Лидл 136 - Винено-любовна февруарска

• 107 050
  • 2 011
  •   1
Отговори
# 1 860
Аз по принцип не се поддавам много на масови психози, но предвид това, че не знаеш дали няма да вземат нашите да обявят някоя карантина и да затворят магазините, логично е да си имаш продукти от първа необходимост вкъщи.

Не вярвам търговците да го позволят това.

# 1 861
Наднормените мазнини се определят на базата на процента мазнини в тялото. BMI е само за ориентир и не е определящ. А кантарчето определя процента на базата на електроимпулси. Доколко е точно измерването на точно този кантар може да се каже като се сравни с професионалната Танита.

точно така е. миналата година се мерих на такъв кантар в един център. тогава бях 158 см на 58 кг и ми даде 300 гр мазнини над нормата. на сестра ми, която е аналогичен ръст, но 52 кг ѝ даде повече мазнини, а и изглежда по-пълна от мен. а, де?
вчера бях в лидл, нормална беше обстановката. аз храна, ракия и вино имам вкъщи. само да накупя за кучето и котката и съм 6, можем месец + да изкараме. това в кръга на майтапа. не го намирам за нормално аз това презапасяване. но ме притеснява ненормалната реакция на хората и последиците от нея.

# 1 862
  • София
Вчера или онзи ден гледах пресконференция на здравния министър и човека обясни, че няма смисъл от такова презапасяване. Магазините няма да затворят. Евентуално има нужда ако те сложат под карантина и не можеш да ходиш да си пазаруваш. Също вчера даваха мениджър на магазин, обясни, че за тях е добре това масово пазаруване, но да не се притесняват хората -складовете им са пълни. Трудно е да се успокои човек като от всякъде го облъчват с кофти информация. Да не говорим колко фалшиви сайтове за новини се създадоха имам чувството, че баш само заради тоя вирус...

# 1 863
  • Мадрид / София
Явно явлението презапасяване/карантина е в Бг. Тук не наблюдавам такова явление. Новини отдавна не слушам. Преглеждам вестника само по заглавията, заради прекалено негативните новини, които преобладават и ми е спокойно. Света не се е свършил до сега и му остава още много до естествения му край.
Извинявам се, че не е пряко за Лидл поста ми.

# 1 864
Явно явлението презапасяване/карантина е в Бг.
Може би от кофтия опит с кризите през годините.
Но пък се появиха и снимки и от Италия, така че едва ли е само тук.

# 1 865
  • у дома...
Утре съм на пазар в София. И ще си понакупя разни пакетирани нещица. Причината обаче е, че в наше село затварят за ремонт за един месец единствения супермаркет, а кварталните магазинчета държат едни цени... не е за разправяне. Иначе живея в граничен район - ако се яви някой коронован ще ви кажа.

# 1 866
  • СОФИЯ

Няма връзка с вирусната тема, която сте подхванали. Това от снимката е пост на непознат за мен човек от ФБ.
Не следя брошурите в различните държави, но и лично съм установявала такива разлики и не ми е просто само неприятно. Не мисля че се дължи на транспортни разходи или малкия ни пазар.
Около НГ бях във Виена. Лидъл там съвсем не е най-популярната търговска верига за хранителни стоки. Беше френска или ХХЛ седмица, следващата при нас в БГ. Бри-то беше с различна цена. А едни кифлички /еднакви, кофти съдържание/ във Виена бяха 1.09 евро, тук при нас следващата седмица към 5 лв.
Само се възмущавам от нещо различно от липсата на дизенфектанти.
Как гледате брошурите в различните държави от ЕС? Ако може линк.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 11:11 от мама САННЯ

# 1 867
Може да е заради ДДС-то и транспортните разходи.

# 1 868
Това с брошурите е много едностранчиво. Аз понякога сравнявам с холандската-имам студент там. Ами .. много неща са на една и съща цена( тук разбира се се абстрахирам от заплатите), някои са по-евтини тук, други там..

# 1 869
в австрия цените са като тук като цяло.

# 1 870
  • София
Едва ли  транспортираните разходи са причината, в Гърция парфюма Мадам Глеймор е 3.99е, тука е 9.99лв.
Гърция е по- далеч от нас от Германия.

# 1 871
  • СОФИЯ
Може да е заради ДДС-то и транспортните разходи.
Няма голяма разлика в транспортните разходи. А ДДС в много държави е 20%, вкл. Австрия. В Гърция също съм намирала електроуреди в Лидл на по-ниски цени от тук.

в австрия цените са като тук като цяло.
За Лидл конкретно нямам достатъчно много лични впечатления, но за други вериги горното не е вярно. Напр. Билла.

# 1 872
При нас магазина е добре зареден и Лидл и Кауфланд.
Обаче вчера видях нимка от Германия..и там положението - всеки момент чакат карантина и се изкупува яката

# 1 873
Човек винаги вижда само това, което иска да види.
Но иначе

И

# 1 874
И при нас всичко е заредено, има и мокри кърпички за ръце и антибактериален гел.

Общи условия

Активация на акаунт