Отговори
# 465
Да, много силен клип. Съчувствам на Зюлейха и ми е мъчно за нея. Нека не забравяме, че тя спести много истини именно заради фигурата на Хюнкяр. Именно Хюнкяр й казваше да мълчи и да не казва нищо на Демир, като я плашеше със смъртта и на Йълмаз и на Аднан. Това правеше и Саббахатин. Коя майка ще "играе" насляпо с живота на детето си? Никоя. Вече на много по-късен етап, Зюлейха разбра, че Демир е знаел истината и обича детето, независимо, че е син на Йълмаз. Преди това, Демир я плашеше с гробове - три. Като никой не знае, за кого беше третият - за детето, което не е негово или за самия него. Една майка не би застрашила живота на детето си. Това, обаче не се отчита и се коментира, че Зюлейха си мълчала, за да се възползва от Демир. Аз не съм съгласна. Тя мълчеше, за да запази животи - на други. А, Демир защо я лъга - за да постигне брак по неговите правила...заради самия себе си. Всеки с мнението си.
Лучия , опасност за живота на Йълмаз, която Мюжгян трябваше да отчете вече показаха многократно: 1. Мюжгян асистираше при вадене на куршум от тялото на Йълмаз на двора у Фекелиеви. Защото той изтича и подаде ръка на Зюлейха, като й каза, че могат да я защитят. Демир стреля. 2. Мюжгян е виждала тялото на Йълмаз - няма да броя раните от Демир и знае, какво се е случвало. 3. Демир стреля в стаята у Фекелиеви в присъствието на две бременни жени, само заради едни думи на Йълмаз.
Какво още й трябва на Мюжгян като доказателство, че Демир може да стреля? Мюжгян нямаше никакви, ама никакви гаранции, че Демир няма да застреля Йълмаз или да се сбият и това да стане или взаимно да се избият или Йълмаз да убие и да влезе в затвора.
Една обичаща жена не би изложила живота на мъжа си, колкото и да е наранена. Би говорила с него, би поискала развод и би си тръгнала. Егото на Мюжгян, обаче, й беше много по-скъпо от живота на Йълмаз.

Вече писах мнението си за тази среща на Зюлейха. Дадох доводите си и това е моето отношение. Нито ще го променя, нито искам да променям нечие чуждо мнение Flowers Hibiscus.
За мен, разлика между двете - Мюжгян и Зюлейха като поведение в този случай - има и то огромна: Мюжгян реално застраши живота на Йълмаз, пренебрегвайки всичко, което беше чула, видяла и преживяла. Зюлейха не застраши по никакъв начин живота на Демир, а дължеше да предупреди Йълмаз, за да не бъде "натопен" от Яман както преди.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 19:52 от dana78

# 466
Приятно гледане! 💞

# 467
Приятно гледане и от мен! Flowers Hibiscus
Грабвайте виното или други средства за успокоение на нервите! Simple Smile

# 468
Привет! Hug Приятно гледане и от мен! Kissing Heart

# 469
☹☹☹
Сърцето ми е свито- ужасни сцени...

# 470
Ееейййййй, голем дзвееер... Flushed

# 471
Това Демир ли е? Който обича до смърт? Показват го чудовище. Нямам думи просто.

# 472
Зюлейха се върна там, откъдето тръгна пътят ѝ в Чукурова - в колибите, през моста, за да се върне при Йълмаз.
От любовта до омразата разстоянието е една крачка.

# 473
Повръща ми се от Демир - това не е човек. Той е като психопат. Изкривена, болна, деформирана любов... Гневът му е много по-силен от любовта. Никой обичащ мъж няма да причини и една малка част от това, което той причини на Зюлейха. Хюнкяр се усети, че тя има голяма вина. Нека сега гледа какво сътвори. Надявам се Зюлейха вече никога да не се върне при този насилник. Този мъж се отказа от майка си, заради тъпото си его. Дано си получи заслуженото, нека живее и да страда. Това трябва да му е наказанието, смърт ще му е малко. Ужасно, направо не ми се гледа вече.

# 474
Пипи,
Аз също бях неприятно изненадана как са решили да ни представят Демир в този епизод... Не трябваше да постъпва така с нея, едвам гледах. Прав е да не иска да е с нея, но не по този начин. 🥺🥺🥺

# 475
А вие как си представяхте раздялата на Демир с любовта на живота му.

# 476
Представях си я много по-човечна тази раздяла. В духа на един образован човек, а не на неандерталец. Зюлейха не е любовта на живота му. Никой мъж не би се държал така с любовта на живота си, независимо какво е сторила. Това е подигравка със значението на любовта. Демировото не е любов, а болест. Досега се "кривях" да наричам така изкривените му чувства, но вече няма как да ги нарека така. Това си е мое усещане.

# 477
Интересно беше началото, след изгонването напомниха раждането. Ще разберем защо. 
Докато гледахме дотук, се питам: къде е този, заради когото Зюлейха е в нежелания брак с Демир?
Той знае какво се случи, не трябва ли да бъде тук край нея?
Но знам, че има сто обяснения, веднага ще бъде защитен.
Както винаги за всичко.
Йълмаз остави Зюлейха в смъртна опасност, в ръцете на злодея Демир.
И сам тръгна да търси детето си, което дори и да е на край света, е живо и с майка си.
Голяма сила се иска за това, което прави Мюжгян!
Да не говорим за това, което прави Демир. Умира от любов, но видя края. Засега.
Отвсякъде я гони. А тя първо – при сестрата. Така ли не разбра за толкова време какъв човек е Шермин.
Непоносима ми е Гюлтен. Тя дава съвети. Не е ли малко закъсняла.
Е, след толкова дълго търпене, подигравка с любовта му, с честта му, с всичко, което Демир и говори  прави за нея, а Зюлейха се прави на послушна, докато си плете кошницата с Йълмаз, и за Демир дойде време да избухне.

# 478
Естествено, че Йълмаз е виновен, а не животното Демир. Никой не е виновен за решението му да бие, блъска, удря жена си. За това Йълмаз не му е виновен. Той можеше по друг начин да разреши ситуацията. Всеки взема сам решение за себе си.
А, Мюжгян за мен е една страхливка. Нямаше смелостта да види, какво причини и да се изправи срещу последиците, а тогава да си тръгне.
Демир също е страхлив. Много по-голяма смелост се искаше за другото. Много лесно е човек да се отдаде на гнева. Много по-трудно е да запази контрол. А и няма право да отвлича сина на Йълмаз. Каквото иска, трябва да го постигне чрез закона.
Търпението на Демир беше съпроводено със заплахи, шантаж, опити за убийства, душене, отнемане на детето и куп други простотии. За какво търпение говорим, изобщо? И за каква любов - егоистична. Всеки насилник си има своето оправдание. Това е моето усещане.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 21:18 от dana78

# 479
Помислих, че съм сбъркала темата. Smiley
От следващия откъс повечето неща не разбрах.
Песента на Сезен Аксу съм слушала и на живо, но едва сега разбрах смисъла и.
Спомените на Зюлейха са с Йълмаз.
Тези на Йълмаз – с Керем Али.
Демир се е укротил при децата.
В този момент Йълмаз не трябваше да е там, където е.

Общи условия

Активация на акаунт