Баба Марта нас ще ни дари с бебоци здрави и добри!

• 15 600
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, бях на море и от пясъка ми излязоха гъбички по раменете.Знам , че те се лекуват с ЛАМИЗИЛ, защото почти всяка година като ида на море ми излизат. Мислите ли , че е безвредно за плода ако се мажа една седмица?

# 181
Прочети листовката или най-добре се посъветвай с гинеколога си. Всяко нещо, което пия или се мажа му го нося заедно с листовката да каже той!

lubricant, мисля, че трябва да си на тудов договор, но не съм съвсем сигурна. Мен пък повече ме вълнува кой ще ги изплаща тези 90%. Дали работодателя или държавата?

# 182
  • Пловдив
Raadinela, пиши ме и мен в термините за 22-ри Simple Smile

# 183

lubricant, мисля, че трябва да си на тудов договор, но не съм съвсем сигурна. Мен пък повече ме вълнува кой ще ги изплаща тези 90%. Дали работодателя или държавата?

До колкото се осведомих, държавата ще ги изплаща - от НОИ.
Вчера е прието на второ четене! Всичко ще бъде регламентирано с наредба на Министерски съвет , но кога ще се обнародва в ДВ - ще следим! Simple Smile

# 184
lubricant, до колкото аз знам тези 315 дни се водят болничен при раждане и би следвало да се третират като останалите видове болничен, т.е. въпросните 90% от месечното възнаграждение да се заплащат от работодателя които той от своя страна след това си получава от държавата. При това няма значение на какъв тип договор си назначена, важно е да си била социално и здравно осигурена през последните 6 месеца, защото върху тази база се изчислява размера на болничния. 6-те месеца осигуровки са и условието след това да можеш да излезеш в майчинство, което вече се заплаща директно от държавата и е в размер на минималната раб. заплата за страната. Виж и този линк:

http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2351&sectio … =2&id=0000502

# 185
Аз днес съм болна цяла вечер повръщах и имах гадни киселини.
Незнам как ще се добера до лекаря като не мога да стоя на краката си.
Часът ми е от 15,30 да видим какви лекарства ще ми изпише

# 186
И аз днес съм много злеее Sick Цял ден ми се гади и съм на косъм от тоалетната чиния  ooooh!
От вчера почна да ми се гади много както досега хич не ми се гадеше
А и така ми се спи цял ден че съм като парцал
Добре че Деница си поиграва сама за известно време, иначе не мога да се справя с нея и това гадене smile3514

# 187

От вчера почна да ми се гади много както досега хич не ми се гадеше
А и така ми се спи цял ден че съм като парцал smile3514
Така бях и аз в 9г.с . После отмина гаденето и сега остана само сутрин, понякога.
Някоя от мамите тук или при февруарките, беше казала , че в 9 седмица гаденето било най-силно , защото нивата на човешкия хормон имали най-високи стойности.

# 188
Здравейте за днес и от мен,
Наложи се да отида по-рано на лекар - неделя, вторник и вчера имах леко розово оцветяване на течението, което имам. След като и вчера следобяд се появи реших да отида да ме видят пък няма лошо да се окаже фалшива тревога. За съжаление не беше - получило се е частично отлепване на едното сакче и сега ще пия двойно повече Но Шпа и Утрогстан в допълнение. Добрата новина е обаче, че се видя бебче  Grinning - за сега само едно, но пък му биеше сърчицето вече  Heart Eyes. Във второто закче се виждаше само изпъкналост, но нищо ясно не се различаваше  Confused. Другата седмица пак съм на лекар. Надявам се да се стабилизират нещата - тоолкова ги чакахме и искаме тия бебоци  Crazy Heart Eyes
Малако ми е притеснено, но поне видяхме сърчице  Simple Smile

Моля някой, който е имал зацапване и е ходил няколко пъти на преглд за наблюдение да ми каже дали отлепването се променя или ще продължи така дълго време?  Rolling Eyes

Отивам да си сложа лентичка и да отварям и Априлската тема, че много има априлки пък май всеки чака някой друг да започне Laughing

# 189
Az sam AlBeny i sam Martenska mama- 23 Mart . Radvam se da vklucha

# 190
Здравейте,
Може ли и аз да се присъединя към компанията.
Термина ми е на 22.03.07г.
От варна съм и се надявам да си помагаме с каквото можем. Grinning
Успех на всички!!!  bouquet

# 191
Моето гадене изчезна от раз!

То животът бил много хубав!  newsm44

# 192
Привет,мартенски мамчета!
Доста време ми отне да прочета повечето постинги,но сега се чувствам по-спокойна за моето състояние.
Ако ме приемете и мен,ще напиша накратко нещо.
Аз от самото начало нямам болки в корема.Гърдите ми са доста големи,но не ме болят особено - само на моменти.Гаденето обаче си е на лице - повдига ми се от вода дори,цигари,някои храни.За повръщане - нямам такива признаци.Похапвам си без проблем,даже едва се възпирам.прави ми впечатлени,че като се разхождам бавно и спокойно на въздух се чувствам доста добре. Wink
А за цигарите - повдига ми се само при мисълта за тях.Аз отдавна бях с нагласа,че забременея ли ги спирам веднага(макар че съм заклет пушач) и така стана.До към 6г.с. не ми се повдигаше от тях,но сега не понасям никой да пуши около мен.
Честито на всички ви за приетия нов закон за майчинство
Нека той да доведе до много сладки бебчета.
Леко бременеене е се надявам да споделяме само хубави новини!

Термина ми е 21.03.2007.

Последна редакция: сб, 12 авг 2006, 13:38 от maria1998

# 193
Aya, аз бях с такова отлепване и на мен ми увеличиха дозата дуфастон ... от 1 на ден започнах да пия по 4 на ден. Общо някъде към 2 седмици и половина, като след това две седмици намалам по две на ден. Ходих на контролен преглед и доктора каза, че вече всичко е наред и няма място за притеснение. Това отлепване е често срещано и безопасно, щом на време се установи. Добре, че сме отговорни мами и търчим при доктора веднага! Simple Smile

FEMA-bg, ти не бързай да се хвалиш, а изчакай няколко дни! Wink От горчив опит ти казвам, че колкото пъти съм си помислила, че всичко е свършило и се хваля колко съм добре следват такива гадения и повръщания, че ми иде да умра! Simple Smile
Дано при теб наистина да е отминало! Simple Smile

# 194
Ами предишната ми бременност беше по същия начин - събудих се една сутрин и всичко беше отминало. Точно както сега!

Иначе умората и задъхването си ги има...

Общи условия

Активация на акаунт