Отговори
# 150
Цитат
Не мисля, че Зюлейха казва на Йълмаз какво е чула, за да го накара да бяга, и да обвинят Демир, нали ще питат къде е изчезнал Йълмаз.
+ 1. Лично за мен, Зюлейха иска да научи истината от Йълмаз и да му каже, че планират да го издадат. Така може Йълмаз сам да се предаде, или да са подготвени със свидетели - Гюлтен, Саббахатин.
Съгласна съм, че можеше да иде у тях...но можеха да я видят, после да искат обяснение самите Яман.
И, самата Мюжгян е нестабилна...та тя искаше обяснение от Зюлейха, защо точно тя вдигнала телефона на конака в който живее, при условие, че Мюжген видя със собствените си очи, че всички са навън, за да търят Хамине. Кой да вдигне телефона/ Зюлейха и тя навън ли да ходи и да остави децата си сами? Йълмаз е блъснал старата жена и надали са си гукали със Зюлейха и той надали е знаел, че тя е сама точно в този момент. Не знам, дали човек, който разсъждава трезво, би реагирал като Мюжгян точно в конкретния случай. Може да е права за много неща, но като цяло тя има нужда от помощ. Сега най-много да направи още по-големи бели Мюжгян.
Сетих се нещо: Йълмаз може да влезе в затвора преди Хатип ага да е убил онзи човечец.

# 151
Мисълта ми беше, че Зюлейха дори не се притесни заради това, че в затвора може да влезне Демир. Разбирам- в сърцето ѝ винаги ще бъде Йълмаз, за него се притеснява, шокирана е и както винаги, не постъпва правилно. Съгласна съм с Лу, можеше да съобщи и пред Мюжгян за това, а не в хижа в гората.

Чак да планират да го издадат... 🤨 Демир ще го издаде, ако ножът му опре до кокала, няма да го направи, защото просто така му е хрумнало.

Мюжгян вече ми е жална... Тези съмнения ще я погубят, но те не са без основа. А беше толкова хубава, когато заведе Йълмаз в стаята им. Липсва ми предишната Мюжгян.

Както и да е, ясно е, че всеки има различно мнение относно случващото се. И аз свободно изразявам своето, без да го натрапвам на друг. И същевременно уважавам вашите. 😊

Лека нощ! 🌸

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 23:24 от Irinak

# 152
Хареса ми епизода и имам доста впечатления.
Ако не ни огрее никакъв превод, ще минем на съчинения по картинки. Но засега ще чакам превода.
Поне на български засега върви без проблеми, ще чакаме.
Със сцената пред витрината със сватбени рокли добавиха още един щрих за сравнението между любовта на Зюлейха с Йълмаз, от времето, когато дойдоха в Чукурова, с тази на Гюлтен и Четин днес. Това сравнение ще бъде важно вероятно за финала.
Не исках да коментирам преди да разбера епизода. Но за обаждането по телефона и срещата мисля така: тук важното е това, че Демир е обвинен. Като негова жена, тя би трябвало да отиде и да говори с него, да търси решение и как да помогне на Демир. Когато тя се обажда и отива да обсъжда това с Йълмаз, тя действа първо против Демир, и, второ, действа в интерес на Йълмаз. Тя така избира, не коментирам решението и, но трябва да отговаря за него. 
Много хубав момент беше музикалният.  Жената в ресторанта послужи само, за да подсети Демир, че е още жив.
Преминаха някакви мисли през главата му.

https://instagram.fsof10-1.fna.fbcdn.net/v/t50.16885-16/86446778 … 483f7cefa6ae141b0

# 153
Ирина, Мюжгян й търсеше сметка, защо Йълмаз звъннал точно на нея, за да съобщи, че е блъснал Хамине с колата. Как да каже пред жена с подобна лабилна психика тези работи. Тя не знае, как ще реагира Мюжгян...ако започне да прави скандали и да вика Демир, че видите ли Зюлейха била дошла в тях?! После тя какво ще обяснява?
Спокойно, няма как Демир да влезе в затвора. Той ще каже истината за Йълмаз. Зюлейха ясно знае, че той няма да влезе в затвора, защото ще издаде истинския убиец и това тя го чу с ушите си. Защо да се притеснява за Демир? Вече писах, какви са причините Зюлейха да се притеснява за Йълмаз. А именно, предишните действия на Яман - които са способствали за издаване на грешна присъда на хора, които не са им били удобни - Фекели преди 20 години и Йълмаз по повод на историята с лихваря.
За мен, Зюлейха постъпи правилно. Иначе, щеше да повтори грешката си от преди. Разбира се, че всеки с мнението си Simple Smile

# 154
Ваня,
“ Но за обаждането по телефона и срещата мисля така: тук важното е това, че Демир е обвинен. Като негова жена, тя би трябвало да отиде и да говори с него, да търси решение и как да помогне на Демир. Когато тя се обажда и отива да обсъжда това с Йълмаз, тя действа първо против Демир, и, второ, действа в интерес на Йълмаз. ”

Именно! Simple Smile)

# 155
Как да помогне на Демир ли? Та, Демир не е виновен и съмнението за вината му ще бъде снето от него, когато той издаде Йълмаз.
Зюлейха действа в интерес на Йълмаз, защото преди не го направи и Йълмаз беше обвинен с грешни мотиви, което щеше да му коства живота. Той я беше спасил от гавра и изнасилване, а го бяха го обвинили, че е дължал пари на лихваря, та и всички престъпления на бандата му лепнаха. Защото Хюнкяр не й позволи да свидетелства и се чуха думите само престъпниците.
От къде сега Зюлейха да знае, че няма да стане същото? Тя чу за Гюлтен. Ако, Яман не позволят на Гюлтен да свидетелства и се чуе друга история, която отново да е срещу Йълмаз? Ако Йълмаз бъде обвинен с грешни мотиви и бъде съден по грешно обвинение?
Зюлейха не върви срещу Демир, а срещу евентуална неправда, каквато Яман са извършвали преди и каквото могат да извършат и сега.

Последна редакция: чт, 13 фев 2020, 23:37 от dana78

# 156
Зюлейха не извика Йълмаз, за да планират спасението му и защото някога Демир подкупвал. Това, че го е направил веднъж, не означава, че ще го направи отново. Зюлейха отиде да го предупреди за опасността и естествено да чуе истината от него. Ако Гюлтен не беше мълчала като пукал, сега Зюлейха и Мюжган нямаше да търчат, но нали да има интрига, уж.
Зюлейха кога е мислила и кога се е грижила за Демир, че и сега. Тя е наблюдател в къщата, квартирант, а вече и редовен подслушвач. До последно ще се прави, че не знае, за да не я заподозрат, че е говорила с Йълмаз. До появата на Мюжган със снимката.
Защото вече никой не се изненадва от Шермин и Бехидже - толкова са черни, че няма накъде повече. Ще гонят Жюлиде от Чукурова, но нямат никаква представа как. И дали пък тя си няма гръб в Истанбул. Мен такива шашмалогии много ме уморяват.
Демир плати на разни чифликчии да се откажат от поливната система. Колко може да им се довери, нали веднъж вече го издадоха, че купува стока. Тогава помоли за дискретност, ама йок.
На фона на песента имаше много хубави и тъжни сцени.
Демир се погледна в огледалото и погледна халката си с особена усмивка - вероятно да се увери, че той е човекът, който сам се доведе до това положение - да прекара живота си с жена, която не го обича... а времето лети и оставя следите си по лицето му.
Яман няма в какво да обвинят Йълмаз, нито има нещо за което да подкупват когото и да е. Достатъчно е Демир да каже истината. Ако Гюлтен не каже истината, Четин ще я разкаже, чу я от нейната уста. Но Гюлтен и до сега е казвала истината - когато Сание полетя по стълбите и обвинената беше Зюлейха.

# 157
Само дето напразно обвинихме Гафурчо, макар, че още не е късно да надроби някоя каша. Grinning Разчувства ме с отношението към Четин след като научи истината. Смешно е да обвиняват някого само заради анонимно писмо.   Оф, по време на сериала мислех какво ли не да коментирам, но сега всичко ми е объркано. Може да пробвам утре да си го пусна отначало и да коментирам на момента. Лека вечер! Hug

# 158
Мен друго ме притеснява - да не сложат пак Демир и Йълмаз в една килия - единия за Ерджо, другия за Дженго. С тази полиция и прокуратура... А Мюжган и Зюлейха с бебетата на свиждане. Laughing Хюнкар и Фекели търчат да ги спасят. Бехидже обесена на първия стълб. Grin Защото Фекели и Хюнкар ще се сетят от кого тръгна слуха.

# 159
Демир не само трябва да каже истината, но и да даде пистолета. Именно там е "врътката" и браво на Зюлейха, че отиде при Йълмаз, защото не вярва на майка и син Яман. Защото тя знае, че едно е да предадеш човек, друго е да кажеш истината. Демир направил ли е това преди 20 години? Не. Съсипал е врага си Фекели с лъжи, взел му е земята после. Хюнкяр издаде Йълмаз и му лепнаха предумишлено убийство, а не самозащита и защита на жена. Който веднъж е направил нещо и се е разминало с лъжите, сега може да повтори същото. Зюлейха знае, че Демир иска да се избави от Йълмаз. На сляпа вяра ли да приеме, че Демир ще каже всичко, а няма да спести това-онова за грешна присъда, както вече е правил. Зюлейха отиде да предупреди Йълмаз, за да може той да знае и да е подготвен, да реши какво да прави. И най-вече, тя иска да разбере истината.
Да, Демир плати на тези хора, за да откажат заявките. Така Фекелиеви са поръчали сумати напоителни системи, които няма на кого да продадат. Браво на Демир, мисли много за земята на Чукурова и за трудовите й хора. JoyJoyJoy...и най-вече за себе си Simple Smile. Нека си остане старото, нека си тънат в "средновековието" с бея си, който най го бива за мръснишки игрички.
Би трябвало да има неустойка за отказана поръчка. Да видим, какво ще стане. Но, що ли си мисля, че това със системите няма да има успех.
А, за Дженго вече нещата са далече от Демир...освен ако Хатип не измисли някаква идиотщина. Може да натопи Демир чрез онзи мъж, защото знае, че Йълмаз е бил на обрязването по това време и няма как някой да повярва, че може да е на две места едновременно. Та, даааа, възможно е пак Йълмаз и Демир да са в обща килия. Нали обзаведоха затвора, поне ще са рахат Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 00:00 от dana78

# 160
Дана, от убийството на Ерджо измина година. Ако Демир искаше да се отърве от него и да го вкара в затвора, мислиш ли, че нямаше да намери начин да го направи. Винаги може да каже, че Ерджо е взел пистолета му без той да знае, без разрешението му. Затова в момента изобщо няма нужда от подкупи. Гюлтен ще разкаже кое как е било, Хюнкар няма да тръгне срещу Фекели и Йълмаз ще се спаси.

# 161
Лучия сега нещата са други. Ще излезе Мюжгян със снимката и Демир може да реши да лъже, за да се отърве от Йълмаз. Хюнкяр ще го подкрепи. Не говоря, че сега ще подкупват. Достатъчно е да направят така, че Гюлтен да замине някъде без да знае, че Йълмаз ще бъде обвинен. И тук идва ролята на Зюлейха, която е предупредила Йълмаз и така може да се избегне "отстраняването" на Гюлтен или някакво влияние върху нея.

Нищо не искам да коментирам сега, но си мисля, че на база на предишните ситуации със самата Зюлейха и от това, което тя е чула за историята на Фекели, тя няма как да се довери на Яман, защото става въпрос за Йълмаз и за тях е угодно сега да го неутрализират. Именно за това, тя сега директно отиде при него....нещо, което не направи преди време и това костваше много и за двамата и тя го осъзнава добре. Тогава не предупреди Йълмаз за снимката във вестника, не говори с него.
Сега, вече нещата са взривоопасни и в личен и в стопански план между Йълмаз и Демир. Зюлейха усеща и знае това. Преди време не беше така. Сега, Мюжген изнерви Демир, ще "цъфне" и със снимката веднага, за да се похвали, че не е луда.
Така че, Зюлейха като цяло реагира инстинктивно. Тя чу заплахите на Демир, че ще съсипе Йълмаз, че ще накара всички да си тръгнат, че му е писнало от тях и т.н. Тя направи това, което не стори преди. Да предупреди Йълмаз за опасност. Това е, лично за мен. Тук тя не "играе" срещу Демир. А "играе" срещу евентуална нечестна игра срещу Йълмаз, която вече е била "играна" преди. Това е моето усещане и аз харесвам този нейн ход.
Лека нощ, момичета. Simple Smile
Само да попитам: българският превод нали е базиран на руския? Т.е. ако няма руски достъпен, дали ще продължава да се превежда на български? Оххх, дано не го направят платен. Така се разглезих с бърз превод, та сега...Sad

Последна редакция: пт, 14 фев 2020, 00:16 от dana78

# 162
Демир знае, но Зюлейха май не чу, че доносът е анонимен. Йълмаз знае, че Гюлтен е казала на Четин, двамата са вън от подозрение. Гафур току-що научи, но би трябвало и в него да не се съмняват - заради сестра му. Йълмаз и Зюлейха обаче не знаят това, което знаят Хюнкар, Демир и Фекели - Бехидже. Хюнкар сгреши като отхвърли Шермин, защото точно тя изпрати техните снимки с текста във вестника, има опит във всякакви золуми. Та както беше писала Ваня, "сестрата" Шермин и лелята "спасителка" Бехидже свършиха пъкленото си дело и удариха точно там, където не трябва - по благодетелите си Фекели и Йълмаз. Искам да видя змията как се гърчи......, но сценаристите Rage винаги са добрички с чудовищата и ги щадят, сакън да не наранят "крехката" им психика.
Аз също мисля, че преводът на български е от руския.

# 163
Не знам как ще се развият действията относно разследването за убийството на Ерджо, нито пък за Дженго. Всякак могат да го завъртят. Но на Бехидже лошо и се пише. Бяхме забравили как странно се държеше след самоубийството на брат си, а и нападението от онези типове, от който я спаси Фекели. Със сигурност има пръст в причината за самоубийството, а и в изнудването . Надявам се този детектив да разкрие всичките и игри.

# 164
Пипилота, за Бехидже - дано те чуят сценаристите. Hands Pray Изключително противна - и физически, и като характер. С този мазен поглед и змийска усмивка - училище ѝ подариха. И за кого беше "най - красивият подарък" Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт