Лидл 136 - Винено-любовна февруарска

• 107 035
  • 2 011
  •   1
Отговори
# 150
Чушки, чушки... Я кажете за какво ги ползвате? Grinning
За салати.
Преди да дойде Тета да те бъзика, ще кажа, че и на грил тиган може панирани. Nerd

# 151
Чушки ползвам за миш маш, панирам ги или добавям към пилешка кавърма.
Часовници вчера имаше по 30 бр. в Борово, бяха на централния коридор, разгледах ги хубаво.

# 152
състав на чушките чушки, захар, сол, лимонена киселина
Подсетихте ме  какво да сготвя довечера-Миш маш Heart
Приложение на чушките: кътък, топеница с доматче, лук, чушка

# 153
  • София
Правя си чушки с доматен сос. Естествено, че с рязани домати от Лидл. Но много хляб отива с тях...

# 154
Ред чушки,ред сирене и т.н и отгоре разбити яйца.Чувала съм да му казват чушкена мусака Smiley

# 155
Здравейте!
При нас имаше от Френския замразен боб - купих разбира се заради вас Wink Имаше и хубав спанак, намалено патешко филе, селъри и разни други неща. Забравих за чушките в буркан. Валентинско бельо с прозрачни гащи Simple Smile
Френските салами не ги харесвам.

# 156
  • софия
Мисля да направя това с чушките
Скрит текст:

# 157
  • Велико Търново
Лимонена киселина или лимонтозу?
Защото лимонтозуто е винена киселина, а тя пък огива към оцет А на буркана пише, че е без оцет.
Но щом момичетата казват че не киселеят, аз им се доверявам........
Напоследък в пакетчета като отделни подправки май съм виждала да се продават с наименованията си - лимонена или винена киселина. Като че ли отдавна не съм виждала "Лимонтузу" (специално проверих как се пише ).
Тъй като съм работила и с двете киселини, мога да твърдя, че има драстични разлики между тях - и във външния вид, и в интензитета на киселия вкус, а не на последно място - и в цената. Затова съм убедена, че това, което последно съм виждала като "лимонтузу" в пакетчета, по-скоро е било лимонена, отколкото винена киселина. А и твърде много се различаваше от това, което помня от детството си. Ето защо смятам, че особено след отпадането на задължителността на БДС, съвсем възможно е като "лимонтузу" да са пакетирали и лимонена киселина. Все пак тя е 5-6 пъти по-евтина от винената, а това съвсем не е за пренебрегване.
Друго, за което се сещам е и това, че в съветите за почистване на кафемашини и перални, примерно, се препоръчва да се използва лимонтузу. В същото време препаратите, които се продават, са на 100% лимонена киселина.
Та... дори и да не беше посочен съставът по етикет, бях сигурна, че по-горе под "лимонтузу" се има предвид точно лимонената киселина, която в случая е по-скоро консервант, а не овкусител.

Да се включа и аз към предложенията за чушките: в тавичка се подреждат ред чушки ("разтворени"), ред сирене, като се завършва с чушки, заливат се с разбити яйца и се пече във фурната. Малко като баница с чушки.

Отивам до Лидл сега. Целта ми е съвсем прозаична - картофи, яйца и чушки (дано да има), ама то обикновено като отидеш за едно, излизаш с поне 10, та да видим какво ще "напазаря" .

О, сега виждам, че докато се наканя, zvаnchе е публикувала подобна рецепта, ама все пак оставям и моята "чушкена баница".

# 158
Правя нещо такова, но парче сирене овкусено с риган мушкам директно в чушката. После заливам с яйца и сметана. Запичам с кашкавал.

# 159
  • софия
за лидълските чушки да споделя моя вариант:
редувам чушки, плочки сирене, пържен патладжан на филии, пак сирене, мушкам скилидки чесън и заливам с яйца и мляко. запичам и ...не пазя диета.

# 160
  • Пловдив
за лидълските чушки да споделя моя вариант:
редувам чушки, плочки сирене, пържен патладжан на филии, пак сирене, мушкам скилидки чесън и заливам с яйца и мляко. запичам и ...не пазя диета.
че то това си е напълно режимно Wink

# 161
Пак огладнях сега заради вас..спрете се вече Joy

Лимонтузу е винена киселина!!

http://merudia.bg/limontuzu/

Справка: навсякъде в нета и не само там.😊

# 162
  • Велико Търново
teta75, преди да напиша горния си пост, проверих не на едно и две места. И да, аз също така го знам.
НО! Точно затова го написах - защото съм виждала и едното, и другото с очите си и добре мога да преценя кога е лимонена и кога винена киселината. Явно това, че е имало период, когато потребителите са били лъгани, рефлектира като тотална промяна на понятията им за съответния продукт.
Все едно на тези, които са израснали с киселите и пресните млека, произведени по съвременните технологии, да може да им се обясни, че преди 20 години са се разваляли на втория-третия ден, даже и в хладилник.

# 163
Честно казано не разбрах горният ти пост. Объркано доста беше.

Просто е-има лимонена. Има и винена киселина. Лимонтузуту Е винена киселина. Това е.

# 164
Малко да ви наруша дискусията за лимонените.
Съжалих, че не взех миналата седмица от комплектите ролки за обиране на мъхчета/косми. Имам такава ролка от Икеа, ама много бързо ми замина, след като ми се наложи да обирам стъкълца след едно инцидентно счупване на буркан (и то Лидълски). Та ако някой си е взел такива, да ви дам и още една идея за употребата им.

Общи условия

Активация на акаунт