Майка в по -късна възраст?!

• 70 588
  • 1 026
  •   1
Отговори
# 1 005
Никога не сме си слагали горна възрастова граница със съпруга ми. Искахме поне 3 деца. Дъщеря ни се роди когато бяхме на 27г. А другите са през 6 години.
След тях, решихме, че имаме сили и за четвърто. Но, съдбата е решила да отгледаме 5. Simple Smile Оказа се, че чакаме близнаци. Родих ги на 45г. Декемврийчета са, много спокойни и усмихнати Simple Smile

# 1 006
  • гр.Пловдив
Никога не сме си слагали горна възрастова граница със съпруга ми. Искахме поне 3 деца. Дъщеря ни се роди когато бяхме на 27г. А другите са през 6 години.
След тях, решихме, че имаме сили и за четвърто. Но, съдбата е решила да отгледаме 5. Simple Smile Оказа се, че чакаме близнаци. Родих ги на 45г. Декемврийчета са, много спокойни и усмихнати Simple Smile

Ехааа,вие сте благословени,такива случки са рядкост ,особено в БГ,бъдете живи и здрави и дай Боже повече такива куражлийски постове да се четат в темата ! Yellow Heart

# 1 007
Аз мислех първото да го раждам нещо към 27-29. Разпадна ми се връзката и времето си сложих праг до 40, после до 42, ма родих на 45 чак Simple Smile За първо е разтеглив прага ... Grinning
За второ прага ми е 50 да видим Simple Smile (сигурно ще го спазя +- после безотговрно ми идва)

ImposiBelle Green HeartGreen Heart

# 1 008
Не съм си поставяла праг, но все си мислех че ще родя първото в началото на 20те, а то какво стана 20х2 🤣
Наполовината се запази желанието, че чак двойно,
За второ- да свалим излишните кила от първото, и до 45 ако стане стане. Каквото такова. В най-лошия случай детето на свекърва ми ще е вечно мое и няма да порасне 🤣

# 1 009
И аз си мислех, че до 30 ще съм родила, ама родих на 37. За съжаление не мога повече, иначе сигурно вече щях да работя за 2ро и 3то. Майка ми е от семейство с много деца и аз така мечтаех  за поне 3.... Господ е решил друго и ми седна плановете. Може пък на много внуци да се радвам, знам ли Simple Smile

# 1 010
Аз исках на около 30/31 да родя първо дете, а на 35 да съм приключила с ражданията. Родих седмица след като навърших 37 първо дете. Сега ще пробваме за второ, на 38 но се надявям до 40 поне да съм бременна. Ще видим дали ще стане, но ми се иска и едно момиченце да си родя.

# 1 011
Имам дъщеря на 15 г., родих на 28г. От 6 г се опитваме за второ,но така и не идва тази радост. По ред причини  не мога да правя инвитро и стимулации,чакаме ако стане естествено. Годините си минават аз на 43 ,ММ 47г. Надявам се да се получи ,но ме притесняват годините ,как ще му осигурим образование и т.н , но ще гледам позитивно.

# 1 012
На 38 съм, бременна с второ. Първото родих на 21. Не е бременността на 38 същата каквато на 20.

# 1 013
Имам дъщеря на 15 г., родих на 28г. От 6 г се опитваме за второ,но така и не идва тази радост. По ред причини  не мога да правя инвитро и стимулации,чакаме ако стане естествено. Годините си минават аз на 43 ,ММ 47г. Надявам се да се получи ,но ме притесняват годините ,как ще му осигурим образование и т.н , но ще гледам позитивно.
Аз съм на 42 и планираме Бременност, но тъй като в понеделник бях на АГ да ми махне спиралата и ми предписа противозачатъчни за 1 м. Ще почнем октомври , като ми каза да почвам фолиевата киселина от сега /спомага за по здрава яйцеклетка/. Взела съм си и ову тестове, защото заради спиралата цикълът ми стана нередовен /освен ако не пиех допълнително и противозачатъчни за регулирането му.

# 1 014
На 38 съм, бременна с второ. Първото родих на 21. Не е бременността на 38 същата каквато на 20.
Е то има ли нещо дето на 20 е същото като на 38. Laughing
Лека бременост и пухкав финал ти желая, всичко ще е на ред.

# 1 015
Фолиевата киселина се пие няколко месеца преди започването на опитите за бременност, не за здрава яйцеклетка, а за да предпази плода от спина бифида. За здрава яйцеклетка се пият други добавки. Много повече на брой. Идете в темата за хранителни добавки и четете. Късмет. Simple Smile

# 1 016
Фолиевата киселина се пие няколко месеца преди започването на опитите за бременност, не за здрава яйцеклетка, а за да предпази плода от спина бифида. За здрава яйцеклетка се пият други добавки. Много повече на брой. Идете в темата за хранителни добавки и четете. Късмет. Simple Smile

Много добре знам от кога се почва фолиевата, бременност почти никога не се получава от първи опит, така че има време да се натрупа. Това което ми е казал лекар с дългогодишен опит няма да пренебрегна с лекота. Фолиевата първоначално действа на репродукцията, а когато се появи бременност вече и на плода. Имам 5 успешни бременности, не ми е за първи път и със сигурност знам доста неща.

# 1 017
А аз имам десет ин витро опита и смея да твърдя,че доста източници съм изчела за качеството на яйцеклетките. Една фолиева киселина е крайно недостатъчна като добавка, ако се гони качество. Да не споменавам, че ако имате МТФР мутация, фолиевата киселина няма да ви свърши абсолютно никаква работа, и трябва да приемате метилфолат. Трябва да се приема и Витамин Д, рибено масло, цинк, Q10, ПКК и още един куп други добавки. То и книга има написана,казва се "Everything start with the eggs".
 Между другото, има ново изследване, от тази година, че яйцеклетките на жените след 40 въобще не са толкова некачествени, колкото са си мислели учените. Голяма изненада се оказва, че митохондриите при яйцеклетките са еднакво активни както при млади жени,така и по възрастни.

# 1 018
  • Вестерос

Много добре знам от кога се почва фолиевата, бременност почти никога не се получава от първи опит, така че има време да се натрупа. Това което ми е казал лекар с дългогодишен опит няма да пренебрегна с лекота. Фолиевата първоначално действа на репродукцията, а когато се появи бременност вече и на плода. Имам 5 успешни бременности, не ми е за първи път и със сигурност знам доста неща.
Здравейте, моето дете е заченото от първия месец опити (два такива), ММ замина в командираовка. Така че не е чак никога. Познавам и много други.

# 1 019
При двойка без проблеми (и разбира се опити около овулацията), вероятността да се получи на първия месец е 30%

Общи условия

Активация на акаунт