Отговори
# 615
Здравейте отново 🌺
Катя🌷
Искам да кажа следното: така или иначе ситуацията в момента в международен план е трудна, хората са изплашени и притеснени за много неща. Нека поне тук в темата емоциите да са други. Съжалявам, ако съм засегнала някого! Не съм го искала и не е преднамерено. Може би не съм се изразила правилно или не съм разбрана така.
Видях, че има резюме, но в момента съм навън по работа...екипирана😳 и пиша от телефона, чакайки.
🌷🌺🍀

# 616
Привет!

Цитат
Хюнкяр тысячу раз сожалеет о том, что сделала! Демир ничего не захочет делать, чтобы спасти Зулейху в суде. Демир до последнего момента не появляется в суде, но придет в зал в последнюю минуту. Хюнкар, Фекели, Йылмаз, все жители и даже прокурор Юлиде ждут показаний Демира, затаив дыхание.

Демир расскажет судье, как сильно он любил Зулейху. Однако, как вы понимаете, напряжение в зале и его эмоции будут нарастать.
Зал суда станет свидетелем события, которое сделает рассмотрение дела полностью недоступным!

В ожидании новостей из суде, где проходят слушание, детей пытаются развлечь в особняке. Тем не менее, особенно Аднан очень соскучился по своей матери. Несмотря на общие усилия, маленький мальчик будет искать материнскую защиту самостоятельно.

В то время как Йылмаз находится на суде Зулейхи, Мюжгян, которая отправив своего сына со своей тетей Бехидже в маленький особняк на ферме, отправится в свой собственный дом и в раскаянии в своих действиях примет решение. Мюжгян, в желании покончить с жизнью, оставив письмо своему сыну и Йылмазу, перережет себе вены.
Йылмаз мечется между судом и тюрьмой, чтобы спасти Зулейху. В то время как есть события, которые перевернут их жизнь в этом зале суда, Мюжгян сделает что-то, чтобы перевернуть все с ног на голову. Йылмаз пока не знает, но Мюжгян полна решимости покончить с жизнью, оставив письмо ему и их сыну. Однако единственное письмо, которое Йылмаз получит, не будет от Мюжгян, есть еще одно письмо, которое глубоко ранит сердце Йылмаза.

Спасут ли?

Снимки за еп. 61

https://www.atv.com.tr/diziler/bir-zamanlar-cukurova/galeri/61-b … galeri-1585122833

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 15:36 от LU4IQ

# 617
Привет!

Още нови снимки.

Леле, Шермин на свиждане.

Лу,
Благодаря за озета! 🌺

Дана ,
 “така или иначе ситуацията в момента в международен план е трудна, хората са изплашени и притеснени за много неща. Нека поне тук в темата емоциите да са други.
Съгласна съм! 🙏
Наистина, нека нашата тема бъде приятно място. ❤

Бъдете здрави! 🙏❤🙏

# 618
Сабина Панчева‎
до
 ЛЮБИМИ СЕРИАЛИ С ПРЕВОД

1 час ·

“Имало едно време в Чукурова” 61 епизод промо снимки

ОЗЕТ:

Хюнкяр съжалява за това, което е направила хиляда пъти! Демир няма да иска да направи нищо, за да спаси Зюлейха в съда. Демир до последния момент не се появява в съда, но ще дойде в залата в последния момент. Хюнкяр, Фекели, Йълмаз, всички жители и дори прокурорът Жулиде чакат показанията на Демир със затаен дъх.

Демир ще каже на съдията колко е обичал Зюлейха. Както знаете обаче, напрежението в залата и неговите емоции ще се увеличи.

Съдебната зала ще стане свидетел на събитие, което ще направи процеса напълно недостъпен!

В очакване на новини от съда, в който се провежда изслушването, те се опитват да забавляват децата в имението. Независимо от това, особено Аднан много му липсва майка. Въпреки общите усилия, малкото момче ще търси майчината защита.

Докато Йълмаз е на съдебния процес срещу Зюлейха, Мюжгян, която изпраща сина си и леля си Бехидже в малко имение във фермата, ще отиде в собствената си къща и ще вземе решение в покаяние за действията си. Мюжгян, желаеща да сложи край на живота си, като остави писмо до сина си и Йълмаз, ще пререже вените си

Йълмаз се втурва между съда и затвора, за да спаси Зюлейха. Докато има събития, които ще обърнат живота си с главата надолу в тази съдебна зала, Мюжгян ще направи нещо, за да обърне всичко наопаки. Йълмаз все още не знае, но Мюжгян е решена да сложи край на живота си, като остави писмо до него и техния син. Единственото писмо, което ще получи Йълмаз, обаче няма да е от Мюжгян, има още едно писмо, което дълбоко наранява сърцето на Йълмаз.

# 619
Привет Simple Smile,
Благодаря за споделената информация и снимки! Simple Smile
Отначало като четох озета си помислих, че Йълмаз ще прочете две писма от Мюжгян - едно до него и едно до сина им, което той да прочете, когато порасне, да речем. Но сега виждам, че второто писмо, което Йълмаз ще чете явно е от друг подател според озета. И на снимките се вижда, че Йълмаз държи писмо, когато е с кафяво-бежевото яке и друго писмо (предполагам), когато е с черно сако. Значи са два момента. Според мен, СЦ нещо ни "хвърлят на черешата" с информацията за второто писмо...та да мислим, че ще е нещо за Аднан евентуално. Май е рано още. Може би Йълмаз ще научи нещо за някого от миналото или някакви лоши новини в стопанския сектор.
Гледам Шермин се позиционирала и тя. Много студена жена, изобщо не й пука за човешката болка, като фурнаджийска лопата е. Първо оправда гнева на Демир, а после "обърна страницата" като дойде Зюлейха, че чак и кълнеше Демир - да преживеел същото в живота. Дали ще се сбъдне клетвата, ще видим. Какво прави там - черпи информация, Шермин...за да има какво да клюкари с махленките в клуба.
Да видим, какво ще стане с Мюжгян. Ако оживее, лично за мен, трябва да има някаква психологическа намеса, защото според мен, тя преживява наред с другото и пост-травматичен шок. Главно, заради този шок - постоянен страх и стрес в рамките на дни за живота на детето, почти винаги се предписва психологическа интервенция и още Саббахатин в болницата каза това, но Мюжгян не се съобрази. Аз и на това отдавам голяма роля за противоречивото й поведение и желания. Няма как да не окаже влияние, такъв шок оставя следа в психиката. Йълмаз също мисля, че има подобен проблем, но при него в момента това не се вижда, но е като "бомба със закъснител". Като да се поясня, че под психологическа помощ нямам предвид онази лудница.
Нищо не пишат за Четин и Гюлтен. Май е рано за онова писмо да излезе наяве от чеиза, но знам ли.
Катя Simple Smile съгласна съм с теб. Любовта е абстрактно понятие. Някои казват, че любовта е благородна, че извлича най-доброто от човека, че за любовта си човек е готов на саможертва, но има и такива случаи като в сериала, когато любовта е егоистична, извлича най-лошото от човека и той върши неща, които не е мислел, че ще стори - незаконни неща, опити за убийства, шантаж, насилие. Някои обичат лудо, бурно и силно - като Зюлейха и Демир, а други по-стандартно и обикновено (ако мога така да се изразя) - като Йълмаз, за трети - любовта води до самоунищожение (Мюжгян), защото другите чувства се замъгляват. За мен, изборът също е между: дете-любима, а не между дете и любов, защото любовта всеки я разбира по различен начин.
Nature Sun With Face

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 18:51 от dana78

# 620
Toni Helmy‎
до
 Турски сериали с превод- DIAMONDS Studio

8 часа ·

✅Назан Кесал ще влезе в основната част на сериала "Някога в Чукурова" / Bir Zamanlar Çukurova в 64-та серия

# 621
А кога ще 64та серия? Rolling Eyes Най вероятно , наесен. Извинете ме за черногледството, но така стоят нещата. Ако епизода в четвъртък е последен преди карантината, дано поне има някаква светлина в тунела, малко поне развитие в положителна посока, каквато е да е! Hands Pray Но най важно е здравето и дано по скоро излезем от сериала (кошмара), който ни дойде до главата в реалността! Hands Pray Hug Heart

# 622
Фраг.

Пипи Heart ,
Дано!

# 623
Момичета, благодаря за новините и фрагмана!🌷🍀🌺
Дали нямат още заснети серии предварително?! За новата актриса, кога беше предвидено да влезе - май в 62 ра серия, ако не се лъжа. Значи може би имат заснета само още една.
Най-важното е да се мисли за безопасността и здравето. Надявам се през май пак да започнат снимките. Но, знае ли човек!
🌺

# 624
Превод на фрагмана.
Скрит текст:
Второй фрагмент к 61-ой серии 💔
Перевод:
Зулейха: Не приходи Йылмаз, пожалуйста, больше никогда не приходи.
Сабахаттин: Не смотри с такой болью, этой тьме придёт конец.
Зулейха: У меня был свет - Йылмаз и дети, но судьба и их посчитала для меня многим.
Смотри как бьётся моё сердце.
Йылмаз: Да стану я жертвой, ради твоего сердца.
Демир: Вечная любовь... Посмотри, в какое состояние привела меня женщина, которую я любил больше своей жизни. Она меня никогда не любила. С самого начала в её мыслях был только Йылмаз. Она сделала жизнь для меня ядом. Она тоже будет страдать. Она останется без детей.
Йылмаз: Я возьму своего сына и перееду в Стамбул. Там я начну новую жизнь.

# 625
Благодаря за фрагмана!

С рус. суб.

https://vk.com/video-82230597_456241131?list=177c06c1fa250c99fc

Цитат на: vanja
пред любимата и нейните деца или своето кръвно дете Йълмаз избра своето дете;
пред любовта и живота на любимия или тяхното дете Зюлейха избра любовта.

"пред любовта и живота на любимия или тяхното дете Зюлейха избра любовта." към Йълмаз и живота на любимия /пак Йълмаз/.

За да не е абстракция, допълних. Въпреки че всички знаем към кого е любовта на Зюлейха.

Абстракция е любовта, която Демир очаква от Зюлейха. Колко пъти тя му каза, че обича Йълмаз, но Демир все се надява някой ден Зюлейха да заобича него. Същото се отнася и за Мюжган, която покрай детето, което роди от Йълмаз, се надяваше да получи и любовта на баща му - Йълмаз.

В сърцата на Йълмаз и Зюлейха мястото е заето и нито веднъж той не е показал миниатюрен зародиш на любов към Мюжган, съответно Зюлейха към Демир.

За любовта към Йълмаз Зюлейха досега направи всичко, което можеше - бракът ѝ с Демир е реален израз на любовта ѝ. На Йълмаз му предстои освен на думи, да докаже любовта си към нея и с действия.

По краката жената при която Демир води децата, ми заприлича на Назан Кесал. Потърсих и да, тя е.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 23:39 от LU4IQ

# 626
Привет по късни доби Flowers Hibiscus
Благодаря за фрага Flowers Cherry Blossom! Интересни обрати предстоят.
Аз тъкмо това се чудех и щях да пиша и да питам - дали тази жена, може да е новата актриса. Не съм я гледала и не мога да я разпозная, но предположих, че няма как да е друга. Ключова роля ще има, при условие, че Демир води там децата, евентуално.

"пред любимата и нейните деца или своето кръвно дете Йълмаз избра своето дете;
пред любовта и живота на любимия или тяхното дете Зюлейха избра любовта." към Йълмаз и живота на любимия /пак Йълмаз/."
Да изкажа и своето мнение по цитата, тъй като коментирахме абстрактността на любовта. Лично за мен, ситуациите не са сравними (май вече бях писала по въпроса), защото:
Ако Йълмаз беше избрал любимата и нейните деца, то той щеше да изостави своето дете и да бъде далече от него, без възможност да се грижи за него и да го гледа как расте.
Как Зюлейха е избрала любовта и живота на любимия пред тяхното дете? Зюлейха изоставила ли е Аднан? Не.
Изходът от избора е различен.
В случая на Йълмаз - щеше да има изоставяне на дете, а в случая на Зюлейха няма изоставяне на дете от нея самата (правещата избора и вземащата решение), а има отнемане от бащата (потърпевш е Йълмаз).

Бракът на Зюлейха с Демир е израз на любовта на Зюлейха към Йълмаз, но и Йълмаз беше готова да даде живота си за Зюлейха, като я спаси и защити, беше готов да бъде обесен или да гние в затвора, без да съжалява. Това за мен е реално действие. Йълмаз вече е показал на действие любовта си към Зюлейха.

Лека нощ Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 01:31 от dana78

# 627
Зюлейха не е изоставила Аднан, направи го дете на друг мъж, за да спаси Йълмаз. Това е избор.

Йълмаз спаси и Гюлтен, също и Мюжган от бандитите, които я отвлякоха и заплашваха живота ѝ. Сигурна съм , че би спасил всеки, а не само любимата си Зюлейха.

# 628
Да, но изборът на Зюлейха няма общо с този на Йълмаз. Йълмаз избра грижата за едно невинно същество пред любимата и децата й, а Зюлейха избра да го лиши от детето му, за да спаси живота му.
Все пак, Зюлейха се опита да спаси Йълмаз с отнемането на нещо негово - собствения му син. Така че, Йълмаз си "плати " за това.
Въпросът за мен е: дали Зюлейха би избрала да избяга с Йълмаз и неговото дете - Керем Али (избирайки любовта и детето му), ако трябваше да изостави Аднан и/или Лейля. Този избор бих сравнила с онзи на Йълмаз между любимата и дете. Но това е моето усещане.

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 02:38 от dana78

# 629
Здравейте на тези, които биха приели поздрав от мен! Animal Bee
Благодаря за снимките и резюмето.
Трогната съм от някои постове!
Много се радвам, че Назан Кесал ще участва в нашия сериал и вече я чакам!
И аз я познах по краката, тя има характерна фигура.

Йълмаз иска развод. Прозвуча ми много познато. Той по същия начин, отнемащ две минути, беше предвидил и раздялата с Мюжгян преди около година, за да избяга със Зюлейха. Тогава нямаше дори филм, Мюжгян нямаше никаква вина, не беше за нищо предупредена, просто човекът се е оженил за нея ей така, за кратко удоволствие, но тя не е знаела и щеше да разбере. А сега му дадоха в ръцете филм. И той толкова удобно забрави, че материалът за този филм,  с който обвиняват Мюжгян за предизвиканата верижната реакция, е даден от самия Йълмаз и разбира се – и от Зюлейха. Ако нещо се случи с Мюжгян, грехът е на двамата.
И тогава, и сега за Зюлейха останаха само големите обещания.
Много недостоен Йълмаз.
Значи Зюлейха е можела при бягството да отвлече децата на Демир, но Мюжгян не може да избяга със сина му.
Каква е разликата?
Демир не би ли направил същите неща, с каквито Йълмаз сега заплашва Мюжгян, ако тогава бяха избягали?
Ако Мюжгян вземела сина му и избяга с него, нямало да и го покаже повече. Този филм вече сме го гледали.
Йълмаз наистина си е повярвал, че Чукурова е в ръцете му. Даже си е повярвал, че има и съвест.

„Подавам за развод с Мюжгян. Дойдох да съобщя. Аз съм човек със съвест. Няма да разделям син от майка заради развода. Но да не си мисли, че може да вземе сина ми. Аз съм силен човек. Чукурова е в ръцете ми. Ще знам и птица няма да прехвръкне. Ако Мюжгян похити сина ми, ще и отровя живота. Предупреждавам ви. Ако синът ми напусне Чукурова, ще преровя целия свят, но ще го намеря. Ще го взема и повече няма да го покажа на Мюжгян.“

https://twitter.com/i/status/1240710058524188672

Като се замисля не само върху един, а едновременно върху всички случаи, за които си спомням, се оказва, че Йълмаз и Демир не само си приличат, а са еднакви в мисленето и действията си.
И двамата са готови да приемат детето от друг мъж чрез жената, майка на детето, която обичат. Йълмаз: още по време на разговора в ресторанта, в съня, при опита за бягство. Той не успя, защото в последния случай избра свое кръвно дете пред любовта със Зюлейха. Демир: когато смело се ожени за Зюлейха. Разликата е, че Йълмаз не знае, че Аднан е негово дете. При бягството той сам пропусна тази възможност. И ако човек разсъждава така, да, детето е невинно, има нужда от...Но въпросът е, че Йълмаз е другата половина на легендарна любов и критерият за него в тези случаи е само любовта. Освен това, детето не е оставено в гората, то е с майка си. Има и друго, той стана мъж на Зюлейха, защото тя му каза: „Искам да знам, че ти си моят мъж и ще мислиш винаги за мен.“ Аднан е дете на тези думи на тяхната любов, които Йълмаз е забравил. Така еднаквото мислене при Демир се превърна в действие, докато Йълмаз не последва това, което му говореше сърцето и спря при своето кръвно дете. Бракът му с Мюжгян е също отклонение от това, което двамата със Зюлейха си говориха, когато прекрачиха границата към мъж и жена.
Йълмаз и Демир са еднакви в мисленето чрез любимата жена да приемат дете от друг мъж.
Но те са еднакви и в случаите, когато трябва да пазят своето или вече станало свое дете. Демир взимаше Аднан, прибра сега и двете деца, а същото би направил и Йълмаз, ако Мюжгян се опита да отвлече Керем Али. При това дори и в Америка, детето ще остане дете на Йълмаз, докато Зюлейха би го върнала при биологичния баща.
Тази еднаквост в мисленето за детето на другия и действията на майката в случаите, когато чрез нея получават или когато от нейно действие пазят своето дете, отвежда към мисълта, че Йълмаз не може да е принципно против, когато разбере какво е направила Зюлейха с тяхното дете при сключването на брака с Демир. Ако имаше възможност, Йълмаз би направил с дете/децата на Демир същото. Но как ще оцени това, когато разбере как са постъпили с него, предстои да видим.

Общи условия

Активация на акаунт