Отговори
# 630
Добро утро Simple Smile
От фрагмана ме заинтригува въпроса за новата жена, която се появява на хоризонта. Сравнително възрастна, добре изглеждаща, даже от малкото, което се вижда. Тук четох за две предположения, за това, коя е тя. Едната - жена, близка на Зюлейха, другата - жена от миналото на стария Аднан. На мен ми се струва, че второто е по-близо до истината. Няма логика Демир да заведе децата при близка или неспоменавана до сега роднина на Зюлейха, при условие, че в озета е написано, че ще я наказва пак. Второ, Демир няма доверие и на Хюнкяр по проблема с децата и Зюлейха. И трето, едва ли е била случайна репликата на Хюнкяр към сина й: "Не бъди като баща си!"
Това, ако е вярно, означава, че той знае за баща си много повече, отколкото предполага Хюнкяр. И ... задава се нова война - между майка и син. Unamused

# 631
Здравейте, момичета!

Епизодът отново ще бъде драматичен. Явно Демир вижда, че Хюнкяр взема децата със себе си, за да ги вижда Зюлейха. Затова решава да ги отведе при героинята на Назан Кесал. Хмм, интересно.

Сладури!

Дали са спрели снимките - не можах да разбера. 🤔 И колко ли епизоди има готови? 🤔

Може би Мюжгян ще оживее, но как ще продължи животът й от тук насетне?! Само въпроси, а отговори няма. 😀

Ваня 🥰,
“ Но как ще оцени това, когато разбере как са постъпили с него, предстои да видим.”
Точно това ми е адски интересно, но кога ли ще стане...

Благодаря, момичета,
За преводите и коментарите! 🌺

Хубав ден и до после!
#останетевкъщи

# 632
Здравейте и от мен в нашия ден Flowers Blossom
Благодаря за споделеното! Nature Sunny
С голям интерес чета сравненията и паралелите, които се прават, но лично аз някак си не мога да ги почувствам така, че чрез тях да оценявам героите и постъпките им. Предпочитам да оценавам конкретно поведение или реакция на даден герой, имайки предвид всички фактори и обстоятелства, а не съответните действия, чрез сравнение с други герои, защото винаги обстоятелствата са различни. Може би е начин на мислене, усещане или професионално изкривяване, не знам Simple Smile. Бих могла да сравня само идентични ситуации, когато състоянието, в което се намират героите е много сходно и подобно, когато ситуацията при даден избор е еднаква по сложност и спешност, когато обектите на избор са подобни и когато изходът от избора има еднаква тежест, сила и последствия.
Лично за мен, сравняването на това: какво щеше да стори Йълмаз с бягството, но не го стори, защото направи друг избор; какво направи Мюжгян и какво съответно прави Демир и е направила Зюлейха, са трудни за приемане, защото ситуациите са коренно различни. Тръгва се от различна основа, предисторията е различна, мотивите, емоциите, желанията и настроенията са други и взетите мерки, също.
Мюжгян не само че може да избяга със сина на Йълмаз, но и го стори. Йълмаз можеше веднага да иде в полицията в Истанбул и да обяви отвличане на дете, както стори Демир и Зюлейха беше спряна от униформени служители, после детето й беше отнето веднага. Въпреки, че беше ясно, че Зюлейха не бяга при Йълмаз.
В онези времена, знаем, че мъжете/бащите имат по-голямо влияние като фигура в брака и семейството.
Йълмаз можеше да използва това действие на Мюжгян и веднага да й отнеме детето, за да предотврати последвало отвличане, но той не го стори -  предупреди, като това е най-малкото, което можеше да направи. Искайки развод, без да предприема еднолична инициатива по вземане на сина си, Йълмаз остава на съда да реши, къде и как да бъде позиционирано детето. Искането за развод беше направено след като Мюжгян даде ясна заявка, че вече не желае този брак и целеше заминаване за Америка, където да започне нов живот със сина си. Връщането й нямаше общо с любовта, а с продължаване на борбата срещу Зюлейха. Тогава Йълмаз взе решение. Когато бяха решили да бягат, много критикувах Йълмаз, че не говори с Мюжгян по-рано, а очаква последната минута, но сега, виждайки как Мюжгян търси непрекъснато за опора Демир и най-вече като средство за наказание, то за мен си давам сметка, че тя и тогава щеше да потърси помощ за намеса от Демир.
Ако имаше възможност, Йълмаз можеше да отнеме децата на Демир чрез бягството. Но, това е "ако" и Йълмаз не го е сторил, защото направи друг избор. И "ако" го беше сторил, Демир щеше да се бори за децата си, защото те са законово негови. Йълмаз би бил наясно с това и предполагам е приел ситуацията, че Демир има право да го издирва, да го съди и да си вземе децата и Зюлейха.
Разбирането от Йълмаз, че има дете, за което не е знаел и това дете е било прието от Демир с ясното съзнание, че лишава един баща от правото да знае, че има дете....е много, много различна ситуация. Вече съм писала доста по въпроса и за мен нещата са несравними, защото Демир би бил лишен от децата си, които за законово негови, а Йълмаз е лишен от правото да знае, че има дете и от правото на биологичен баща. Оттам - лично за мен, Йълмаз ще има пълното право да бъде гневен и да търси реванш както от Зюлейха, така от Демир и от всички, които го лъгаха. Защото всеки един човек има право да знае, че е родител, ако се стигне до раждане на детето на бял свят. Оттам нататък нещата вече варират според ситуацията.
Другите паралели за любовта и любимите и т.н. също чета с интерес, но лично за мен - чия любов е "по-по- най", няма никакво значение. За мен не е важно двойката да проявява непременно еднаква по зарад любов и непрекъснато да се сравнява, дали единият е направил достатъчно, като другия, за да е достоен за тази любов. Всичко това, за мен е излишно напрежение и пренавиване, пренатягане. За мен е важна взаимността, нежността и усещането, емоцията, когато двамата са един до друг. Но, това е мое мнение и просто така виждам нещата.
Катя Simple Smile аз също си мисля, че тази жена някак си ще бъде свързана с миналото на семейството на Демир. Дали ще е роднина на Аднан или някаква негова позната или доверен човек, ще видим. Но, за мен също Демир е много по-наясно с живота а баща си, отколкото мисли Хюнкяр. Но, да видим. Беше ми харесало описанието на новата героиня - жена, която има различен поглед към живота, борбена и силна. Дали тази жена ще се изправи срещу Хюнкяр. Дали майка и син ще обявят война и тази нова героиня ще бъде на страната на Демир? Много интересно развитие ще предстои.
Ирина Simple Smile какво си мисля аз за епизодите: нали бяха казали, че Назан ще се появи точно сега...значи са снимали преди карантината и тази серия е или последна, или има още една, най-много в резерв, според мен.
До после. Хубав ден на всички! Simple Smile

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 12:40 от dana78

# 633
Привет!

Цитат
Йълмаз не може да е принципно против, когато разбере какво е направила Зюлейха с тяхното дете при сключването на брака с Демир. Ако имаше възможност, Йълмаз би направил с дете/децата на Демир същото. Но как ще оцени това, когато разбере как са постъпили с него, предстои да видим.

Ваня, според мен не е достатъчно да разбере само, че Аднан е негов син, а кога е станал син на Демир - преди сватбата или след това. Ако е преди сватбата, означава, че Демир знае за Аднан и въпреки това се жени за Зюлейха. Ако е след сватбата - Демир не знае за Аднан, но го приема за свое дете.
Към момента Йълмаз знае две неща - че Зюлейха е омъжена насила и Демир знае за истинските отношения между Йълмаз и Зюлейха от Йълмаз. Вероятно си представя, че след завръщането си в Чукурова, Демир е казал на Зюлейха какво е научил от Йълмаз. Ако разбере само това, че Аднан е негов син, първото което би помислил, че Зюлейха е казала за бременността си преди сватбата. И ще насочи гнева си към Демир, защото му е отнел детето.
Дана, дали ще допусне втора възможност - Зюлейха да е скрила и едва по - късно да е казала на Демир. Тук вече има съдействие от страна на Зюлейха - Демир е измамен и не той е лишил Йълмаз от бащинството.

Катя, информацията, че Назан/Севда е близка на Зюлейха дойде от ВК. Там има хора, които поназнайват турски и четат коментари, но какъв е източникът на информацията не се знае. По - скоро е неофициален. Вчера като видяха Демир пред вратата на новата героиня, започнаха да пишат, че е стара позната на Демир - жена с която баща му е имал отношения. Аз също мисля, че Демир знае повече за баща си, но не се издава пред Хюнкар.

Дана, при бягството Йълмаз още нямаше дете. Огледално вярната ситуация би била - бягство при което Йълмаз има дете и бяга с него, /отнемайки го от Мюжган/ и със Зюлейха, която няма деца, но точно тогава разбира, че е бременна от Демир. Ще се върне при него или ще избяга с Йълмаз.

За писмото, което не е от Мюжган, нямам никаква идея. Мисля, че е лично и няма връзка с бизнеса, но все пак серията е два часа и половина и не искам да гадая какво друго може да се е случило. Зюлейха го моли да не идва повече в затвора, може и писмо да е написала.

Журналистът Сина Колоолу тази седмица е писал, че Чукурова имат още 1-2 серии, тоест и за следващата седмица.

Което е странно, защото нашите спряха снимките от тази седмица, през януари имаха прекъсване и спестиха една серия, но помня, че миналия юни продължиха да снимат и тогава се появи информация за заснети няколко серии от втори сезон. Започнаха работа навреме - през м. септември.
Ако възобновят снимките през м. май, има шанс да довършат сезона.

# 634
Привет Blush
Лучия Flowers Hibiscus благодаря за информацията и за добрата новина, че може би ще имаме серия и следващата седмица. Да, вярно, че продължиха да снимат миналия юни, но нали тогава още я нямаше Назан, а сега тя влиза като героиня. И си мисля, че може би преди карантината са снимали освен сегашните й появявания, така и само с нея, като после да компилират кадрите за бъдещи серии.
Цитат
"...към момента Йълмаз знае две неща - че Зюлейха е омъжена насила и Демир знае за истинските отношения между Йълмаз и Зюлейха от Йълмаз. Вероятно си представя, че след завръщането си в Чукурова, Демир е казал на Зюлейха какво е научил от Йълмаз. Ако разбере само това, че Аднан е негов син, първото което би помислил, че Зюлейха е казала за бременността си преди сватбата. И ще насочи гнева си към Демир, защото му е отнел детето.
.... дали ще допусне втора възможност - Зюлейха да е скрила и едва по - късно да е казала на Демир. Тук вече има съдействие от страна на Зюлейха - Демир е измамен и не той е лишил Йълмаз от бащинството."....

Съгласна съм, но има и възможността за истината - Зюлейха да е скрила, както и стана, но Демир е знаел за бащинството на Аднан преди сватбата, но си е мълчал, като така е лишил Йълмаз от правото му, осланяйки се само на решението на Зюлейха. Но, тази истина е много замотана, макар, че е самата реалност, но изисква по-задълбочен разказ и надали ще стигне до Йълмаз в ясен и чист вид.

Цитат
"....при бягството Йълмаз още нямаше дете. Огледално вярната ситуация би била - бягство при което Йълмаз има дете и бяга с него, /отнемайки го от Мюжган/ и със Зюлейха, която няма деца, но точно тогава разбира, че е бременна от Демир. Ще се върне при него или ще избяга с Йълмаз."
Разбирам гледната ти точка, но за мен сравнението между избора на Йълмаз и съответен такъв на Зюлейха: любов-дете, трябва да има и еднакви последици и за двамата.
Избирайки едното, героят да бъде лишен/да изгуби/да изостави другото
.
Тъй като Йълмаз е мъж, а Зюлейха жена, няма как да се стигне до подобен избор, ако Зюлейха е бременна, подобно на Мюжгян, защото така тя задържа детето и за това приемам, че тя трябва да избира между любовта си и родено дете от нелюбим мъж, от което да се лиши/да изостави. Така както Йълмаз щеше да стори, ако беше избрал любимата си Зюлейха.
За мен другите подробности нямат такова значение, според мен е важно обектите на избор да са еднакви: любов-дете (родено - за жената, тъй като така тя може да бъде отделена от него и както беше при Йълмаз - неродено дете в утробата на майката), както и последиците са съответно - изоставяне/лишаване/живот далече от детето.
В твоя пример - Зюлейха, ако реши да бяга с Йълмаз бидейки бременна от Демир - то тя не избира между: любов и дете, а между двама мъже: да избяга с Йълмаз и детето в корема си (задържайки детето) или да остане при Демир с детето в корема си (пак задържайки детето си). Тук го няма елемента на отказ от детето, при следване на любовта, какъвто елемент имаше при Йълмаз и той беше основен.
За мен, единствен момент, при който може да се сравни, дали Зюлейха би постъпила като Йълмаз или не, е както вече писах (мое усещане): Зюлейха да трябва да избира между това да избяга и да бъде с Йълмаз и негово дете или това да остане до своето дете от нелюбим мъж, което иначе (при другия избор) да трябва да изостави и да не вижда повече.

Тук не коментирам факта, че с бягството Йълмаз би се свързал с биологичния си син Аднан. Това е друг въпрос, за който той няма никаква информация. Simple Smile
Flowers Deciduous Tree Flowers Rose

Последна редакция: чт, 26 мар 2020, 14:53 от dana78

# 635
Покана от Хилял за довечера.

Между другото АТВ ги пръска с рейтингите. 😀 И нашите, и Осман имат страшен рейтинг. Вчера Осман е имал над 17%. Предполагам, че е толкова висок и заради карантината. Дано и ние имаме толкова, че и повече. 😊 Заслужават го!

# 636
В това, което написах сутринта, може да се види, че принципно Йълмаз би трябвало да е готов да приеме постъпката на Зюлейха с детето. Защото самият той е готов да направи същото.
Но: наистина, както сте посочили, има много обстоятелства. Първото е, че досега той не е разбрал за детето, че е негово. Както знаем, Зюлейха му писа в писмо, че е бременна, още преди брака. Писмото си остана в чифлика, но затова Зюлейха не е виновна. Ако Йълмаз беше получил това писмо и от самото начало знаеше, той по много различен начин би гледал от самото начало и на брака с Демир. И цялата история не можеше да се развие по начина, по който се разви. Това, че все още не знае, че  детето е негово, е първото, което ще предизвика шок и огромна болка. И ще изпита лоши чувства към Зюлейха и ярост към Демир. Така си мисля.
По-нататък всичко зависи и от това в какъв момент, от кого и при какви обстоятелства ще разбере истината.
Как ще приеме Йълмаз, зависи и от това какво в момента ще бъде за него важно: отмъщението към Демир, ще изпитва преди всичко любов към Зюлейха или ще го владее някакво друго чувство. От неговото емоционално състояние и емоционален приоритет в момента ще зависи как ще приеме тази новина.
Това, за което сутринта си мислих и го споделих е едно – Йълмаз и Демир имат принципно обща нагласа да приемат чуждото дете като свое посредством майката, като част от майката. Но тази принципна еднаквост ще се разиграе в една много специална неповторима ситуация, която никой не може сега да предполага каква точно ще бъде и до каква реакция ще го доведе.
Докато още не сме видели на кого Зюлейха поръча да каже на Йълмаз за детето и дали той ще изпълни молбата и, аз все още съм на мнение, че дори и да има някакво съмнение и да започне някакво разследване, доказателството в Гюлтен ще бъде оставено за последния момент, сигурно за тяхната сватба. И то ще реши финала на втори сезон/или на сериала, ако завърши дотук. Мисля, че ще има някакво време, вероятно много кратко, в което Зюлейха и Демир ще се разберат и нещо ще има между тях. И тогава ще излезе писмото. Най-подходящата ситуация за максимално количество емоции е, според мен, ако Зюлейха и Демир са заедно, зародят се някакви чувства и това писмо ги изненада и тях. Тогава Йълмаз с пълна убеденост ще мисли, че е бил излъган/победен не само от своя враг – то това е най-силният аргумент за гняв, но и от Зюлейха, която той ще смята, че го е измамила. Йълмаз може да мисли, че Зюлейха и Демир са били в комбина срещу него. В последния момент трябва да се концентрира максимално напрежение. Само тогава реакцията ще бъде убедителна и оправдана. Затова може и да не се стигне до обяснения и подробности: кой, кога, какво във времето около брака, може да няма време за подробности.
Всичко това са мои предположения, не искам да заблуждавам никого.
Може да стане и по съвсем друг начин и тогава да се мине през всякакви такива обяснения, ще видим.

Покана от Мурат:

# 637
Привет! Hug Приятно гледане! Надявам се това да не е последния епизод за сега, и дано не свърши като във фрага. Зюлейха в затвора, Демир с децата при мадам, а Йълмаз на път за Истамбул. Направо не ми се гледа, ако само това ще покажат, е плюс съдбата на Мюжгян.

# 638
Ако има 3-ти сезон, не знам какво още ще дават?

# 639
Пипи 🥰 ,
И аз така!

Тигаса 🥰 ,
Може би историята на децата. 🤔

Приятно гледане! ❤

# 640
Привет Flowers Blossom
Приятно гледане и коментиране!
Ваня моите впечатления и мнение съвпадат с посоченото от теб в последния коментар.
Всички ключови герои са изправени пред изключителни изпитания, но единствено Йълмаз има най-малко количество информация като цяло, така се стекоха обстоятелствата. Информацията е много важен аспект при вземане на правилни решения или изграждане на тактика и стратегия. Йълмаз винаги е бил с крачка назад от повечето герои, а от Демир на доста крачки. Именно и за това, според мен, при сравненията трябва и това да се има предвид.
Съгласна съм, че към финала трябва да има максимално напрежение и твоята версия е много логична. Вече се вижда, че Йълмаз ще бъде "атакуван" от много негативни събития, които ще имат отрицателно влияние върху него, като истината за детето ще е "капката", която ще прелее чашата. Какво точно ще стане, ще видим. Но, аз също мисля, че няма да има време за разясняване и научаване на подробностите и оттам Йълмаз ще бъде разгневен до краен предел. Както сме си коментирали и преди времето е "изхабило" някои от спешните и тежки моменти, които са накарали Зюлейха да предприеме едни или други действия. Знаем и за ситуацията с Демир. Как да се обясни и кой ще повярва, че Демир е бил считан за безплоден преди, след като има дъщеря и то само 2 години след брака?! Времето, в което и Зюлейха и другите мълчаха...работеше срещу идеята за по-адекватно и нормално възприемане на истината от Йълмаз.
Simple Smile
П.П. Чудя се ще ми трябва ли вино или не. Реших да си налея една чашка, за всеки случай Simple Smile

# 641
Може това да е второто писмо.

Сценаристите не си падат по обясненията, още по - малко по подробните. Което не е справедливо по отношение на някои герои.

Хаштаг Asla Bırakmam - Никогда Не Оставлю

Приятно гледане!

# 642
Любопитно за пандемията в Турция.

# 643
Не разбрах почти нищо дотук
Но първата сцена беше много хубава.
Саундтракът е невероятен.
Майката на момченцето в затвора, някой пита откъде я познаваме.
Ако не се лъжа, с нея танцува Йълмаз вечерта след взрива, който Дженго и Демир бяха приготвили за Фекели и Йълмаз. Тя беше в ресторанта, някакъв годеж имаше, с майка си и баща си.

# 644
Аз вече се изморих Зюлейха да повтаря едно и също - Демир щял да изостави Аднан, да го намрази.
Какво още трябваше Демир да направи, за да се убеди тя, че той наистина го обича като родно дете. Наистина това въобще не го разбирам. Все пак си каза какво е възнамерявала да направи - ако Демир умре, най- после да каже истината на Йълмаз. Simple Smile)
Чудесна режисура, браво на Сарачоолу, а също и на Айтекин Аташ. Сцената в съда беше толкова добре режисирана и изиграна- адмирации за всички! Рязкото завъртане на Зюлейха, когато почнаха да се нападат Йълмаз и Демир, беше кулминационен момент. Наред с Хюнкяр, тя също допринесе за тази вражда.
Когато се захванеш с други хора и влезнеш толкова стабилно в техните животи, е много трудно после лесно да ги напуснеш, визирам Йълмаз и Зюлейха. Въобще няма да им е лесно. Много им се чудя на СЦ как ще завършат тази история.
Май и аз трябваше да си приготвя една чашка вино, Дана. Blush

Общи условия

Активация на акаунт