Бебешката количка - цяла наука за второ висше №44

• 81 486
  • 850
  •   1
Отговори
# 150
Аз вече ползвам Cybex Eezy S+ и съм много доволна!С дете 17кг. е суперманеврена,бута се много лесно.Преди това бях с новия Макларън с цяла дръжка-разликата е огромна.Cybex е в пъти по-добър,седалката е широка и удобна,гумите по-големи,не забиват,сгъва се по-лесно и компактно.Препоръчвам с две ръце количката като най-добрата лятна в момента 👏
Страхотно, на тази съм се спряла. Сега сме с Jane Nomad , коша Matrix с която отгледах по-голямото дете и детето на една приятелка. За лятна количка е прекалено обемна и тежка, а и вече доста амортизирана. За детето летния кош беше доста удобен и просторен. Дали някой би могъл да направи сравнение меджу Cybex Eezy S + и Jane Nomad? Търся нещо по-компактно за мен, но да е удобно за детето. От провинцията съм и вероятно ще поръчам количка която няма да видя на живо.
Cybex Eezy S - количките от тази марка са с много високо качество. Не четох параметрите, но си личи, че е супер лека. Идеална е за качване в градски транспорт. Според мен има 2 недостатъка - колелетата са твърде малки и единични, и второ, лежащото положение не е хоризонтално, не е и 150 градуса, като гледам е по-малко. При едно падане на количката, детето ви е на земята. Зимните приспособления и дъждобранът пък са много добри за студено време. Сенникът е малък. Отзад не виждате бебето какво прави, липсва ми някакво призорче, джоб. Много е компактна в сгънато положение. За летище е идеална.

Jane Nomad - не разбрах кой точно подмоел ставняваме, предположих, че Тravel System kids. По-тежка е, но пък е с повече място за бебето, колелетата са големи, предните двойни, има прозорче отгоре, голям кош за багаж. Легнало положение има, което често се ползва. Сгъната обаче е цял топ. Затова и се махат колелата, защото може да не влезе в някои коли.
Много са различни двата модела, тази по-скоро е спортен модел, а Cybex Easy e голф модел и е трудно да се сравняват.
Според мен ви трябва нещо междинно между двата модела. Inglesina Trip вижте.

@Forest rain
не бих дала толкова пари, лежащите коли4ки се ползват 5 месеца.

# 151
Cybex Eezy S plus и Cybex Eezy S са доста различни. При "плюс"-модела, повечето неща, които сте коментирали като недостатък, са изчистени. Задните колела са по-големи. Сенникът е голям (отваря се с цип и доста добре покрива почти цялата количка) , има прозорче при отворен сенник, през което може да се наблюдава детето. Има пълно легнало положение.  За мен, както и друг път съм споменавала, минус е, че трудно се изправя от пълно легнало положение в седнало с детето вътре.  С по-малкия от на Jane-то багажник свикнах. Не се товаря толкова и това е.
Не съм имала Jane Nomad, Muum имах и не мога да сравня конкретния модел. Но Jane са си много добри колички, ако не е проблем качването по етажи и малки багажници на коли, ми си струва по-комфортна за майката. Плюс на Jane са огромен багажник,  лесно сваляне и вдигане на облегалката,  регулируема дръжка. Аксесоарите за Cybex са по-скъпи.

# 152
Здравейте, мисля скоро да купувам лятна количка. Разгледах няколко модела, но като че ли не мога да се спра на нищо конкретно. Като цяло изискванията са ми:
- да не е с двойни гуми;
- да е маневрена (ще ми се налага да изкачвам стъпала с доста начупени плочки и неравности)
- държа дръжка да е цяла и не много висока (да не са две отделни)
- да е подходяща и за зимата;
- по възможност да е до 22-25кг;

Не искам да хвърлям луди пари за лятна количка, тъй като ще се ползва не повече от година. Надявам се, че съм обяснила в общи линии какво търся и ако можете да дадете съвет за марка и модел ще е супер.

# 153
Cybex Eezy S+ е с големи гуми,има си прозорче за наблюдение и пълно легнало положение.Като цяло да не се повтарям,но в момента я бутам с дете 17кг.-бута се лесно,завива лесно и амортисьорите вършат много добра работа.Голям багажник и сенник,за плата още не мога да дам отзиви как ще е на слънце,защото Макларън избелява за ползване 2-3 месеца,цапа се много и трудно се почиства.

# 154
Alike, напишете 3 в 1 ли търсите, на колко е бебето, ще му трябва ли лежащата част, столче за кола...

# 155
Написах лятна количка, 3 в 1 имам, но ще я продавам - идва ми тежка вече, а и малката добре наддава. Предпочитам да има степени на гърба, то май повечето имат. А бебето е на 7 месеца. Стол за кола има от 9-36кг.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 19:05 от Alike

# 156
  • Плевен
Аз съм си харесала Peg perego Ypsi. Първото си дете от гледах с такава и съм доволна от марката.
Но се замислих и за тези трансформира щите се. Някой може ли да ми препоръча модел и да каже отзиви за този вид колички? Честно казано не съм виждала на живо, както и в магазините, които ходих, също не можах да видя.

# 157
Аз също търся лятна количка и изисквания ми се препокриват с вашите горе долу. Обаче нищо не харесах.
Модела Fisher price Toronto 4 на Hauck e до 25 кг, ако не не лъже паметта вече, че толкова много модели разгледах 🙈
Написах лятна количка, 3 в 1 имам, но ще я продавам - идва ми тежка вече, а и малката добре наддава. Предпочитам да има степени на гърба, то май повечето имат. А бебето е на 7 месеца. Стол за кола има от 9-36кг.

# 158
 Peg perego Ypsi предните колелета ми се виждат малки. Иначе има страхотен сенник, лежащо положение, бе, всичко си има.

# 159
Здравейте! Някой с отзиви за летните модели на Cosatto? Притесняват ме предните колела, че са двойни, а съм чувала, че не били маневрени или това е мит? Има доста павирани улици в града, в който живея. Благодаря предварително! Simple Smile
https://www.baby.bg/cosatto-bebeshka-kolichka-woosh-fjord.html
Приятелка гледа 2-ро дете с такава, дори още от зимата започна да я ползва, понеже и е по-лека и по-удобна от другата, която има. Има зеленият модел и е много атрактивна, всички деца много се радват на количката, че и възрастни се обръщат 😁

# 160
lunichkaaa, благодаря! Интересуваше ме колко позиции на гръбчето има, понеже в ревюто се вижда само   седнало и легнало положение или не си обърнала внимание?

# 161
  • София, България
lunichkaaa, благодаря! Интересуваше ме колко позиции на гръбчето има, понеже в ревюто се вижда само   седнало и легнало положение или не си обърнала внимание?

Woosh е с въженце, което се стяга, демек можеш да я сложиш в каквото положение искаш. Изправено, леко по легнало на каквито градуси искаш, пълно легнало. Не е със степени. Simple Smile

Alike, не съм сигурна, че има такова животно. Обикновено големите гуми, които са ок за снежно време, утежняват количката. Отделно ако е прекалено затворена, за да не духа, това също предполага повече рамка с повече плат и също утежнява. Та в общи линии това, което търсите си е описание за комбинирана количка. За лятна може би само Cybex eezy s+, но пък и не искате да давате много пари, та... Съвсем. Виж Kindercraft Cruiser. Лека е, с големи гуми, лесно се сгъва, но... Kinderkraft, като цяло не са висок клас.

# 162

Alike, не съм сигурна, че има такова животно. Обикновено големите гуми, които са ок за снежно време, утежняват количката. Отделно ако е прекалено затворена, за да не духа, това също предполага повече рамка с повече плат и също утежнява. Та в общи линии това, което търсите си е описание за комбинирана количка. За лятна може би само Cybex eezy s+, но пък и не искате да давате много пари, та... Съвсем. Виж Kindercraft Cruiser. Лека е, с големи гуми, лесно се сгъва, но... Kinderkraft, като цяло не са висок клас.

Благодаря за информацията, ще ги погледна и тях. Реално зимата, ако е с чувалче ще ми свърши работа, а сняг тук има максимум 2 пъти в годината, така че не е проблем. Идеята ми беше да взема що годе читава количка, за да можем да ходим до кухнята, да вземаме каката от градина и да ходим до парка. Ще се пробваме на есен за ясла, така че количката може би ще се ползва и по-малко от година и затова не искам скъпа количка. За мен е по-добре да взема среден клас количка, вместо да давам повече пари за маркова количка. С тези пари предпочитам да купя нещо друго за детето (може би триколка за лятото).

# 163
Purple_Peanut, много благодаря! И аз така разбрах от клипчето, но не бях сигурна какво точно виждам Simple Smile гледах една рускиня как я юрка по трева и по неравни пътища, така че се надвам да е удачен избор.

# 164
Момичета ,търся лятна количка.
Искам да е:
- с легнало положение,
-сенника да е по- голям,
-да е с цяла дръжка,
-да не е с двойни колела,
-и да е по- лекичка. Макс 6.5кг (И по-малко)
- да издържа над 20кг
- да е добра и за зима

Бюджет: 200 лв нова или втора употреба.
За сега гледам- Cossatto Woosh (втора употреба), Kikka Boo Libro, Hauck Sunny

Много ми харесва Chicco Oh la la , но е само до 15 кг. А моето момче на 1.1г. Е вече 10лг и се притеснявам да не я израств бързо. Иска ми се да я имам на разположение до 3г.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 02:14 от Morska.Sirena89

Общи условия

Активация на акаунт