С какво ви дразнят свекървите? – 118

• 28 294
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Значи вече нямаш проблем Grinning
Кравата повече няма да суче от телето.

Точно така. Както казах в първата публикация накрая винаги й подарявахме по нещо в знак на благодарност. Но този път тя сама реши да си ги вземе, което ме подразни и приключваме с ангажиментите. Иначе постоянно ми повтаря как не трябвало да оставяме децата сами, тя пак щяла да дойде, а аз само й повтарям че няма нужда и вече са големи. Ще видим как ще отбивам атаката напролет без да й повиша тон.

И още нещо -майка ми в кръга на шегата ми каза ''Защо не давате и на мен, като ги гледам?'' . И наистина поне аз нямам в обкръжението баба, на която да й дават някой лев, че да не се охарчва по внучетата.

Аз пък нямам в обкръжението си човек, който ще извика свекърва си или майка си, и те ще му зареждат хладилника. Тези 50 лева за цяла седмица за две деца и една баба, са точно никакви пари за храна. За супа топчета трябват хубава кайма, ориз, картофи, моркови, яйце, подправки, магданоз, целина, фиде, кисело мляко (по вкус домат, чушка), лук. За грах с месо трябват - месо, грах, картоф и морков (по желание), подправки, домати, копър, брашно, червен пипер млян. И за двете трябват хляб и олио. Като само хляб за 5 работни дни по един хляб на ден от 1,30 лв. да речем са 6,50 лева. Половин килограм кайма 5 лева, половин килограм свинско месо - 4 лева (телешко е около 5,50 лева), картофи 1 кг. -0,90, моркови  - 1,00, лук - 1,00 лв., магданоз - 0,80, копър - 0,80, целина глава и листа - 1,30 лв., олио - 2,90 лв., подправки - 1,00 лв., чушки 0,5 кг. - 2,00 лв., домати консерва - 1,50 лв., фиде - 2,00 лв., кисело мляко - 1 бр. - 1,00 лв., яйца -  бр. -1,50 лв., грах - замразен да речем - 2х0,400 кг. - 3,60 Поне две торбички - 0,40 лв. Минимум - 37,20 лв. - за хляб и две манджи. Баз бисквитка, без вафличка за децата, без прясно мляко, без нищо странично. Ще останат евентуално минимални количества от продуктите като  лук и подправки и повече от олиото. Това са минимални цени. И така в най-добрия случай, свекървата - крадла, ще открадне значителните 12,80 лева от семейния бюджет на нейния СИН, докато пазарува, готви, мие чинии и гледа децата му. Страшна далавера.

А защо всъщност вие не си пазарувате и готвите, а бабата само да гледа децата?

Къде ги намираш тези цени?
Аз свинско за 8 лева и телешко за 11 не съм намирала.

# 181
  • София
Само не разбрах къде са били - у тях + свеки или у свеки?
Но и в двата случая не отиват в празна къща, в която няма олио и лук и дори 1 яйце. Впрочем, в калкулацията сте забравили солта...важно е

Змия, само давам идея: в момента в Билла има плешка за малко под 8 лв./кг, на Женския пазар телешкото е около 10 лв./кг

# 182
  • София
Само не разбрах къде са били - у тях + свеки или у свеки?
Но и в двата случая не отиват в празна къща, в която няма олио и лук и дори 1 яйце. Впрочем, в калкулацията сте забравили солта...важно е

Змия, само давам идея: в момента в Билла има плешка за малко под 8 лв./кг, на Женския пазар телешкото е около 10 лв./кг

В Билла е много вероятно месото да е от размразения 40-годишен резерв на Полша примерно.

# 183
  • София
Доколкото прочетох, бабата е викната у авторката да гледа децата.
Затова се чудя, как така си купуват салатите и си ги ядат само двамата с мъжа й, докато бабата е длъжна да зареди хладилника и да сготви за трима с 10 лева на ден?
Че, тия деца нямат ли нужда също от салати?

# 184
  • София
Цитат
В Билла е много вероятно месото да е от размразения 40-годишен резерв на Полша примерно.
Значи бабата трябва да пазарува само в бутиковите месарници...
Просто казвам, че е възможно, а всеки си избира.

# 185
  • Пловдив
Значи вече нямаш проблем Grinning
Кравата повече няма да суче от телето.

Точно така. Както казах в първата публикация накрая винаги й подарявахме по нещо в знак на благодарност. Но този път тя сама реши да си ги вземе, което ме подразни и приключваме с ангажиментите. Иначе постоянно ми повтаря как не трябвало да оставяме децата сами, тя пак щяла да дойде, а аз само й повтарям че няма нужда и вече са големи. Ще видим как ще отбивам атаката напролет без да й повиша тон.

И още нещо -майка ми в кръга на шегата ми каза ''Защо не давате и на мен, като ги гледам?'' . И наистина поне аз нямам в обкръжението баба, на която да й дават някой лев, че да не се охарчва по внучетата.

Аз пък нямам в обкръжението си човек, който ще извика свекърва си или майка си, и те ще му зареждат хладилника. Тези 50 лева за цяла седмица за две деца и една баба, са точно никакви пари за храна. За супа топчета трябват хубава кайма, ориз, картофи, моркови, яйце, подправки, магданоз, целина, фиде, кисело мляко (по вкус домат, чушка), лук. За грах с месо трябват - месо, грах, картоф и морков (по желание), подправки, домати, копър, брашно, червен пипер млян. И за двете трябват хляб и олио. Като само хляб за 5 работни дни по един хляб на ден от 1,30 лв. да речем са 6,50 лева. Половин килограм кайма 5 лева, половин килограм свинско месо - 4 лева (телешко е около 5,50 лева), картофи 1 кг. -0,90, моркови  - 1,00, лук - 1,00 лв., магданоз - 0,80, копър - 0,80, целина глава и листа - 1,30 лв., олио - 2,90 лв., подправки - 1,00 лв., чушки 0,5 кг. - 2,00 лв., домати консерва - 1,50 лв., фиде - 2,00 лв., кисело мляко - 1 бр. - 1,00 лв., яйца -  бр. -1,50 лв., грах - замразен да речем - 2х0,400 кг. - 3,60 Поне две торбички - 0,40 лв. Минимум - 37,20 лв. - за хляб и две манджи. Баз бисквитка, без вафличка за децата, без прясно мляко, без нищо странично. Ще останат евентуално минимални количества от продуктите като  лук и подправки и повече от олиото. Това са минимални цени. И така в най-добрия случай, свекървата - крадла, ще открадне значителните 12,80 лева от семейния бюджет на нейния СИН, докато пазарува, готви, мие чинии и гледа децата му. Страшна далавера.

А защо всъщност вие не си пазарувате и готвите, а бабата само да гледа децата?

Къде ги намираш тези цени?
Аз свинско за 8 лева и телешко за 11 не съм намирала.

Говоря за минимални цени. Може би в Кауфланд или другите там магазини от този тип има, нали все разни промоции "валят" от рекламите. Иначе и аз от миналото лято не  съм виждала свинско за готвене от 8 -9 лева. Ама това е друга тема.

Що се отнася до това какво се е променило, авторката казва, че другия син на свекървата има малко дете. Явно това е ябълката на раздора, вече вниманието на свекървата не е само към нейните деца. Което всъщност си е в реда на нещата, и другото дете й е внуче.

# 186
Това с парите е много гадно. Ама има нещо друго гнило в салатата.

# 187
Що ми се струва, че авторката нито пазарува, нито готви на семейството си, затова и не знае кое колко струва. 50 лв били предостатъчни за 3 души, от които 2 подрастващи момчета!?
От друга страна, решението е просто ! Щом смята, че бабата злоупотребява с "огромната" сума, която й оставят, да пазаруват двамата с мъжа й. Лесно е Simple Smile
Не стига, че карат жената да си зареже къщата за месеци, за да им гледа децата, върти домакинството и готви, ами и на пазар с торбите я праща, че и сметка й прави кой ден по какво да купува.
Тук пък валят съвети как възрастната жена да обикаля града, за да напазарува по-евтинко на мърдите.
Чак такъв случай май досега тук не сме имали.

# 188
  • София
Забравяш точицата. Laughing

# 189
  За мен най-ужасна беше тази, която се сърдеше , че 80 и кусур годишната и свекърва не и гледа детето. А май решаваше задачи с другия внук, с който живееше и това беше повод за драма.

# 190
Авторката заслужава след време,живот и здраве да и се паднат две снахички като нея,да види как стоят нещата.

# 191
  За мен най-ужасна беше тази, която се сърдеше , че 80 и кусур годишната и свекърва не и гледа детето. А май решаваше задачи с другия внук, с който живееше и това беше повод за драма.
Радичка
имаше и голямо момче  от преден брак на съпруга  и.

# 192
Авторката заслужава след време,живот и здраве да и се паднат две снахички като нея,да види как стоят нещата.
Тя сега не може да си гледа децата, та ще гледа внуци като остарее, сигурно. С мъжа ѝ се хранят само със салати Grinning това е то Диета, не е шега работа...
Много противно отношение, и това с подаръците адски унизително. Понеже свекървата била заслужила - хоп - телевизор. Ако не се държи прилично - няма "подарък". И им била "присвоявала" мършавите 50 лева на седмица.... ЖДНБ. В такъв случай на недоволна снаха си взимам пенсията и тръгвам по курорти и екскурзии без В Ъ О Б Щ Е да ми мигне окото.
То верно "младите" обикновено не са много грамотни в отношенията и не са много наясно кое е подарък и кое е отплащане, кое е задължително, какво е по желание и добра воля, ама този случай е потресаващ. И то не защото ще се обиди жената, тя вече е видяла какво ли не, предполагам е на около 60 години +/-, няма да се изненада. Проблемът е в излагацията на младите. Мислете бе.... ще ви се смеят хората, срамота е.

# 193
Чак сега ви изчетох, ми днес цял ден бях извън офиса.
Ще внеса малко пояснения, но ще спра инфото, защото не зная кой чете тук, да не вземе да излезе, че обсъждам жената. Аз лично, да ви кажа, нямам никаква драма в момента, освен тази, че жената явно има предубеждения, че едва ли не, е втора категория, защото има дете. И тези предубеждения са и внушени не от мен, а от предишната проекто свекърва, която не е приела факта, че жената има дете и не е партия за сина и.  Аз зная, че тези конфигурации са сложни, защото и сина ми "замъкнах" при нов мъж, та той го е преживял. Знае и как се е държал тогава с човек, който не го заслужава, та дано си е дал сметка. Сега нещата са така- те си установиха връзка. Към август беше запознато детето със сина ми, съвсем непринудено. той уж като шофьор карал двете на една сватба в Шумен. Малката много го е харесала, а той беше като на изпит. После идваха у сина ми, но майкат си спеше с детето. От около два месеца детето е наясно, че са си "гаджета". Да ви кажа честно, не зная дали са се пренесли трайно. Нали утре ще го виджам на обяд. като звънна- ми тук сме, готвим си, играем с малката. Ми звучи задоволство от текущото положение. Тя, ако иска да се запознава. Чесно ви казвам, това нищо няма да промени. Аз съм я виждала и на снимка, и знам историята и.  Плаши се от мен, щото съм
Скрит текст:
адвокат
Не зная защо. Какво да имам против аз, като решенията си ги взема сина ми. Нито е зависим от мен, нито нищо. Проблем би могло да има, ако детето не го хапесва, друго не виждам. Нагърбил  се . Ми нагърбил се. Добре му е. Дори има смешен случай, в който той отишъл до магазина с детето и кучето и оставил малката отвън , докато пазарува. И един негов познат от детството му му казал. Абе Едиой си , ти що не си казал, че имаш дъщеря. И той- ми не е моя. Е , как да не е твоя, като ти е одрала кожата. Та така с децата. Да ми е жив и здрав, хич не страдам, че не съм запозната. По- скоро ме е яд, че не го виждам, защото трябва да ги поканя всички, а това ще  ме напрегне. Не съм много по гостите аз. В ресторант е друго. И това ще мине, момичето / женатата/ явно има стари травми/ .Вчера написах "страшилище" , ама кой знае какво си мисли. Синът ми е с много добър статус, пък и тя дете има. Та сигурно се чувства неудобно, не зная защо. Ще го предолеем, мисля аз. Просто не ме познава.

# 194
Таис,  ако е чела във форума, жената може да те е разпознала от предишната история, в която имаше голяма драма с приятелката на сина ти. Историята беше много специфична и заради нея жената може да те е разпознала. А понеже тогава ти пишеше с коренно различен тон от сегашния, да се е шашнала и да е решила, че си страшилище, а не душичка.

Общи условия

Активация на акаунт