Та, аз моето се опитвам да го уча на отговорност. Която нараства пропорционално с годините и уменията му.
Иначе понятия като “женска” и “мъжка” работа отдавна на са приложими в съвременния живот, понеже сме максимално улеснени откъм технологии, услуги и т.н. Пазаруването и готвенето също са дейности, които лесно могат да се оптимизират, освен ако не държите на тристепенно меню при всяко хранене (аз не държа).
От години се грижа за абсолютно всичко сама и не виждам никаква особена драма, нито го приемам за чутовен подвиг.
Изобщо не е нужно да съм експерт в какво ли не или да се клонирам: за поддръжката на автомобила си има сервизи, за всякакви битови ремонти - майстори, ако детето трябва да бъде закарано на урок/спорт, се уговарям с такси и т.н.
Моето задължение е да осигуря финансова стабилност, но пък това вече не зависи нито от “ролята”, нито от пола, тъй като следва да е ангажимент на всеки зрял индивид.
Възпитанието на детето не го коментирам, понеже то си е по подразбиране за всеки, решил да създава/отглежда поколение. Тоест и тук не виждам някой да ми вменява неприсъща роля.
Всичко останало е просто въпрос на организация.
П.С: О, забравих да спомена, че отдавна не страдам от манията за перфектност, което си е серизно облекчение 😂.