Отговори
# 120
Привет Simple Smile,
Благодаря за коментара! Flowers Hibiscus Аз съм съгласна със споделеното. И само да уточня, че дори и да не харесвам Хюнкяр, не я сравнявам или приравнявам с/до Бехидже. Двете са много различни, имат различни характери, мотиви, реакции, осанка и като цяло...няма база за сравнение. Също така Шермин и Бехидже, макар и двете да са еднакво неприятни, глупави, алчни, подли и зли, те имат различни приоритети и някак си различен подход към "жертвите си".
Лично аз не мисля за Хюнкяр като Бехидже, защото не мисля, че самата Бехидже може да се мери с Хюнкяр и по ум и по дълбочина на душевния мир. Хюнкяр не е лош човек, но се е поддала на много лош избор. Подобно на Бехидже, обаче, смятам, че Хюнкяр има определен елитаризъм в мисленето, който елитаризъм я кара да смята Яман за по-висши хора, на които им е позволено да се възползват от ситуацията в ущърб на другите и в угода на тях самите. Хюнкяр играе на едро и често пъти няма жал, преследвайки определена цел. Това, че си признава и съжалява не я прави по-малко отговорна. Тя дори с гордост заяви, че е направила всичко за сина си. Разбирам я, но това беше за сметка на живота на Йълмаз, който ако не беше амнистията щеше да гние в затвора заради грешно обвинение. По същият начин и Демир е действал спрямо Фекели - заради семейството си и запазване на богатството. Това, лично за мен е наследство от поведението на Аднан Яман. Хюнкяр го изкритикува, но самата тя постъпи по подобен начин. Тя изкритикува и Демир по повод на Фекели, но е явно, че това е определен маниер на поведение в Яман. Маниер, възприет вследствие на определено самоконцентрирано мнение и оценка.
Сетих се нещо друго - Бехидже също ясно осъзна, че Хюнкяр има силни позиции и че местните се поддържат. Не само Фюсун и Шермин "предадоха" лелята, но и онази русата жена, която записваше гласовете. Т.е. Бехидже разбра, че победата е лесна на думи, но трудна за изпълнение. Също и думите на Фекели й дадоха определена насока - че няма да е лесно да омайва когото и да било с приказки. Лелята мисля, че ще осъзнае, че номерата й, които "вървят" в Истанбул, в Чукурова не се котират. Тук трябва друг подход. Интересно ще е, дали Бехидже ще "обърне" стратегията си и ще я адаптира към Чукурова.

Допълвам се: сега, при рускините четох за някакъв конфликт в екипа. Май всичко е една клюка, но поствам тук текста, за информация:
"ТРУДНЫЕ ВРЕМЕНА В ЧУКУРОВА!
Стала обсуждаемой во многих пабликах о турдизи новость о разладе в отношениях в творческом коллективе сериала. Мурат Юналмыш и Угур Гюнеш, якобы, в конфликте с Хиляль Алтынбилек. Внимательные поклонники и пресса заметили, что Актеры, играющие роли героев-антагонистов, стали едины в том, что отписались от актрисы, в которую их герои одновременно влюблены. На минувшей церемонии награждения, Угур прямо-таки рванул в совсем другую сторону от Хиляль.
Да и совсем недавно Актриса поменяла отель, где проживала вместе со всей группой сериала.
Мы очень надеемся, что все это лишь промоакция, призванная еще больше привлечь интерес к сериалу, потому, что мы любим абсолютно всех актеров одинаково. Но, если и правда, в том, что есть конфликт, то желаем скорейшего его окончания."
https://vk.com/cukurova_mavi?w=wall-135783830_59812

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 18:08 от dana78

# 121
Привет!

Втори фрагман към новия епизод.

Бомба ще е. Само да не свърши пак на най- интересното. Grinning

Може би Зюлейха чува разговора на Демир и Хюнкяр и предупреждава Йълмаз.

Интересно е коя ли е дамата в синьо, гледаща Демир така хубаво?! Хммм... Thinking

А това сякаш са ръцете на Йълмаз и Зюлейха.

Хайде да идва утре вечер!!! 😊😊😊

Хубава вечер!

Последна редакция: ср, 12 фев 2020, 21:36 от Irinak

# 122
Привет Simple Smile
Благодаря за фрагмана! Simple Smile
Да, Демир казва, че ще каже, че Йълмаз е убил Ерджо...ще го предаде. Отделно, Демир май прави някаква "шмекерия" с доставката на напоителните системи.
Мюжгян даже снима Йълмаз и Зюлейха.

# 123
Дааа, Мюжгян ги снима.
Леле, какво ли ще стане, когато Демир ги види. 🤪😂

# 124
Може би, Мюжгян, е била толкова глупава да му ги покаже на Демир и той за това е решил да издаде Йълмаз. Мюжгян започва наказателна акция Simple Smile.

# 125
Привет!
Ира, благодаря за фрагмана Flowers Bouquet
С превод

https://vk.com/video-135783830_456240700?list=22fcd957b84823c71a

Демир казва на Хюнкар, ако прокурорката го обвини за убийството на Ерджо, той ще разкаже за Йълмаз. Това чува Зюлейха и хуква. А Мюжган как  пък я проследи до това забутано място. В разговора между двете ѝ казва, че ще разбере дали се среща с Йълмаз. Демир също пита Зюлейха среща ли се с Йълмаз или не. Мюжган снима с камерата, която купи Йълмаз, но дали ще чуе за убийството на Ерджо.
Не зная дали тази на снимката има общо със свалената от Демир халка.

# 126
Дана 👍

Лу,
Благодаря за превода! 🌺
Тези погледи между Демир и въпросната жена събудиха любопитството ми. Коя ли ще е тя?! Може и да има в случай, че ще се окаже от полза за осъществяването на даден Демиров план. Защото  не вярвам Денир толкова лесно да се откаже от Зюлейха. Но пък нищо се не знае.

# 127
Ира, понеже няма информация за нова героиня, вероятно ще изгрее за една нощ. Ако е за по - дълго, то тогава пазят в тайна всичко около нея. Актрисата - приятелката на Бехидже, която пристигна от Истанбул, също не беше обявена. Мина и замина.
Не виждам Демир да се откаже от Зюлейха. Но след снимките от Мюжган ще има ураган посред зима.
Интересно защо той и Хюнкар отново говорят за Ерджо, споменават прокурорката. Дали Шермин и/или Бехидже продължават да ровят...

# 128
Здравейте! Animal Bee
Благодаря за фрагмана!
Започнало е обратното броене:

Двете дела за убийство на Дженго и на Ерджумент стоят на бюрото на прокурорката от близо една година. И по двете има раздвижване. Тласък за основните събития може да даде очаквано делото за Ерджо. Какво знаем дотук, за да видим в негов контекст репликата на Демир: „Кълна се, ако прокурорът ме притисне, ще й кажа истината. Ще кажа, че Йълмаз уби Ерджумент, мамо.“

Като зрители ние сме свидетели на убийството, както и на споразумението за спазване на мълчание по този въпрос.
Води се следствие, засега срещу неизвестен извършител, чухме за разпити на мястото, където е бил открит трупа, но без резултат.
Извън прокуратурата, "отдолу" Шермин постави този въпрос пред Бехидже. Направи го по следния начин: най-вероятно Демир е убил Ерджо, защото Ерджо се е проявявал като насилник на жени и сигурно е хвърлил око на Зюлейха.  За целите на своя слух Шермин прави компилация от убийството, стари прояви на Ерджо и желание Демир да влезе в затвора. Ако беше умна, Шермин можеше още тогава да се досети за истината, която се случи пред очите и в този ден: вечерта разбра, качена на оградата,  за убийството, през деня видя необичайния начин, по който Хюнкяр подкрепяше Гюлтен и нейното състояние, разбра, че Йълмаз тръгна в същата посока, накъдето преди това Хюнкяр изпрати Гюлтен. Дори и да не можеше да свърже в едно събитията, тя знае комплекса факти от деня на убийството, които навеждат на друго мислене. Бехидже пое тази пикантна история и я донесе до Фекели. Фекели свика Хюнкяр и я предупреди за достигналия до него слух, а тя, от своя страна - Демир. За тримата е ясно, че слухът идва отдолу (това каза и Бехидже на Фекели: "хората говорят"), а не от прокуратурата, където няма основание за мислене, че Демир може да е убиецът, защото там нямат, поне ние не знаем, сведения за това какво се е случило, а пистолетът, който е подарък на Ерджо от Демир и би насочил към него, е в самия Демир. В прокуратурата нямат основание да намесват Демир. Довечера ще разберем по какъв начин слухът, пуснат от Шермин стига до Яман, за да каже Демир тези думи. Ако Демир искаше, досега можеше да обвини Йълмаз в убийството. Не сме го видели да ходи из града и да обвинява някого в убийство, което този човек не е извършил, както това прави един друг герой, дори и при такова свидетелство в ръцете му, още повече при дадено обещание, затова тази реплика на Демир е напълно логична, ако друг обвини него и той трябва да се защити.
В последния еп. Зюлейха изрази съмнение пред Гюлтен, че тя скрива нещо от нея във връзка с Четин. Зюлейха е учудена от това, че Четин е много близък с Йълмаз, а Яман са го приели твърде лесно за бъдещ съпруг на Гюлтен. Зюлейха я попита дали има нещо, което тя не знае. Този момент също има отношение към предстоящите събития, за които Зюлейха можеше да бъде предупредена от Гюлтен още много преди днешните и двамата с Йълмаз можеха да вземат мерки. Сега и Зюлейха, и Йълмаз ще трябва да се огледат сред какви хора живеят, на какви хора са се доверили и от какво не са си направили изводи. Зюлейха знае, че Шермин иска да унищожи Демир. Когато Шермин действа в нейната посока, Зюлейха я използва; в други случаи гледа безучастно отстрани. Защото  точно такова двусмислено е цялото поведение на Зюлейха в Яман. Шермин и помогна да стигне до аборт, а след това беше въздигната пред Чукурова като сестра, спасила Аднан "моя син, сина на Йълмаз". Това с една единствена цел: да омаловажи готовността на Демир да влезе в огъня, както и това, което той преди е правил за Аднан и Зюлейха знае, че Демир е готов да направи във всеки момент за Аднан. Така за Зюлейха Шермин е средство против Демир!  Сега нека да и сърба попарата, която Зюлейха е дробила заедно с нея. Спасителката на Фекели от инфаркт пък, който сама му причини - Бехидже, сега ще „спаси“ и Йълмаз от нарочения от нейната „приятелка“ за убиец  Демир. За Гюлтен всичко е ясно, тя никога не е била приятелка на Зюлейха. Зюлейха живее вече близо три години с Яман, но тя се държи като гост, като външен човек, незаинтересована от нищо, чака своя ден, в който ще бъдат с Йълмаз и техния син. Затова и отношенията и с хората са повърхностни и изкуствени. А днес получава последиците от този начин на присъствие. И Зюлейха, и Йълмаз си остават чужди в Чукурова. В момента най-близките им хора, техните „братя“, „сестри“ и лели пазят важни тайни от тях и им вредят.
Ако Демир е искал да навреди на Йълмаз за убийството на Ерджо, това досега щеше да се случи. Сега Демир трябва да защитава себе си. А Йълмаз да се защитава от смятаните от него за свои хора. Шермин и Бехидже са в непосредствена близост до него и на официалната церемония, която видяхме в първия фрагман. Показателно.

От няколко епизода насам се усещат много добре нарастващо напрежение и предстоящата кулминация;
ще чуваме все повече гласа на местното.

Демир не за първи път се хваща за халката, може и да не е за последен. Иска му се, той го каза, иска му се да не се беше влюбвал, но се е влюбил, знае, че всичко му се струпа на главата от тази любов. Ще чака до последния си дъх: остава с обърнат докрай поглед към Зюлейха. Да се откаже Демир от Зюлейха -  това трябва да е друг сериал.

# 129
Привет Flowers Cherry Blossom,
Благодаря за коментарите! Съгласна съм със споделеното! Flowers Hibiscus
Сега, интересно ще бъде, как и какво е предизвикало думите на Демир. Кой и защо продължава да се "рови" в случая?! И отделно: ако Демир бъде обвинен/притиснат от прокурорката и бъде принуден да издаде Йълмаз, то дали Демир ще разкаже цялата истина, споменавайки за изнасилването на Гюлтен и за пистолета, който е в него или ще спести тези подробности, оставяйки Йълмаз да направи своя избор по отношение на честта на Гюлтен. Дали ще стане ясно, че Йълмаз е бил ранен с пистолета на Демир, подарен на Ерджо или Демир ще скрие тази истината за пистолета, който е доказателство за самозащитата на Йълмаз. Интересно ми е да видя, дали при таква ситуация, Демир ще действа честно и почтено или ще се опита да наподоби ситуацията при обвинението на Фекели. Интересно ми е, дали Яман ще се разграничат от случая или ще признаят своя принос в скриването на улики, с цел запазване на честта и на Гюлтен и тази на самите тях по повод на роднината-насилник.
Интересно ще ми е и как ще реагира Йълмаз - дали ще разкаже истината, цялата - за Гюлтен, имайки предвид, че вече е баща и е нужен на детето си или ще предпази честта на Гюлтен, като сам измисли някаква история, защо е убил Ерджо, рискувайки себе си. Дали и Саббахатин ще бъде включен като свидетел?! Как ще реагира Гюлтен и какво решение ще вземе за себе си. Като цяло, много ми е интересно, дали Йълмаз този път ще бъде съден по реално случилите се събития или нещата пак ще бъдат "извъртяни" по някакъв начин - тенденциозно или случайно в негов ущърб.
За Мюжгян - мисля, че тя вече е поела по един друг път, при който любовта няма място, а там се е настанило желанието за реванш и мъст. Тя вече няма да може да разграничи истински поводи за среща между Зюлейха и Йълмаз и случайните такива, които нямат общо с това и са плод на случайността. Ние като зрители знаем, че и ситуацията с развалената кола на Зюлейха и ситуацията с телефонното позвъняване относно Хамине са случайни ситуации. Историята с болницата и желанието за кърмене на Керем Али също, лично за мен, са провокирани от други емоции. Жалко, че Мюжгян е толкова объркана, че някак си не може да прави разлика...за нея всичко е тенденциозно, а не е така. Сега, ще видим, когато се сдобие с доказателство. Дали ще вземе решение да се раздели с Йълмаз или ще реши да отмъщава. В тази връзка, вече ми става смешно с това постоянно "пресоляване на манджата" от страна на СЦ с "хващането" на Зюлейха и Йълмаз от Мюжгян. Прекалено нагласено се получава и някак досадно, като повтаряемостта дразни...лично мен. Защото, това не ми изглежда никак логично поведение за една майка с бебе. Жена, която е преживяла шок от възможността да загуби детето си, най-ценното си в този свят, ще се концентрирана върху грижата за детето, а няма да се занимава със Зюлейха, нито да се "развява" да търси доказателства и да се крие зад огради с камера в ръката си. Вече това го видяхме с Шермин. Фекели и Хюнкяр "лъснаха" във вестника, а сега и Йълмаз и Зюлейха. Някак си ми е прекалено вече мелодраматично и налудничаво. Ще ми е интересно, какво ще направи Мюжгян с това доказателство и дали няма именно това да предизвика Бехидже да "раздуе" историята с Ерджо, въпреки думите на Фекели да не се "рови" в тази тема....но няма логика....нещо друго ще стане.
Може би, самата прокурорка вече ще се съсредоточи в това дело, като си мисли, че е разкрила убиството на Дженго и сега идва време за делото на Ерджо. А, първите, които трябва да се разпитат логично са роднините на починалия. Защото те имат най-пулна информация за него, за миналото му, къде е бил, какво е правил и т.н. Мисля, че така ще стане. Ясно е, че нито прокурорката, нито някой друг в Чукурова мислят, че Яман са убили Ерджо, това го твърди само Шермин, която си съчини тази история точно на базата на няколко неща, както спомена Ваня. Няма никаква съвест тази жена. Ужасна е!
Съгласна съм, че и Зюлейха и Йълмаз са заобиколени с хора, които им вредят. Ние виждаме ситуацията от страни, но е трудно самите герои да преценят това. Предполагам, че и двамата ще се усетят, когато вече е късно. Бехидже ще навреди на Йълмаз, а Гюлтен на Зюлейха. Интересно ми е как ще реагира Гюлтен по повод на Ерджо...дали ще свидетелства и ще разкаже всичко, като рискува всички да разберат, че честта й е била "опетнена" или ще предпочете/или ще се съгласи да премълчи.
Съгласна съм за Демир и другата жена. Няма такава вероятност, а и не съм сигурна, дали той изобщо си сваля халката. Мисля, че не...а само я върти на пръста си...размишлявайки нещо, докато гледа Зюлейха.
Хубав ден и до довечера! Simple Smile
Няма изгледи рускините да се съжалят над нас с безплатен превод, нали Sad ....?
Що ли и аз не се съмнявам, че серията ще свърши точно със сцената в хижата и физиономията на Мюжгян. Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 15:20 от dana78

# 130
Привет!
Благодаря за коментарите!
Когато Жюлиде разбере истината, дали ще остане със Сабахаттин. Той не е пряк свидетел, но е в течение на случилото се.

"Какова будет месть Демира, стоящего напротив не отказавшихся от любви Йылмаза и Зюлейхи?"

https://www.instagram.com/p/B8gtN_Mqc1T/

"Човек се надява, мечтае, но в крайна сметка е разочарован ... Дали Моджган ще се откаже от Йълмаз въпреки всичко?" /ГТ/

https://www.instagram.com/p/B8guXJuqIGE/

Албумче със снимки, хаштаг EnGüzelHediye - Най-красивият подарък

https://www.instagram.com/p/B8guQueqiaT/

Преводачките на сериите днес са писали, че никой не изпраща пари и ако сумата не се събере, преведената 55 серия ще получат само спонсорите. Може би вече предпочитат да плащат за онлайн превода.

Предполагам, че както и миналата седмица, в групата

https://vk.com/cukurova_mavi

ще публикуват пост за обсъждане и там ще има някакъв превод.

# 131
Привет Simple Smile,
Значи може вече и преведени серии да нямаме Sad .
Жулиде, макар и професионалист, би трябвало да знае, че в живота не винаги става така, че законът може да бъде приложен справедливо. И съответно хората приемат други решения. Ако, Ерджо беше спрян навреме или от жертвите и техните роднини или от родителите си, то нещата щяха да са други. Но, той е бил един насилник, който се възползва от положението си на богаташ, а изнасилва слугини, които същия този закон често игнорира. И Жюлиде, ако бъде честна със себе си и ако погледне обективно на професията си, ще осъзнае това. Не винаги прокурорите са жени, не винаги се търси справедливост, а роля играят парите.
Лично за мен, Хюнкяр и Демир имат вина за случилото се с Гюлтен. Те знаеха, че Ерджо е насилник, че е изнасилвал много жени - слугини и се е отървавал с парите на родителите си, които са плащали мълчанието на жертвите. Знаели са много неща, може би повече от Саббахатин и Шермин, дори. Но, въпреки това, те нито предупредиха самия Ерджо, нито взеха някакви мерки за младите жени в конака. Отделно, Демир взе че му подари пистолет...на човек, който е насилвал жени и има навика да изнасилва. Ами, както и да погледна на ситуацията, Хюнкяр най-вече, но и Демир се провалиха в това да защитят дома си от този човек. Хюнкяр беше много по-притеснена, дали той ще им иска пари, от това, че той е един насилник, който е затривал честта на момичета, а тя има две неомъжени момичета около него. Именно и за това, те благодариха на Йълмаз, че не отиде в полицията. Защото така Гюлтен щеше да бъде низвергната от обществото в Чукурова, а Яман щяха да бъдат с право критикувани и обсъждани в негативен план. Единствено за Йълмаз отиването в полицията и болницата щеше да е много по-добър вариант, защото всичко щеше да се изясни като неизбежна самозащита и защита на живота на друг човек. Той щеше да бъде оправдан, защото беше тежко ранен и това сочи, че той е бил вече атакуван, с цел убийство и така е нямал друг изход. Всички замесени - и Гюлтен и Яман имаха полза от това прикриване, но не и Йълмаз. Жалко ще е, ако сега той плати цялата цена за това, че е помислил за друг, а не за себе си. Ще видим. Simple Smile И дали когато дойде времето, Яман ще се "покрият" или ще бъдат честни, с риск да "опетнят" името си. Дали ще се застъпят за справедливостта, като дадат пистолета и обяснят нещата или ще се правят на "ни лук яли, ни лук мирисали" отново за своя угода, ще ми е интересно да видя. Дали е насъпила промяна в мисленето на Яман или те все още ще следват стила на Аднан Яман, предстои да видим. Именно тук, ще бъде и тестът за тях и за моралното право на рода им да продължи напред в новото време.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 18:49 от dana78

# 132
Привет! Hug Така както вървят нещата май Гафур ще издъни работата , както винаги. Grinning

# 133
Така сценаристите вадят шалчета от ръкава си, че никога не можем да им хванем магиите. Laughing

Ето още един, който ще научи за Йълмаз - Ерджо. И като знаем колко е "мълчалив"...

# 134
Момичета, малко късно, но все пак приятно гледане! Kissing Heart

Много ми хареса епизода до тук.
Четин и Гюлтен толкова много ми напомниха на Йълмаз и Зюлейха от първи епизод, но разбира се, това е умишлено. Чак ме разчувстваха. Grinning

Само не знам защо всеки път, когато Зюлейха види Демир да се радва на Лейля, се разстройва толкова много. Ами нормално е да се радва на дъщеричката си, какво толкова грешно има в това?!

Общи условия

Активация на акаунт