Кравата повече няма да суче от телето.
Точно така. Както казах в първата публикация накрая винаги й подарявахме по нещо в знак на благодарност. Но този път тя сама реши да си ги вземе, което ме подразни и приключваме с ангажиментите. Иначе постоянно ми повтаря как не трябвало да оставяме децата сами, тя пак щяла да дойде, а аз само й повтарям че няма нужда и вече са големи. Ще видим как ще отбивам атаката напролет без да й повиша тон.
И още нещо -майка ми в кръга на шегата ми каза ''Защо не давате и на мен, като ги гледам?'' . И наистина поне аз нямам в обкръжението баба, на която да й дават някой лев, че да не се охарчва по внучетата.
Аз пък нямам в обкръжението си човек, който ще извика свекърва си или майка си, и те ще му зареждат хладилника. Тези 50 лева за цяла седмица за две деца и една баба, са точно никакви пари за храна. За супа топчета трябват хубава кайма, ориз, картофи, моркови, яйце, подправки, магданоз, целина, фиде, кисело мляко (по вкус домат, чушка), лук. За грах с месо трябват - месо, грах, картоф и морков (по желание), подправки, домати, копър, брашно, червен пипер млян. И за двете трябват хляб и олио. Като само хляб за 5 работни дни по един хляб на ден от 1,30 лв. да речем са 6,50 лева. Половин килограм кайма 5 лева, половин килограм свинско месо - 4 лева (телешко е около 5,50 лева), картофи 1 кг. -0,90, моркови - 1,00, лук - 1,00 лв., магданоз - 0,80, копър - 0,80, целина глава и листа - 1,30 лв., олио - 2,90 лв., подправки - 1,00 лв., чушки 0,5 кг. - 2,00 лв., домати консерва - 1,50 лв., фиде - 2,00 лв., кисело мляко - 1 бр. - 1,00 лв., яйца - бр. -1,50 лв., грах - замразен да речем - 2х0,400 кг. - 3,60 Поне две торбички - 0,40 лв. Минимум - 37,20 лв. - за хляб и две манджи. Баз бисквитка, без вафличка за децата, без прясно мляко, без нищо странично. Ще останат евентуално минимални количества от продуктите като лук и подправки и повече от олиото. Това са минимални цени. И така в най-добрия случай, свекървата - крадла, ще открадне значителните 12,80 лева от семейния бюджет на нейния СИН, докато пазарува, готви, мие чинии и гледа децата му. Страшна далавера.
А защо всъщност вие не си пазарувате и готвите, а бабата само да гледа децата?
Къде ги намираш тези цени?
Аз свинско за 8 лева и телешко за 11 не съм намирала.