Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема 51

• 40 790
  • 744
  •   1
Отговори
# 180
Презервативите не предпазват от ЧПВ!
Обилната цервикална слуз не е течение.Да, свързано е с хормоните.Аз съм така също от години.

# 181
Така, така здравейте момичета и аз да разкажа за моят проблем... На 21 години съм, миналата година приятелят ми забеляза странни неща около срамните устни. Зяпахме в интернет какво е що е това... И като се уплашихме че имам рак (колко наивни бяхме)... Отидохме при една гинеколожка... Която нищо смислено, не ми каза освен че това били кондиломи. Предписа ми - flagyl+някакви 4 хапчета които пихме веднъж с моя приятел + кондилин+изопринозин (като изопринозина ми го изписа 10 дни да го пия... И сегашната ми гинеколожка се изсмя като и казах това). Не ми обърна внимание и отказа да ми лекува кондиломите (надменна, високомерна и много груба беше) нищо не ми обясни.. Дали да се плаша или не.. И като чух имаш и вътрешни кондиломи... Тотално откачихме с моя... Не знаем откъде се появиха тези кондиломи.От тая гадна гинеколожка се отказах... И се депресирахме много с моя... Докато не дадох шанс на друга гинеколожка... Която още при първия ме прегледа ОТ ДО.. Ячници, Цито + Биопсия. Успокои ме че е нормално да имам бяло течение. След като бяха готови резултатите жената от лабораторията ми се обади и каза няма страшно.След едно голямо закъснение от 2 месеца (заради глупавата изпитна сесия) занесох резултатите (ПАП2) и гинеколожката каза.. НЯМА СТРАШНО, НЕ СЕ УМИРА ОТ ТОВА, Ще се оправиш (ПП Предния път я разпитвах 5 въпроса в секунда и вика няма ли да млъкнеш най-накрая и се смее). А другата прехвалена нито цито, нито биопсия НИЩО АМА НИЩО ВИ КАЗВАМ. Сега започнах подготовка с фарматекс и полижинакс (гк каза така почвай да ги слагаш и след като ти свърши менструацията 2-3 дни ми се обаждаш за да те обгорим, защото точно тогава се обгаряло след цикъл.Много добра и много внимателна жена с която може наистина да си говориш нормално...Малко хаотично разказвам... Ама много ме успокои тази жена повярвайте ми.. На прага на полудяването бях... И така сега на 10 или 11 март ще ме обгаря.. Дано всичко да мине както трябва... И впрочем аз правех секс дори когато кондиломите са налице.. На моя не му излизат... А аз и без това съм пълна с тях.. Сега няма да правим докато не ме обгори... И така.. Само да ви попитам след обгаряне, после какво следва?

# 182
  • София
Презервативите не предпазват от ЧПВ!

Не е точно така, с презерватив може да се заразиш, ама без е сигурно, че ще се заразиш. Намаляват в голяма степен опасността, а и проблемните ЧПВ предпочитат лигавиците, а не кожата, а презервативът покрива тази част от мъжката анатомия Simple Smile
Отделно и ползването им при постоянни партньори по време на активно носителство силно намалява viral load-а, бях поствала едно проучване назад в предишните теми, провеждано при женени двойки. При жените в двойките, които не ползваха презерватив активният вирус персистираше доста по-дълго въпреки лечението.

Ивонката, какво ще обгаря кондиломите само или по шийката нещо, че не разбрах от написаното. Външното горене не е страшно, при мен беше с киселина, после просто ми падна горния слой на кожата, все едно от слънчево изгаряне. А какъв е резултатът ти от биопсията?
Меко казано не е добра идея да имате каквито и да е контакти докато имаш кондиломи....

# 183
Възможно е да е възпаление на шийката, но то трудно се диагностицира. Обикновено излиза на хистология като вече хроничен цервицит.
За течението- и анаеробните причинители на инфекции ли изследвахте?
Marsia_k, всъщност не е точно течение. Не е по бельото ми, но го има. Извинявам се за въпроса, но не съм наясно- анаеробните биха ли излязли на микробиология?  Последната ми показа редуцирани лактобацили, плоски епителни клетки и коки. Доктора ми изписа Флоражин и каза, че коките са заради редуц. лактобацили и Флоражина би трябвало да поправи нещата Simple Smile

# 184
Да, презервативът намалява веротността, но не пази от ЧПВ на 100%.
Рискът намалява драстично ако една жена е имала по-малко партньори през живота си.
А и кога има активна инфекция, как да се разбере като няма симптоми.Много кофти.

# 185
Аз изобщо не мога да си представя как ще спиш с непознат/малко познат без презерватив.
Оставете ЧПВ, ами СПИН.

# 186
Аз изобщо не мога да си представя как ще спиш с непознат/малко познат без презерватив.
Оставете ЧПВ, ами СПИН.
Защото всеки мисли, че на него не може да му се случи.

# 187
Meredith_Grey Добро утро, ами на биопсията пишеше единични койлоцити без атипизъм.. Разбрахме се че ще обгори първо кондилома на шийката на матката.. Тя миналия път ми го отскубна направо и го даде за биопсия.Сега като се замисля кондиломите се разпространиха защото може да сме ги протъркали.. Иначе ппц ще изтърпя всичко само да ги махне от мен. На моя приятел му беше излезнал един и той го мори с оцет за 2-3 дни и изчезна.

# 188
И още един въпрос, след като се обгори възможно ли е да се появи пак на същото място, какви са шансовете да се премахнат напълно 50/50?

# 189
Здравейте,някой може ли да сподели мнение относно резултатите от цитонамазката

# 190
  • София
Meredith_Grey Добро утро, ами на биопсията пишеше единични койлоцити без атипизъм.. Разбрахме се че ще обгори първо кондилома на шийката на матката.. Тя миналия път ми го отскубна направо и го даде за биопсия.Сега като се замисля кондиломите се разпространиха защото може да сме ги протъркали.. Иначе ппц ще изтърпя всичко само да ги махне от мен. На моя приятел му беше излезнал един и той го мори с оцет за 2-3 дни и изчезна.

Това според мен е резултат от цито, не от биопсия, там трябва да са описани и подробно епителните клетки.
Кондиломите са много упорити, често се появяват отново, но понякога и от 1вия път изчезват. Гледайте да не си ги препредавате и поддържай добра имунна система.

# 191
Meredith_Grey В момента биопсията не е при мен, като се кача горе мога да я снимам да видиш.Бе досадна работа ще са.. Ама ще се справим.

# 192
IVA2, според мен няма нищо притеснителни, но трябва да лекуваш възпалението и анаеробната инфекция. Проведи си лечението и направи пак изследване. Не се притеснявай. Мисля, че резултата ти не е притеснителен.
Ivonkata99, аз имах кондилом отдавна. Мислех го за бемка и си ходих дълго с него. Като попрочетох се стреснах и отидох да го махнат. Изрязаха го, изследваха го и се оказа точно кондилом. Преди няколко години пак се появи един. При кюртаж поисках доктора да го изреже докато съм под упойката и да го изследват за ЧПВ. Оказа се тип 6.
Преди 2 години видях нов. Кожната беше категорична, че не е кондилом, но аз се бях навила, че е това. Ходих при хирург, който ми каза, че само с краткотрайна венозна упойка може да го махне, та се подложих и на това. Имах си и шев и ме водеха в болница. Е, оказа се наистина бемка ,но ме разкрасиха отдолу (това в кръга на шегата, тогава не ми беше смешно де).При срив на имунната система се появяват, но при мен поне и двата пъти бяха единични, въпреки че не ги махах веднага като излизаха. Мм до сега не е имал.
Моите обаче бяха само външни. На шийката си имах дисплазия. Не са ми казвали за кондиломи.

# 193
Ina80 Ние бяхме боледували преди да видим кондиломите, лятото не си доизлекувах настинката, после през есента се разболяхме и двамата с някакъв убиец направо... Две седмици карахме някакъв вирус ли нз какво беше.. И от тогава тея кондиломи като си казаха ИЗЛИЗАМЕ И НЯМА ДА СПРЕМ... :Д ... Вече изобщо като ги видя и знам процедурата.. Като изчезнаха външните кондиломи за около месец, след това ми се появи огромен ЦИРЕЙ на дупето.. 3 месеца подред ми излизаше на едно и също място... Побърках се с него, пих бирена мая за 1 месец в големи количества и той вече не ми излиза... От толкова много стрес и страх.. Така ми се срути имунната система че просто не е истина :Д.. Ама всичко се оправя рано или късно.. По-късно разбрах че и баща ми на времето му са излизали циреи.. Не един, не два а 20 цирея.. :Д чак и по пръстите е имал... Ама като цяло бях се побъркала, но сега се чувствам по-добре. Изчетох и тук доста статии и те също ми помогнаха да се пооправя. Simple Smile

# 194
Отделно.. Имам папиломче близо до дупето само един... Чудя се дали е от мен или пак е някакъв щам.. Защото стои там от доста време, а по шията имам папиломи който стоят много ситни и излизат където им скимне.. Да не съм ги разнесла и до дупето... 😂😂😂 Не че цялата рода нямаме папиломи ама... Все пак 🙄.

Общи условия

Активация на акаунт