищичко, майка ми постоянно повтаря, че е рано трябвало в 9 месец.
Гледахме разни колички онзи ден, обаче аз нищо не разбирам 😂 Само знам, че искам да е лекичка.
И за капак ми се струва, че с мм ще имаме драма с пола много иска момче и ако не е, не знам как ще реагира 😁😂
Спокойна вечер!

# 368
Lorennka не се тревожи и ММ искаше момче ама болезнено много искаше момче и като казаха момиченце и ни показаха де той просто грейна 😂 като слънце беше много сладко и сега само говори за малката си принцеска иначе сме стигали до спор относно половете защото аз знаех какво ще е много рано просто усещане та караници а ела го виж 😂😂 иначе много се радвам че не съм само аз някаква откачалка тука притесняваща се за всичко , да попитам кървят ли ви венците и носа , ако да как се оправяте с този проблем и за стягания и аз имам много , не са болезнени но ми стяга корема и хич не е приятно а пия магнезий

# 369
За кървене на венците си вземи вода за уста Eudril.

# 370
Здравейте .  Относно количките ..запознати ли сте с някоя марка ,която подържа механизъм за повдигане-т.е като спи да е на равно, като се събуди да може да се повдигне в седнало състояние бебето-поне 4 степени да има ...Но да е с механизъм не с колани или степенки. Дано някой да ме разбере 🤭🤭🤭

# 371
Кофти работа е шарката  ние я карахме септември и добре че ми нямаше нищо защото не  съм я карала а съм била и бременна. Относно чувството като отидеш до wc аз от известно  време  го имам и все ми е странно. Не вярвайте в разни суеверия  и на вс което пише в интернет.едно вр са мислили така по ред причини които няма  да коментирам. Мн колички го имат този механизъм  и е 3,4степени

# 372
  • Plovdiv, Bulgaria
Венците ми кървят и на мен, редовно и като духам носа има кръв тук там. Приела съм, че е нормално, а дали е.. Не знам.

Моята количка си има 3 степени, коша който е за след 6м. Има си легнало, полулегнало и седнало положение. Ама какво ще рече с механизъм? Аз имам отзад една.. Не е ръчка, не мога да кажа как се нарича и с едно движение вдигам или свалям.
Това  което описваш ми се струва, че е за трансформиращите колички, където са с един кош. Ако съм разбрала правилно де..

Mardinna Не прочетох статията да, просто на въпроса отговорих. Но явно да, давам вит К под някаква форма. Аз чух за този витамин за пръв път с малкия

# 373
Да точно като ръчка. За витамин К да давам не са ми казвали дали в вашия град им бият като се родят.

# 374
Коша-не летния, под дюшека и дъската има точно нещо като дръжка и можеш са изправиш детето. Защото срещнах много колички, с нещо като степенката на дъската за гладене..а не искам такава. Механизъм имам предвид ,когато изправяме се получава облегалка,и за да се пусне пак в равно положение трябва да я издърпаме максимално напред.Изгледах сумати клипове. Днес отидох в хиполенд и бамболино..нямаха 🤔🤔

Общи условия

Активация на акаунт