Студенти в UK - 12

• 70 711
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Моят син си идва до БГ миналия месец, съответно се прибра в Англия след това. Сам се сложи в карантина и си я спазваше, живее сам, поръчвал е храна по интернет. За 14 дни само веднъж са го проверили по телефона , някъде на 5-тия ден, разговора е протекъл долу-горе така :
"-Пристигнали сте от държава , присъстваща в списъка за карантина"
-Да
- Знаете ли ,че трябва да спазвате карантина ?
-Да
- А спазвате ли я ?
-Да
- До еди си коя дата трябва да продължите да спазвате !
- ОК "

Това е, никой не е идвал на адрес и не го е проверявал повече. Карантината му изтече вече.

# 601
Все си мисля, че ще падне карантината по някое време през септември.
Здравейте!
Синът ми още чака потвърждение за взет изпит- Кембридж. Трябваше да има резултат на 20.08, но го отложиха за 25.08.
Дали ще разрешат да изкара карантината при роднини в Лондон и след това да   отиде в университета Съри?
Няма да е проблем. Моя младеж ще си я кара в кампуса в Съри, още не се знае в неговата стая или в отделна къща.

# 602
Storytime, твоя син за първа година ли ще бъде в Съри?

# 603
Втора.  Твоето момче за  каква специалност кандидатства?

# 604
  • София
Моята дъщеря в момента също е под карантина. Преди да тръгне попълни формуляр с адреса, на който ще бъде по това време (от работата й подсигуриха за тази цел апартамент за 1 месец) Не вярвам да я проверят, според мен звънят избирателно. Разчитат на личната отговорност и самосъзнание и така трябва да бъде. Междудругото когато се прибра тук, пак беше под карантина, също никой не я провери.
Пазарува онлайн, понякога си поръчва и готова храна. Две седмици се изкарват безпроблемно в карантина. Може би само за първокурниците е проблем, тъй като не са се ориентирали в обстановката и има много нови за тях неща.
П.П. Моля някой друг да се заеме с пускането на нова тема, когато стане необходимо. Simple Smile

# 605
Моят син, когато се прибра през април беше проверяван всеки ден, от полиция и община, дискретно, но все пак, София. Там не ги проверяват. Ако някой се почувства зле, от унито поемат грижата.

# 606
Втора.  Твоето момче за  каква специалност кандидатства?
Бизнес мениджмънт с предприемачество

# 607
  • София
Моят син, когато се прибра през април беше проверяван всеки ден, от полиция и община, дискретно, но все пак, София. Там не ги проверяват. Ако някой се почувства зле, от унито поемат грижата.
И аз говоря за София, но през юли.

# 608
Доколкото разбрах от познати, били под карантина, проверяващите звънят избирателно и питат съответния човек дали е на адреса. Лесно може да се засече дали телефонът е в съответния ареал. Интересувах се, защото дъщеря ми замина на 22- ри и в момента е под карантина. Как е минало ще мога да кажа по-късно.
За Монзо и Револют коментирахме в миналата или по-миналата тема (ако не ме лъже паметта). Тъй като дъщеря ми ползва Монзо, бях писала подробно какви са предимствата.
По принцип за международни преводи Монзо ползват услугите на Трансферуайз.
По време на следването си дъщеря ми не е ползвала изобщо бг сметка/карта, въпреки че имаше такава в Райфайзенбанк. Там си откри сметка в английска банка и  превеждахме с TW. После си направи Monzo, защото това беше най-удобният вариант за общи сметки не само за квартирата.

# 609
  • Варна
Правиха ли децата ви тази ваксина против менингит? Дъщеря ми е ходила до личната вчера, тя я е препратила към ХЕИ. Не знам кога ще успее, още е на работа, вчера подаде предизвестие. Едва в петък от общежитието пратиха оферта. Още не сме взели билет.

# 610
Доколкото знам ако нежелаеш  да си поставиш ваксина за менингит и нямаш такава попълваш декларация. Аз говорих с лекаря при, когото ходят и двете ми деца и той ми каза, че на възрастен вече невижда смисъл .Така, че синът ми няма да си прави. Интересно ми е другите майки какво мислят по въпроса .

# 611
  • Попово
Доколкото знам ако нежелаеш  да си поставиш ваксина за менингит и нямаш такава попълваш декларация. Аз говорих с лекаря при, когото ходят и двете ми деца и той ми каза, че на възрастен вече невижда смисъл .Така, че синът ми няма да си прави. Интересно ми е другите майки какво мислят по въпроса .
Преди 3 години и аз доста се чудех за тази ваксина, но не сме слагали. Никой нищо не й е споменава за нея в унито. Не сме привърженици на ваксини те като цяло.

# 612
  • Варна
Моята дъщеря не е слагала тази ваксина и няма да я сложи.
Тя ходи до имунизациония кабинет в ХЕИ за Сертификат за имунизационно състояние. Не е попълвала декларация и не е отваряна дума по повода.

# 613
Да си кажа, че ми е смесено. Хем ви завиждам благородно, че си говорите за UK, за първокурсниците, хванали последния влак,  ... Хем ми е супер мъчно и ядосано за нас, дето от догодина няма да можем да учим там. Заради таксите и заемите... така вече мечтаеше щерката за Шотландия, ...
И все пак, се яви на IELTS и да попитам за анализ на резултатите:
Писане: 6.5
Говорене: 7
Четене: 8.5
Слушане: 8.5
Най-много се ядосва на писането, защото това й е най-силния елемент, учителката й винаги я е оценявана на 8, ...
Със скрита надежда, че нещата ще се наредят в полза на новите студенти откъм финанси,  да попитам и за след дипломирането. Как живеят връщащите тези големи пари? Години наред живеят в заем, ... Справяте ли се финансово?
Всяко зло за добро. Успех на новите първокурсници (и на останалите, също)

# 614
  • Бургас
Здравейте!
Вълнувам се и аз от темата, защото ще изпращам първокурсник следващата седмица. Благодаря за събраната полезна информация!
Искам да ви питам дали бихте се доверили за транспорт в UK на нерегламентиран превоз. Синът ми ще лети до Манчестър, но след това  трябва да се придвижи до Шефийлд, както и да си намери сам общежитието в последствие. В българските групи има обяви за такива трансфери от частни лица, чудя се дали да рискувам...

Общи условия

Активация на акаунт