🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 14 (Тема 4)

  • 89 859
  • 2 287
  •   1
Отговори
# 2 130
  • София
  • Мнения: 19 648
Ето това е сладкиша, но аз го предпочитам с чаени бисквити, става много хрупкавко: https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%BB%D0%BA%D0%B8

# 2 131
  • Мнения: 8 877
Много е противен този Юлиян. И да и беше дал 8 точки, Манчо пак щеше да даде плакета на Чакърдъкова, имаше веднъж такъв прецедент.

# 2 132
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Следващите участници

# 2 133
  • Мнения: 11 953
Ето я и моята рецепта. Извинявам се, че се забавих, но имахме гости и не беше много удобно. Накрая видях, че нейният десерт не се обръща, а има белтъчна глазура.
Скрит текст:
Пай с ябълки
 5 яйца
1/2 пак масло (50-60 гр), аз слагам повече
10 с.л. захар
10 с.л. брашно
4-5 ябълки по-кисели
2 ванилии, аз не слагам
1 пакет правоъгълни бисквити

Белтъците се разбиват с 5 с.л. захар. Жълтъците се разбиват с 5 с.л. захар. Белтъците се добавят към жълтъците, като се бърка бавно с дървена лъжица. Брашното също се добавя бавно, лъжица по лъжица. Разтапя се маслото в тавата. Нареждат се бисквитите с лицето надолу и върху тях се разпределят настърганите ябълки. Наръсва се щедро с едро начукани орехи и аз добавям малко трохи от наторшени бисквити да се подсушат леко ябълките. Отгоре се излива тестото и се пече, до суха клечка. След като изтине се обръща върху поднос и се поръсва с пудра захар.
Тавичката ми е 20см/32см. Бисквитите маслени от Лидъл.
Бисквитите
Скрит текст:

# 2 134
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Ето я и моята рецепта.
Скрит текст:
Извинявам се, че се забавих, но имахме гости и не беше много удобно. Накрая видях, че нейният десерт не се обръща, а има белтъчена глазура.
Скрит текст:
Пай с ябълки
 5 яйца
1/2 пак масло (50-60 гр), аз слагам повече
10 с.л. захар
10 с.л. брашно
4-5 ябълки по-кисели
2 ванилии, аз не слагам
1 пакет правоъгълни бисквити

Белтъците се разбиват с 5 с.л. захар. Жълтъците се разбиват с 5 с.л. захар. Белтъците се добавят към жълтъците, като се бърка бавно с дървена лъжица. Брашното също се добавя бавно, лъжица по лъжица. Разтапя се маслото в тавата. Нареждат се бисквитите с лицето надолу и върху тях се разпределят настърганите ябълки. Наръсва се щедро с едро начукани орехи и аз добавям малко трохи от наторшени бисквити да се подсушат леко ябълките. Отгоре се излива тестото и се пече, до суха клечка. След като изтине се обръща върху поднос и се поръсва с пудра захар.
Тавичката ми е 20см/32см. Бисквитите маслени от Лидъл.

Много ти благодаря.

Джино сигурно ще посреща останалите в собствения ресторант. Много ми харесва.



Много снимки тук: https://www.facebook.com/pg/Chicago-Lounge-103704974409820/photo … ref=page_internal

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 23:34 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 2 135
  • Мнения: 1 463
Това да направиш един тон капама и два сладкиша с бискивити, плюс елемнтарни салати, разядки е върхът, ъъъ, черешката на тортата?! Аз докато гледах и ми стана тежко и лошо.
И това самочувствие в Чакардъкова е страшно отблъскаваща черта...
Само аз ли чух, че Миската попита дали месото в капамата е сурово!?
Добре, че свърши тази седмица. Никой и нищо не ми направи добро впечатление

# 2 136
  • Мнения: 8 905
Как точно приготви бисквитената торта?

Прешъс има рецепта и ще я напише, когато може.

Една съфорумка ми изпрати на ЛС:

Цитат
В тавичката разтопявам леко маслото (около 2/3 малко пакетче) и тогава го разнасям по дъното ѝ.
Нареждам бисквитките, най-хубаво става с чаени, може и от онези с дупките. Не е задължително да са плътно подредени. Има едни Роден край без дупки. 😀
След това поставям ябълките (5-6 средна големина) , аз не ги стържа, а ги беля и режа на тънки парченца, но и с настъргани става, но е по-мокър.
Наръсвам с канела и орехи и  залива с пандишпанова смес (4 яйца, чаша захар, чаша брашно). Може и без бакпулвер даже и аз така го предпочитам.
Може парченцата ябълки да не стърчат леко отгоре, но това не е проблем.
Пека на 200 градуса около 35-45 мин.
Както казах това е сладкиш, който винаги става хубав, дори и да се сгреши нещо.
При печенето да се внимава че бисквитките бързо се изпичат.
Не видях как изглеждаше на Николина Ч., аз го поднасям с пудра захар.


𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬, благодаря. Аз имах предвид другата рецепта, за бисквитеното руло.

# 2 137
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
Николина Чакърдъкова сготви за цялата си къща
Така и така каза на гостите си да ядат по малко, за да могат да опитат от всичко, със сигурност от всичките манджи е останало и за домочадието.

# 2 138
  • София
  • Мнения: 4 429
ДИРЕКТЕН ЛИНК - за България и ЧУЖБИНА
    Черешката на тортата (07.02.2020)
      Епизод: 35   Николина Чакърдъкова Игри на волята  
В спойлера съм показала, как се отварят НОВИТЕ ДИРЕКТНИ линкове от Нова плей.
Скрит текст:

                Линковете се отварят без всякакви добавки на МОБИЛНИТЕ,
                      но за да се отворят на КОМПЮТЪР,
        на браузърите трябва  да се инсталира
 разширението Native HLS Playback
 




Линка може да се пусне и във VLC player
 

   
        
за компютри
          



          ЗА МОБИЛНИ















Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 00:17 от Mari_Mar

# 2 139
  • Испания
  • Мнения: 37 503

𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬, благодаря. Аз имах предвид другата рецепта, за бисквитеното руло.

Грешно съм те разбрала, Пипи. Тук има много рецепти за това руло: https://www.google.com/search?q=%D0%B1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B2%D … rc=KNwmdqmNQiPkBM:

# 2 140
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 692
Да, техниката на приготвяне се вижда в рецептите от горния линк, а кремът на Чакърдъкова май беше само разтопен шоколад с краве масло. Бисквитите бяха "Закуска" и го подреди на два или три реда.

# 2 141
  • Мнения: 1 463
Нищо сложно и впечатляващо, освен огромното количество.
Спокойно може да готви за училищен стол.

# 2 142
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Сега погледнах. Топи бисквитите "Закуска" за малко в топло прясно мляко. Реди три реда /така поне каза/, маже с много течен шоколад, разбъркан с масло. Бисквитите са 3х4. Първият ред:



Втори ред  

Реденето на третия ред не е показано. Какво видях, обаче? Тя не маже шоколад на средната колона, която ще бъде основата.

След като образува триъгълник, помагайки си с алуминиевото фолио, маже рулото и отвън с шоколадовата смес.

Според мен, с шоколад ще е много сладко. В интернет има различни варианти с крем.

С други бисквити: http://natalyna.blogspot.com/2015/12/blog-post_14.html

Последна редакция: сб, 08 фев 2020, 01:40 от 𝐒𝐦𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬

# 2 143
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
  • Мнения: 9 637
По повод задачата,на прима виста се сещам за веган шоколадов крем с авокадо.
Щом не може гуакамоле и салати,не знам какво друго да измисля.Има разни карибски манджи с парчета авокадо,кокосово мляко и все такива екзотики,но едва ли някой ще сготви това.

Николина заслужено спечели - сготви сериозно,покани ги в дома й,изненадата беше хубава.

# 2 144
  • София
  • Мнения: 33 991
Както и очаквах, без изненади. Николина заложи на количеството и явно ги шашна. Аз не съм впечатлен. Прекалено показно, чак крещящо. Кому беше нужно? Само десерта бе наистина добър от това което видях. Фукане и показване на мускули в кухнята. Да беше приела националния отбор по вдигане на тежести разбирам да сготви всичко това.
За мен истинския победител тази седмица е Симона. Юлиян след нея, а Чакърдъкова я слагам чак на 3 място.

Общи условия

Активация на акаунт