Отговори
# 90
Еххх,
Сега ще има да гадаем видяли ли са се Йълмаз и Зюлейха. 🤪🤪🤪

Честно казано този епизод по едно време ми доскуча. Може би, защото моментът с шалчето ми беше най- интересен и чаках него. 🧐

# 91
Демир ѝ показа това, което тя искаше - "моят син, твоята дъщеря". Тя не стъпва при Лейла, той - при Аднан, тя корени пусна при него, плюс Гюлтен. При бебето - никой, все едно е чуждо. Добре че баща му се сеща за него.
Ира, Зюлейха тръгна с шалчето, върна се без него. Какво е станало - ще чакаме до следващата седмица. Зюлейха и по чаршията се разходила, а Гюлтен къде се изгуби.

# 92
И аз не мога да си обясня за какво беше инцидента с Хамине. Единственото обяснение според мен е както и подругите предполагат, че шалчето е на Хамине. Макар,че е странно да имат еднакви със Зюлейха, но защо пък не.

# 93
Пипилота, там валят свободни съчинения. Хамине тръгна само с шапка, когато вървеше по шосето, беше със закопчано догоре палто, шал не се виждаше. Прибраха я вкъщи, после Зюлейха тръгна... Ако Хамине има същия шал и го е сложила без да ни покажат - много олекват с такава елементарна интрига.

# 94
Знам, че е невероятно и аз много внимателно гледах Хамине какво облича, но доста наблегнаха на това Зюлейха какво облича. Та именно от там ми идва съмнението. А и Зюлейха се измайтапи с Мюжгян "Отивам на среща с Йълмаз", Гюлтен беше с нея. Не ни показаха какво точно са правили и къде са ходили, но ми е много невероятно да е имало среща. А и Зюлейха беше доста очудена, а не притеснена. Но не споря, че съм права, така или иначе ще разберем.

# 95
И аз не споря, казвам какво видях, а какво е станало, че да падне там шала - нямам намерение да гадая, варианти много. Виж как Шермин съчини убийството на Ерджюмент, натопи Яманови, за втори път. Само и само да се оправдае, че не отиде да гласува на събранието. Редува ги - тях със Сабахаттин.
Уморих се от интригите ѝ, и на Хатип също. И на Бехидже. Едва изтърпявам.

Фрагман 1 за еп. 55

https://www.atv.com.tr/webtv/bir-zamanlar-cukurova/fragman/55?id … a8d4-a6847d3fa2d7

Много е тежък сайтът на атв, постоянно забива, затова от ИГ

https://www.instagram.com/p/B8PYmevKDh3/

# 96
Аднан беше болен и то доста време с температура. Зюлейха за това беше при него, не мисля, че е оставила дъщеря си или че не я обича.
Това с Хамине и инцидента беше съвсем излишно повторение без никаква идея и смисъл.
Мисля, че Зюлейха и Йълмаз не са се срещали...показаха сякаш това е станало, но ще има изненада, предполагам.
Вай бе, фрагман по това време?! Open Mouth
Благодаря, Лучия! Simple Smile

Последна редакция: чт, 06 фев 2020, 23:36 от dana78

# 97
Да, този път ни изненадаха. Имаше надпис на екрана точно преди края на епизода. В днешната серия среща може да не е имало, но следващата има със сигурност. Като че ли е вилата на Яманови.

# 98
Да, в другата серия среща ще има. Да видим, какво ще става Simple Smile
Тази Шермин и Хатип са ми ужасни. Какви хора има само! Rage
Лека нощ, момичета Simple Smile

Превод:

https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456240679%2F27aea … l_wall_-135783830

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 01:06 от dana78

# 99
Здравейте!

Благодаря ви за снощната компания! ❤🙏

Въй, не можах да повярвам, че има фрагман.
Среща ще има, но защо ли Зюлейха е там?! 🧐 Дали не е на изгнание заради последните ѝ провинения. 😂 Ох, ще има да гадая до другия четвъртък.
Иначе поведението ѝ вече е под всякаква критика. Каква беше, каква стана. Simple Smile) Така я виждам Зюлейха аз- не се издигна,ами се принизи.

А рейтингът как ли е? 🤨
Хубав ден!

# 100
Привет!
Ира, Зюлейха не се е отказала от Йълмаз, за нея съществуват само той и Аднан. От това се определя и поведението ѝ. Пред Демир и Хюнкар отрича, а пред Мюжган потвърждава, че не се е отказала.
Във фрагмана Фекели казва "По - добре истината да рани човека, вместо лъжата да му причинява болка". Дали не е посъветвал Йълмаз да се срещне със Зюлейха и да я пита каква истина крие от него. Само не съм сигурна доколко това би могло да се приеме като нарушение на клетвата пред Хюнкар относно тайната за Аднан.

В рейтинга има спад, според мен очакван. Тактиката да показват кулминационна сцена във фрагмана, която после се оказва финална и зрителите чакат две седмици да видят развръзката, е грешна, елементарна и показва неуважение и подценяване на зрителите. Още повече в ден с конкуренция като сериала "Доктор Чудо". Шалче във фрагмана, шалче в последната четвърт на серията, Зюлейха позвъни неизвестно на кого, в същото време Йълмаз получи обаждане - също неизвестно от кого... и накрая - чакайте още седмица, за да видите откъде се появи шалчето в колата на Йълмаз.
Четин още не е поискал Гюлтен, а тя дълго време го чакаше да излезе от ареста. Но пък се сетиха за Ерджюмент след колко серии - 20? И за Дженго. Уж бил дал пари на "убиеца", когото Хатип прати при Жюлиде. Така и не разпитаха жена му - дали е вярно, или Йълмаз, както и къде е отишъл от бръснарницата.
Прекъснаха сцената Жюлиде - Сабахаттин - Шермин и кой знае кога ще я продължат.
Нали Зелиш каза, че Юзюм си няма никого и я повери на Сание, а сега Юзюм рече, че си има баща /така преведоха снощи думите ѝ/. С такова влачене на действието могат и пет сезона да направят, но не и да поддържат високия рейтинг. Постоянно излизат нови сериали, та не се знае кой от тях ще се появи в четвъртък.

Бебето Аднан се усмихваше, също както Лейла сега, но Йомер така и не свикна с актьорите... или може би с камерата. А има хубава усмивка.

https://www.instagram.com/p/B8Pf1o3jevo/

https://www.instagram.com/p/B8PcmxIFIbo/

# 101
Здравейте Simple Smile,
Напълно съм съгласна с написаното от Лучия Flowers Hibiscus за кулминационните сцени във фрагманите, които показват в края на серията. Сега, в този фрагман, това май ще е сцената със Зюлейха и Йълмаз в онази хижа. Какво си мисля аз (надали ще стане така, но да споделя Simple Smile ) - Според мен, има някакво обяснение за шалчето, но нито Демир, нито Мюжгян ще повярват. Оттам, в Яман вече ще назрява желанието да отстранят Йълмаз от пътя си чрез случая Ерджумент. Да видим, дали ще са подли до там, че да го издадат, след като му благодариха, че "запазил честта им" с мълчанието си. Защото елементарната логика сочи, че за Йълмаз щеше да е много по-добре да иде в болницата и после да разкаже всичко на полицията. Все пак, Саббахатин го лекува 2 седмици, раната беше дълбока и опасна. Щеше да стане пределно ясно, че се е защитавал, че е защитил и Гюлтен. Там е проблема, че след евентуалния разпит на Гюлтен, тя щеше да се самоубие най-вероятно, защото всички щяха да знаят и да я "сочат с пръст", а за нетактичните приказки на Гафур не се и съмнявам. Та, това е едното ми предположение за сцената: Хюнкяр- онзи мъж, нейния човек, при която тя дава някакви документи. Друг момент е, че Демир ще е "разиграл" Фекелиеви, както стана ясно от думите на Фекели. Дали това ще е за системите за напояване или с друг момент, ще видим. Ще видим, дали това "разиграване" ще е извършено по законен път или не.
Хареса ми, че Шермин беше хваната натясно. Тя или ще трябва да излъже Бетюл и да й обясни, че баща й, когото тя познава добре се е превърнал в побойник (на което Бетюл няма да повярва) или да каже истината. Ще се радвам, ако Саббахатин е извън подобна ситуация.
Според мен, бащата на Юзюм ги е напуснал. Може да не е читав човек.
Мисля си, че Зюлейха може би ще научи за Ерджо, може да е послушала разговор между Хюнкяр и Демир и ще иска да предупреди Йълмаз, че ще го издадат. Нещо такова ми се върти в главата, но може и да не е така. Може и да е тайната за Аднан, но не ми се вярва, че Фекели ще рискува с клетвата.
Хюнкяр е много, много хитра. Накара Фекели да се закълне в живота на малко бебе, като цяло тя се възползва от любовта му, а той оглупява в нейно присъствие. Ето и сега...побърза да й каже за какво е говорил с Бехидже, което е много опасно за Йълмаз и не знам, дали той го осъзнава.
Аз така си представям нещата: Йълмаз ще бъде подведен под отговорност за Ерджо, което ще бъде и в голям ущърб на Гюлтен. Ако в основата са Яман, Гюлтен може да задейства ситуация с писмото на Зюлейха, за да ги накаже. Това писмо може да бъде използвано от Бехидже. А, Зюлейха може така и да не разбере кое писмо е предизвикало "бомбата". Все пак някои писма се бавят с години, или се изнамират по чекмеджета.
Лично мен, поведението на Зюлейха не ме дразни, а това на Мюжгян. Много е зле. Дори не се трогна от тези в болницата, колкото да "чопли" нейните си неща. Нека продължава да "навира" Йълмаз пред Яман и най-вече пред Демир, после тя ще съжалява.
Има интересни моменти, но наистина трябва да се промени това с финалните сцени във фрагманите, за които зрителят е каран да чака не една, а две седмици.
Хубав ден! Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 13:19 от dana78

# 102
Здравейте! Animal Bee
Докато получим превод, нещо, което не се нуждае от превод:
музикалният момент,
който разкрива мислите и емоционалното състояние на героите в момента.

https://twitter.com/i/status/1225502772122017802

Демир е постоянен в чувствата си; той помни влюбването и първия танц със Зюлейха.
Йълмаз влезе в спалнята, загледа се в спящата Мюжгян, спомни си сватбената целувка и...се премести да спи на дивана в дневната: недвусмислени чувства и решение, което не му попречи в следващ ден с мрежи в ръце да бъде отново примерен съпруг. Но той има в главата си и един друг спомен със Зюлейха, която пред него и Демир каза, че обича Демир и Йълмаз трябва вече да се примири с това. Ние знаем защо тя каза това. Но в случая е по-важно, че то е останало в главата на Йълмаз и в определена ситуация може да се свърже с някакви нови събития.
Зюлейха е с Аднан, за съжаление не разбирам какво му казва, но тя си спомня срещата на улицата, когато Йълмаз носеше сватбените покани, друга тяхна среща в центъра на Адана и когато Йълмаз я спря с колата и и каза, че за него вече Зюлейха не съществува, последвана от нейното преживяване на тъга и разочарование.

В последно време Мюжгян е разочарована от Йълмаз, но не спира да се бори за него. Той я излъга още преди сватбата за своите чувства, точно така, както лъжеше и самия себе си, но след опита за бягство и новината за очакваното бебе, нещата се поуспокоиха, докато Мюжгян започна да усеща отново дистанцираност. И така малко по малко до настоящия момент, когато тя е напълно наясно, че той обича Зюлейха, среща се с нея, а самата Мюжгян е камуфлаж за пред Демир, за да бъде Йълмаз наблизо до Зюлейха. Това че Мюжгян научи истината за детето, не е достатъчно да се каже. Там в кабинета Мюжгян научи още важни неща, които, според мен, ще я насочват какво да прави. Тя разбра, че Аднан е син на Йълмаз, станал син на Демир, защото той самият не може да има деца и „прехвърлянето“ е станало под покровителството на Хюнкяр; Демир пази тайната чрез заплаха за „разрушаване на света“; Сабахеттин е в течение на всичко, той е изповедникът на Зюлейха.
Мюжгян опита първо да спре самата Зюлейха, но не успява досега, а Зюлейха става все по-смела и по-нагла към Мюжгян. След това се опита да каже на Демир, той пред нея защитава Зюлейха, скрито се ядосва и двамата със Зюлейха постоянно се карат. Ако сега се отвори въпроса с Ерджо, Мюжгян ще разбере и събитията около него, когато тримата нейни най-близки хора: Йълмаз, Фекели и Сабахеттин са я лъгали на едро непосредствено преди сватбата. Предстоят събития и с Бехидже, Хюнкяр едва ли ще я остави на спокойствие и Мюжгян може в един момент да се окаже без ничия подкрепа и доверие в никого. Разбира се, всичко дотук Мюжгян прави, защото обича Йълмаз и иска да го задържи при себе си, но това става все по-невъзможно. Мюжгян още преди сватбата няколко пъти се опита да говори със Зюлейха, която я лъжеше в очите, а в днешния ден това е напълно наясно за Мюжгян. Озлоблението на Мюжгян днес, когато има дете и иска това дете да има баща и семейство, а разбира, че Зюлейха я е лъгала, е напълно обяснимо. И тук има един момент, който може да играе роля по-нататък. Единственият човек, който досега е казал на Зюлейха, че тя може би се е омъжила за Демир заради себе си, заради собствена изгода. Защото в онзи момент не е знаела, че Йълмаз ще излезе от затвора, но след това е решила и сега иска да си върне Йълмаз. От това, което тя вече знае, Мюжгян не е далече от мисълта за доброволното съгласие на Зюлейха да даде детето на Йълмаз на Демир, което по-късно в синхрон с връщането на Йълмаз и нейното желание да се съберат отново, Зюлейха е променила. Което всъщност е точно така. Мюжгян има достатъчно информация, за да направи тези разсъждения. А при подходящи събития, да подхвърли това на Йълмаз. Това много лесно може да се свърже със съмнението в Йълмаз, което видяхме, че живее в него от сцената на кръстопътя с пистолетите на двамата. Как и кога ще стигне истината за детето до Йълмаз, как той ще погледне на нея и кога ще се появи писмото, в този кръг ще се затворят финалните събития. Когато изгуби всяка надежда за Йълмаз и Зюлейха продължава да се държи по този начин към нея, Мюжгян може да си отмъсти като подхвърли на Йълмаз това мислене.
Мюжгян не просто не е обичана, тя беше лъгана от Йълмаз напълно безсърдечно, а същото отношение към нея има и Зюлейха. Това, което Мюжгян преживява от двамата, които имат себе си за някакви важни изключения на света, е подобно на възползването от чувствата на Демир в интерес на Йълмаз от страна на Зюлейха. Затова аз я разбирам, но се страхувам за Мюжгян.

Това е Зюлейха, която влезе в дома на Мюжгян, за да и бъде приятелка.
Ако преди Зюлейха седеше пред Мюжгян с тайните за любовта и детето на Йълмаз, скрити в нея,
сега Мюжгян "чете" Зюлейха като отворена книга.
Дали Зюлейха щеше да има смелост да се държи така с Мюжгян,
докато Аднан е в ръцете и, ако знаеше какво Мюжгян знае?

https://twitter.com/i/status/1225506678382174208

Момиченцето не поиска Гафур да му е баща, защото си има жив баща. Тази история може нарочно да я правят така, защото Аднан също си има жив баща. Отдавна се притеснявам как Сание ще погледне на историята с Аднан, ще подкрепи ли Хюнкяр? 

Лелята, която се изживява като спасителка на Фекели, е основна и единствена причина за инфаркта. Ако тя не беше интригантка, след като разбра истината от Мюжгян, тя сама можеше да говори с Фекели и двамата да решат как да постъпят. А не да прави инсинуации, само за да спечели едно място, на което да върти още по-големи интриги. Но лелята няма интерес от това, защото Аднан ще и вземе топлото място. На откриването от фрагмана се виждат много добре хората около Фекели и Йълмаз: предатели, интриганти, следващи свои лични интереси, убийци, прикриващи убийци. Но така е, когато си чужд на едно място и не познаваш хората и когото си тръгнал да правиш нещо грандиозно с човек, когото познаваш от  28 дни, вместо първо да говориш и да се довериш на човек, когото познаваш от 40 години. Тогава чакай много изненади.

# 103
Здравейте Simple Smile
Благодаря за споделеното! Flowers Hibiscus С интерес изчетох всичко и искам да споделя някои неща, които виждам в доста по-различна светлина.
Ситуацията е изключително динамична и всеки герой трябваше и трябва да се нагажда според моментната емоция и събития, нарад с убежденията си.
Мюжгян беше лъгана, защото и самият Йълмаз лъжеше самия себе си. След като й показа парчето от писмо, Йълмаз вече беше пределно ясен с Мюжгян - иска да са семейство с нея, заради детето. Това е. Ако искаше да я лъже, щеше да й каже, че вече не обича Зюлейха. Той каза ли го, отрече ли, че обича Зюлейха? Не. Замълча тактично и така показа ясно на Мюжгян, че още обича Зюлейха, но иска да бъде баща на детето си, а не само едно име с мъглява физиономия и временно/спорадично присъствие в живота на детето си.
Оттук нататък, Мюжгян беше напълно свободна да взема своите решения с ясното съзнание за всичко. Никой не я е насилвал, изнудвал или шантажирал. От онзи момент нататък, тя вземаше решения с пълното съзнание, че Йълмаз не я обича, но иска да отгледа детето си с нея. Къде е безсърдечната лъжа, аз честно казано не виждам. Ако Мюжгян имаше резерви, можеше много пъти да промени решението си, да замине и да поиска развод...или най-малко да не се съгласява да се местят в малкия конак. Никой не я използва и за камуфлаж, защото Йълмаз предложи да се преместят при Фекели, а в момента са в малкия конак именно заради самата Мюжгян, а не заради него. След като Мюжгян се счита за онеправдана и излъгана, то тя спокойно може да поиска развод. Фактът, че се бори за Йълмаз, означава, че тя е наясно със случващото се и приема предизвикателството. Обаче, ще може ли да плати цената, ако се пролее кръв...това не съм сигурна. Защото, освен друго, Мюжгян няма и силната психика за подобен тип борба и като лекар тя трябва да усеща промяната в себе си, защото вече има определени прояви на проблеми с разума. Разбирам я Мюжгян, но тя трябва да вземе решение: или да се раздели с Йълмаз или да се бори за него с други средства.
Това, че я лъгаха за Ерджо, лично за мен, е напълно нормално и логично. Не бих го нарекла "лъгане на едро", защото всички действаха в нейн интерес. Ако й бяха казали истината, тя трябваше или да предаде Йълмаз и така да се раздуе изнасилването на Гюлтен (и да приеме после последиците и за Йълмаз и за Гюлтен най-вече) или да се надгърби с пазенето на голяма тайна, която може да бъде огромно бреме за нея и като човек и като професионалист.
Как така Фекели е чужд на това място?! Той е роден в Чукурова, израснал е там и родът му е от там...познава всички от преди, знае ги. Не съм съгласна, че Фекели познава добре Хюнкяр от 40 години, още по-малко съм съгласна, че трябва да й се доверява. Фекели и Хюнкяр са се познавали на младини и поради културата, не са могли много да се опознаят при тайните си срещи. Дори и да са успели - Хюнкяр е станала Яман и се е променила много...тя не е онази Хюнкяр, която Фекели знае. Тя е приела стила на Аднан Яман, само че Фекели не го знаеше и сега го разбра и осъзна. И защо да й се доверява изобщо? Нима тя му се е доверила след убийството на мъжа си, въпреки, че е знаела, че Аднан не излиза без оръжие?! Хюнкяр е повярвала в приказките на други, въпреки че е познавала Аднан много добре - нравът му, характерът му, навиците му... и уж е познавала и Фекели добре. Но, явно не е така. Хюнкяр не е отишла до затвора, за да чуе версията на Фекели, а е приела всичко за чиста монета, което показва, колко въобще е държала на Фекели - никак. За какво доверие, за какво познаване, въобще, говорим тук! Отделно: Йълмаз и Фекели се свързаха по един много специфичен начин: имат обща съдба, единият спаси живота на другия, а другият даде смисъл в живота на първия. Понякога опознаваш прекрасно човек за 28 дни, а този до теб се оказва непознат. До момента, Йълмаз винаги е засвидетелствал и обич и уважение и благодарност към Фекели. Така че, не виждам нищо пошло, което да дава повод за съмнения в доброто познаване между двамата и доверието между тях.
Фекели не трябва да се доверява и сега на Хюнкяр, защото тя го използва, за благото на сина си, а после ще го "захвърли" като ненужна вещ. Ще го  "стъпче" и него и Йълмаз, когато й се отдаде възможност. Фекели пази Демир не само от Йълмаз и заради него, но в голяма степен и заради Хюнкяр - за да не вижда сълзи в майчините очи. Всички опити за убийства от страна на Демир бяха премълчани, саботажът на памука и престрелката бяха премълчани, опитът за убийство от страна на Гафур също (а можеха да злепоставят Яман), причината за раняването на Гюлтен - също, лъжесвидетелството - също (а Фекели можеше да "изчисти" името си и да "изцапа" това на Демир). Всичко това можеше да бъде използвано срещу Демир, но не беше...именно заради Хюнкяр. А, тя какво направи - гледаше от храстите как Ерджо стреля в Йълмаз. И после чакаше...чакаше Ерджо да застреля и Гюлтен и евентуално да довърши Йълмаз. Жертва я за своята си угода. Ако се беше намесила, нямаше да е нужно Йълмаз да спасява и Гюлтен и себе си, ставайки убиец. Но, Хюнкяр не мислеше за никого, а само за себе си и за сина си. Така щеше да се избави и от изнудвача Ерджо и от врага - Йълмаз, а Гюлтен щеше да я прежали и да измисли някоя сълзлива история с онова писмо. Хюнкяр е безсърдечен егоист, човек, който жертва други без да й мигне окото. Нищо, че Фекели, който не искаше да вижда сълзи в очите й, щеше да ридае на гроба на трето починало дете за него. Той мислеше за нея, а тя за него - не, не й дремеше, как ще се чувства Фекели, как ще преживее всичко това, не й пукаше и за сълзите му. И на тази жена ли трябва да се довери Фекели? Ама, сериозно! Фекели направи дори повече и пак в угода на Хюнкяр: каза й, какво са говорили с Бехидже. Жалко ще е, ако впоследствие осъзнае, че това е грешка, защото Хюнкяр ще се възползва от тази информация и ше навреди на Йълмаз.
Хората около Фекели и Йълмаз са същите, които са и около Яман. Ако Яман правеха нещо важно, то поканените щяха да са същите тези лицемери, интриганти и т.н...защото те са част от хай-лайфа на Чукурова. Виждали сме ги и на празненства, организирани от Яман. Така че, това няма нищо общо конкретно с Фекели и Йълмаз като обкръжение.

Много неприятна ми стана Хюнкяр - още веднъж показа егоизма си и безсъвестността си. Вместо да "жертва" спокойствието си и да излъже, че е била при Фекели поради лични дела (всички знаят, че бяха пред женитба), вместо да поеме удара от страна на Демир, при условие, че сама е решила да навести Фекели и после му докара инфаркт, тя "жертва" Мюжгян, която в случая нямаше нищо общо. Хюнкяр накара и Мюжгян и Йълмаз да се почувстват виновни за инфаркта на Фекели, а самата тя беше наясно, че тя е предизвикала това състояние. Ако Фекели беше починал, тя щеше угодно и без капка съвест и жал, да остави и двамата да носят вината за това. Отвратих се.
Беше споменато, че Йълмаз е човек, на когото не може да се разчита, егоист и отмъстител. Но, реакцията му при злополуката с Хамине сочи друга логика. Един човек, на когото не може да се разчита, един човек - егоист нямаше да си мръдне и пръста за старата жена, която стоеше по средата на платното посред нощ в дъжда. Егоистът щеше да се огледа, да види, че няма свидетели и да се махне от мястото, защото нямаше да иска да си създава дори и минимални неприятности, а да не говорим, ако тя не оцелееше. Един отмъстител щеше да злорадства, че е наранил бабата и майката на врага си, макар и случайно. С една евентуална смърт или увреждане на Хамине, Йълмаз щеше да постигне объркване, мъка и болка в Яман. Един отмъстител използва всяка една възможност и няма разкаяние, няма жал. Един отмъстител можеше и да действа с лъжа - че е видял Хамине, която е лежала на улицата, явно блъсната от друг и я е спасил. Така Яман щяха да са му длъжни...поне в морален план. Като Йълмаз е наричан лъжец, егоист и т.н. защо той беше честен до край (за пореден път), независимо от последствията. Никой не го е видял, той можеше и да не каже, че е блъснал Хамине и да си спести глупостите от страна на Яман. Нали един лъжец и егоист имат характерно поведение, светоглед, реакции...не може веднъж човек да е подлец, лъжец, егоист, а после изведнъж да стане друг и да приеме друго поведение, така не става. Освен, ако не е шизофреник. Simple Smile
В този ред на мисли, лично аз, не съм видяла че Йълмаз или Зюлейха се имат или мислят за нещо повече от другите, за някакви изключения. Те са двама млади, които бяха измамени и използвани, за угода на друг. Кой започна с всичко това? Хюнкяр. Тя сама си призна, че е направила така, че Йълмаз да не излезе от затвора. Какво означава това? Именно онова, което вече няколко пъти пиша много подробно - освен, че го предаде, Хюнкяр способстваше за издаването на грешна присъда на Йълмаз, която му гарантираше или смърт или до животен затвор. Ако тя беше пуснала Зюлейха да "спи пред ареста", то Зюлейха щеше и да е свидетел на Йълмаз и той да бъде или оправдан или да лежи една-две години...което не беше от полза на плана "Хюнкяр". Хюнкяр съвсем съзнателно се възползва от един млад човек, който не само, че нищо лошо не й беше сторил, но и беше спасил майка й от удавяне....а тя го остави да "гние" в затвора, без да й мигне окото...за да му вземе детето. Ще за човек е тя? Прав е Фекели.
Напълно съм против да се слага "ореол" на главата на Демир, че бил използван - та, Демир знаеше всичко: и за Йълмаз и за бременността. Мюжгян от доста време насам е наясно с всичко, също така, и е свободна да вземе решение. Хайде, стига с тези "многострадални Геновеви" Simple Smile! И Мюжгян и Демир са големи хора, които могат да мислят, свободни са, независими, образовани...могат спокойно да "приключат с тиранията" от страна на Йълмаз и Зюлейха. Какво чакат? Лично за мен, никой не им е виновен. Демир категорично не го съжалявам. Мюжгян я съжалявах до момента, когато разбра за Зюлейха. Тя можеше да замине или да взема други решения - вече съм писала подробно. Фактът, че тя влиза в борба, която не е по силите на психиката й, си е нейн проблем. След раждането на Керем Али, тя можеше да е у Фекели сега, можеше да използва всичко случило се, за да се сближи с Йълмаз, да си "проправи път" към него, защото и двамата изживяха стрес, който ги свързва и обединява. Можеше да се бори с други средства и ако види, че не печели, то да вземе решение за развод. Но, вместо това, тя предпочете да изпада в истерии, да гони Йълмаз, да му забранява да докосва сина си, да "трови" живота на всички, да ходи и да крещи по двора, така че и служителите на Яман да гледат сеир за Зюлейха и Йълмаз...всичко това показва много слаба психика, за съжаление. Отделно, Бехидже й каза, че поведението й ще доведе до леене на кръв, но тя пак тръгна с шала да обвинява. Ами, ако Демир изкара пищова и застреля Йълмаз и/или Зюлейха...така както тя вече го е виждала да прави и е виждала белезите по Йълмаз...тогава какво? За какво ще й е всичко това? Щастлива ли ще е? Някой ще й ръкопляска ли?! Ами, не. Мюжгян може да взема пример от Демир. Пред хората той подкрепя жена си и така трябва, а насаме се обсъждат нещата. Не видях, Мюжгян да иска да говори с Йълмаз сериозно и честно. До момента са само нападки и истерии, без смислен разговор за реалната ситуация и визия за бъдещето.
Това е моето усещане. Simple Smile
Хубава вечер! Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 фев 2020, 22:07 от dana78

# 104
Здравейте!

😎 Много са готини!

Общи условия

Активация на акаунт