Студенти в UK - 12

• 70 721
  • 764
  •   1
Отговори
# 570
Hi dears! Simple Smile Кога пътуват децата ви  за новата учебна година? Какви са условията за карантина при вас?

# 571
  • По широкия бял свят
Ако непроменят полета, дъщеря ми лети на 13.09. Ще има 2 седмици карантина.

# 572
На 6, 09 вероятно моят син ще лети и ще има 2 седмици карантина.Много ми се иска да отпадне след като заразените у нас намаляха ама...Ще е в друга сграда и след това в общежитието.

# 573
Заминават вече. Моята дъщеря ще лети на 28.08, за да може да е в карантина две седмици преди началото на занятията.

Да ви питам - сертификат за владеене на английски език необходим ли е да се носи? А преведен акт за раждане?

# 574
  • софия
При моята дъщеря университета искаше в оригинсл всички документи, които бяха вписани в ЮКАС: само ти показа.

# 575
Пожелавам на всички бъдещи и настоящи студенти на остова успех през странната учебна година, която се очертава и повече присъствени дни!

Имам едно въпросче, което касае вече попорасналите младежи, сблъскали се със системата по труда във Великобритания. Става дума за издаване на европейски формуляр Е 104 от Великобритания. Някой сдобивал ли се е с такъв, как става, че ние, ще стане вече година чакаме и нищо?

# 576
Пожелавам на всички бъдещи и настоящи студенти на остова успех през странната учебна година, която се очертава и повече присъствени дни!

Имам едно въпросче, което касае вече попорасналите младежи, сблъскали се със системата по труда във Великобритания. Става дума за издаване на европейски формуляр Е 104 от Великобритания. Някой сдобивал ли се е с такъв, как става, че ние, ще стане вече година чакаме и нищо?
Дайте информация, защо се налага да се вади този формуляр? Ако си завършил в ОК и ще работиш в държава в ЕС? Дъщеря ми завърши преди 2 години, вече е държавен служител, не съм чула за това.Всякаква информация е полезна, благодаря, предварително.

# 577
Дайте информация, защо се налага да се вади този формуляр? Ако си завършил в ОК и ще работиш в държава в ЕС? Дъщеря ми завърши преди 2 години, вече е държавен служител, не съм чула за това.Всякаква информация е полезна, благодаря, предварително.

Да, разбира се, ще обясня:
Европейски формуляр S041 или Е104 е за удостоверяване, че си здравноосигурен в друга държава на Европейски съюз. Например: сина ми е работил 1 година в UK, след завършване, бил е здравно осигурен, но в НАП нямат идея за това. Той трябва да си извади този документ от UK, който ще удостовери този факт пред НАП. Проблема е, че по някаква причина, не може да го получи вече 8-9 месеца. Междувременно той е с прекъснати здравноосигурителни права. Естествено аз казах, майната му, дай да си платим здравните осигуровки за тази 1 година, НО не можело Sweat Smile, подлежал на наказателна отговорност, санкции и щял да има по-големи проблеми. Не можело, да си здравноосигурен в две Европейски държави едновременно! Да седим и да си чакаме формуляра. А той въобще ще дойде ли? Колко време ще чакаме още? Междувременно няма здравна осигуровка и няма начин да има.

Въпроса ми е някой взимал ли е Е104 от UK и каква е процедурата?

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 18:56 от Sani..

# 578
Говорихте ли с Посолството на България в Лондон? Опитайте! Аз лично съм много доволна от съдействието на консула/ разбира се, по друг проблем/!

# 579
Здравейте! Искам да попитам дали за студентите в Шотландия важи двуседмичната карантина при пристигането?

# 580
Да. Следим тук:
https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-public-he … pages/exemptions/

Нашият университет Робърт Гордън предлага на половин цена настаняване, различно от основното, точно 14 дни преди началото на договора за настаняване.

# 581
  • SO 15
И нашата щерка вече има билет-14.09.2020. от София до Лондон/Хийтроу.
Има изисквания за посрещането на кои дати и кои летища.
Излязоха резултатите за общежитията,като при нас е първото ни желание и потвърдихме с превод на 1 паунд /че студента има валидна карта/.Тука трябва да се обърне малко внимание,от коя карта или сметка се потвърждава,защото очаква истинското плащане да е от същата.Може да си направите акаунт/на спонсора,родителя/ и да ви уведомяват за плащания.В последствие може сметката за плащане на общежитието да се смени.
Писма от Студентско финансиране все още нямаме,явно по късно ще стане,както ни казахте.

Успех на всички!

# 582
  • В най - голямото село
Здравейте, дали има деца, на които всички лекции ще са онлайн и няма да се налага да пътуват?

# 583
Здравейте, дали има деца, на които всички лекции ще са онлайн и няма да се налага да пътуват?

Да, майка на второкурсник в Бат ми сподели, че няма да заминава през първия семестър и ще учи онлайн, но доколкото разбрах, по свой избор.

# 584
  • Варна
В Бат няма да са изцяло онлайн.
Потвърди си избора на стая в общежитието.
Потвърдиха и мястото в автобуса от летището до кампуса.
Чака само последно ОК за карантинното настаняване.
Билет има.

Общи условия

Активация на акаунт