Студенти в UK - 12

• 70 697
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • София
 Ние сме ползвали gettransfer.com Можете да изберете и возилото и цената.
[/quote]

И аз благодаря за линка, моят син изпусна безплатния трансфер до Бат и от сутринта търсим варианти, този е много добър, сега си избира кола. И аз, като другата майка, искам да ми е по-спокойно първия път, пък след това той ще си намира изгодни варианти и няма да е с куфари на непознато място.

# 661
  • София
i_nenova, pafal благодаря за отговорите!
за допълнителна застраховка се опитвам да преценя дали е нужна ...

и другото за ваксините - искаме справка от личния лекар и я носим за заверка в РЗИ така ли? Превежда ли се нещо?

На моя син му я направи личната лекарка (менингокок ваксината) и му я е написала в справката, която се вади от личния лекар с печат. В РЗИ (столичното, ние сме от София) са му поискали справката, детския картон с имунизациите и личната карта. Те ти издават международен сертификат и не трябва да се превежда. Относно застраховката - аз мисля да му направя, защото се притеснявам. Но ще му направя за периода, докато започне официално учебната година.

# 662
  • Варна
Събираме багаж. Ми тя иска да си вземе всичко за сезон есен/зима/пролет. Несесери, несесерчета, чудесии ... пък куфарите с лимит.Simple Smile
Как да стане тази работа, не знам. Най-лесното е да и пратя каквото не се хване допълнително. Ама пък като гледам гардеробчето в общежитието е наполовина на нейния. Женска работа. Не, че момчетата нямат багаж.
Тегави дни.

# 663
  • софия
Flash, вакумираните торби вършат чудеса. Само внимавайте с килограмите, че да не счупите гърба. Останалото в Спиди Simple Smile

# 664
  • Бургас
Само майките на момичетата си мислят, че момчетата нямат багаж. Grinning Миналата година тръгнахме трима човека с него. Всеки с 23 кг багаж + ръчен и той беше към 10 кг. / едва ли съм съвсем точна в цифрите, но ориентировъчно беше така /. На тези трима нещата се събираха в един ръчен багаж. Всичко друго бяха вещи на студента. Пътувах до София почти в скута на мъжа ми. Толкова близо един до друг и то за толкова дълго време не сме били от години. Wink
И за мен е загадка как успя всичко това да го събере в стаята си.

# 665
И ние по малко събираме багаж. Вакуумните пликове наистина вършат добра работа.

# 666
  • Русе
Един непоискан съвет. Ограничаването на оливането с багажа става като им обясните, че после всичко това трябва да се пренася при смяна на квартира и няма да има 3-4 човек а които да го свършат, а трябва сам/сама. Дъщеря му тръгна с 30кг., Включая, завивки, тенджера, тиган и т.н. после пращах зимни дрехи. Сега 2 курс е оценила минималистичния начин на живот. Не си смени общежитието, "само като си помисля как трябва да го мъкна всичко това или колко да платя за да го пренесат, айде няма нужда".

# 667
Предвидете, че може и да се върне по-скоро от планираното( дано не се наложи!), но ситуацията е динамична, та това с багажа ще е затрудняващо. Е, може да се остави и в общежитията за определен период от време, абе с две думи : винаги може да изпратите още. Там на място ще прецени най-добре какво е нужно и какво не. Така се получи, че доста бягаж отиде направо в боклука и изобщо не го връща насам детето.

# 668
  • Варна
Тръгнаха за София преди малко и се опитвам да не полудея.
Багажа. Големи оптимисти бяхме. Място в куфара имаше но килограмите, 23 в случая бяха ограничението.
Слагахме, вадихме, докарахме ги някак.  След 2-3 седмици, като се установи ще прецени какво още да и изпратя.
Много ми е мъчно. Може в мен да е проблема, не знам. Знам, че ще свикна ... .
Успокоявам се, че всичко е уж нагласено и уредено по пристигането и там. Дори нейна приятелка която е в ЛОндон, ще иде да я посрещне на летището и ще и помогне с багажа поне малко и ще и прави компания няколко часа до автобуса. Че с нейните 46кг ще види зор.
Ох. Такива работи.

# 669
Нормално е да ти е мъчно. Аз все се успокоявам, че като махнат карантината ще ида да я видя. Мисли си и ти нещо подобно.

# 670
След първото тръгване и първото изпращане е трудно. Предполагам при всички. Детето ти тръгва по пътя си и то придобива самостоятелност и увереност, защото се справя само, а ние ставаме някак по-безсилни поради това, че не можем да помогнем и това ни потиска.
Но после нещата се подреждат постепенно. Опитайте се да мислите позитивно и да си намерите други дейности, в които да изразходвате енергията си. Колкото и да ви се вижда далеч, Коледа ще дойде бързо и децата ще си дойдат. Не ми се иска да мисля за по-скорошно завръщане, защото това означава, че нещата са усложнени.
Успех на всички новоприети и стари студенти!

# 671
Здравейте! Интересувам се родителите на първокурсниците дали ще пътуват с тях, или заради карантината няма много смисъл?

# 672
  • Бургас
Както вече писах ние миналато година, когато беше първокурсник ходихме. Ако трябваше да вземам решение за тази година аз лично не бих отишла. Помислете - 14 дни карантина там и като се върнете още толкова тук. Ще има ли къде да отседнете там?
Споделям как бих постъпила аз и не натрапвам мнението си.
А по повод на това, че ни е мъчно , на мен лично ми беше по-трудно кагато след Коледа тръгна пак.

# 673
Здравейте, тази година аз започвам да се уча в Glasgow,, първи курс. И за съжаление нямам никакви познати там. Това е линка за фейсбука ми: https://www.facebook.com/profile.php?id=100006059977355
А това за инстаграм: @fellceen
Ще ми е много приятно да се запозная с българските студентите, които вече или ще се учат в Глазгоу. Пишете ми 🙂
Благодаря.

# 674
  • Попово
Нормално е да ти е мъчно. Аз все се успокоявам, че като махнат карантината ще ида да я видя. Мисли си и ти нещо подобно.
Намерете си хоби. Аз така направих. 😄

Общи условия

Активация на акаунт