С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 25 706
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
Нали сестрата е с пълномощно. Гледайте бележки, смятайте, вървете в банката.

# 211
  • Blondeville
Тайс, никой не му иска 60к, а кредитът да е на негово име, майката да си го погасява, както досега. Риск винаги има, но аз като дъщеря не бих си простила, ако откажа помощ на родител в такава ситуация.

Бабата има и син, явно малкото жилище е за него, а другото за свекървата на Баклава, респективно за двете ѝ деца. Пише, че вноските са плащани редовно. Ако не е така знаеш ли колко бързо банката ще го лапне този имот и ще го продаде. При все, че нещата не са никак  ясни, но поне е ясно, че Баклавчиния мъж пари досега не е дал, нито са му искани и за в бъдеще, мисля, че твърде много се хейти по свекървата.

А такива важни финансови въпроси е добре да са ясни за абсолютно всички. Синът живее там със сестра си, редно е да знае кой какво плаща за покрива над главата му, и какво е бъдещето на семейното жилище. Може винаги да разпита подробно и майка си, и сестра си.

# 212
Сестра му е съвестно момиче,не би го направила.
Нямаме възможност да изплащаме заем по жилище,половин жилище и т.н.Разбрах какво предлагате,в някакви честни граници,но няма как просто.
За в бъдеще сме мислили,че искаме да си купим нашо общо жилище,по-голямо от моето,само двамата, смели мечти разни.
Цялата сума знам,че е 60 хил.,надявам се да не излезе нещо пак отнякъде.
Разбрах,че ще изискат справка и оттам щели да действат,минали са при адвоката.
Разбира се,че колелото се върти,вероятно може и аз бякой ден да цъфна и да разчитам на децата си,никой не е застрахован.Аз бях афектирана, и че с мен не се говори по въпроса,а директбо изисква от мм,този пръстен нищо ли не значи..аз го имах за сериозна работа.
Хванах телефона и звъннах на моя позната,пресен адвокат,имало значение и дори да тегли ипотечен преди брака,ще му се води единствено имущество,ако вноските не се покриват...стане най-страшното,търгове и т.н имат право и да посегнат и на моята заплата,имоти,за предбрачен договор тръгна да ми говори...бръм съм вече.

# 213
  • при късмета
Мисля, че съвсем ясно е написано - жената праща пари и не е спирала да праща.   
Пращала е пари, но явно на студентката, защото за кредита е престанала да се интересува
До тук хубаво,минали са 5-6г.праща пари,погасява,обаче в последните две години нито се е интересувала до къде е стигнал този заем,колко още има,а го удря на живот,екскурзии в чужбина   
Птица, защо сина да получи половин апартамент и цял кредит? Като ще обсъждаш кое е честно де, не за друго
Защото с 30000 евро не се купува цял апартамент 100 квадрата в центъра на града. който и град да е.

И нека четем малко по-внимателно и коректно! Не е следила докъде е стигнал заемът, казва момичето, а не, че е спряла да плаща вноските!
60000лв. са поискани от момчето с друг кредит. Никой не знае какви са задълженията по имота към банката. 2 различни суми са и не знам защо ги приравняваш една към друга. Ако трябва да четем внимателно и коректно.
Дори това да е цялото задължение към банката, ако той го погаси цялото е редно да получи целия имот. Защото трето лице, изобщо, ама изобщо няма да се наеме с такава сделка, още повече че трябва да е с кеш пари за да стане, а купувачите с кеш пари са по-малко от 1% от пазара.
Ако това е цялата сума по задължението, момчето поема половината, а майка му и сестра му нищо, но майката си остава собственик на половината имот и без лично да погасява собствените си задължения, защото ги е платил сина ѝ. Още една причина да вземе целия имот.
Ако майката няма възможност да погаси кредита ще последва изземване на имота от банката, публична продан на безценица, погасява се част от задължението и тя остава без жилище и все още задължения към банката. Поне в повечето случаи. Дали е по-добре от това сина като даде парите, да вземе целия апартамент?
И не на последно място си е риск да купуваш имат с тежести и запори, нищо, че е от майка му по принцип. А да купиш част от такъв имот вместо целия е възможно най-най-най- голямата глупост която може да направи някой. Задълженията така или иначе ги делиш с останалите собственици, но и решенията. И ако не могат да се разберат решава банката, а това никога не е в полза на някой от собствениците.

# 214
  • София
Аз така я виждам картинката-на жената й е писнало от задължения и от това да влачи всички на гърба си.
Да изплаща чужди дългове, докато последните й силни години минават в бачкане и лишения.
Реално, всички са легнали на гърба й, а са оставили всички грижи на нея.
Трябва да разберат, че ако искат да спасят апартамента, трябва да се напънат-тя каквото е могла е направила, а и вече явно, не я интересува.
Нормално е да иска да ходи по екскурзии, както е нормално и "по любов" да тръгне.
Не вярвам, че не се била итересувала докъде е стигнал заема, щом се твърди, че не е спирала плащанията.
Някой не е превеждал парите, за да се стигне до това положение. От години няма причини банките да вдигат лихвите на редовните платци.
Най- лесното е, да се споразумеят с банката и да потърсят купувач.
Да го продаде жената, да си вземе остатъка след разплащането и толкова.

# 215
Бисквитка, ако това е целият дълг и ще се рефинансира, моят съвет е да помислите внимателно с тм дали си заслужава.
Изчислява се с вещо лице оценител, или според пазарната конюнктура в момента, колко е общата стойност на имота. Абстрахирате се от кредити. Ако струва 60 х. евро, 60 х. лева е половината. Прехвърля му се толкова като собственост и поемате задължението. Лошото е, че нямате брак, а ще погасявате кредит за някаква идеална част. Не зная момчето готово ли е за такива бизнес отношения с майка си. Макар, че тя трябва да се "сети", като изисква обезпечения от младо момче.
Не може да се ангажирате с кредит без реципрочност. Какво значи на негово име, пък тя ще плаща. За банката , щом се търси съдлъжник, значи тя е неблагонадеждна.
Брачният договор пък съвсем.
Явно адкокатът е предложил режим на разделност, което съвсем те хвърля в нищото. Само предполагам.

# 216
И като продаде апартамента, къде да живее? 🤔

# 217
  • при късмета
Дълговете ѝ обаче са си нейни лични и изобщо не са чужди. Тя не може със собствените си бизнес и жилище да се оправи финансово, как ви хрумна ,че влачи всички на гърба си и ги издържа, не знам. Ако беше толкова оправна и бизнес още щеше да има и жилището ѝ нямаше да е пред второ спасяване в последния момент

# 218
И на мен ми се струва най-чисто и логично синът да получи дял от апартамента срещу заема, който ще тегли. Тези обещания как тя ще си плаща заема са някакъв въздух, тя и сега е забатачила заем, та явно не е надеждна в това отношение.

# 219
И като продаде апартамента, къде да живее? 🤔
И аз това бих попитала. Тя не би въвлякла сина си, ако този вариант я устройва.

# 220
  • София
Където живее и сега-навън, където ще си изработи пенсията.
А, като се пенсионира с тамошна пенсия, тук може винаги да си намери жилище под наем, и ще си живее като Симеончо.
На мен ми е безкрайно интересно каква ще излезе историята с "вдигнатия процент".
С това си предложение-синът й да тегли заем, а тя да го изплаща, не само го въвлича, ами направо го дави!
Как си представяш жена а 55+ години да изплати 30х. евро, да се издържа, че и да издържа дъщеря си, докато завърши?
DiDi§, навсякъде минималната пенсия е много по-висока от нашите тук.

# 221
Където живее и сега-навън, където ще си изработи пенсията.
А, като се пенсионира с тамошна пенсия, тук може винаги да си намери жилище под наем, и ще си живее като Симеончо.
На мен ми е безкрайно интересно каква ще излезе историята с "вдигнатия процент".
😂😂😂
Де го туй нещо?
Да идем всички У Чужбина, да поработим 10тина години, и после да сме богати пенсионери.

# 222
За съжаление, младо момиче като БаклаваТа, си взема мъж с тежести.Blush
Шегувам се, но нещата са сериозни.
Никак не е ок да стартираш живота си с годеницата, като изплащаш дългове на мама.

Последна редакция: вт, 11 фев 2020, 18:35 от tays

# 223
  • Blondeville
Ама защо все пишете синът да се нагърби да плаща? Никой не го иска от него!

Баклава преди малко написа, че цялата сума е 60к. Тоест явно иска да погасят изцяло жилището и да са спокойни, а да изплащат новия кредит. Ами нищо шокиращо не виждам аз, при все, че пак тя ще си плаща. 60 к се изплащат съвсем спокойно за 5, 6 години. И отново наблягаме, че свекървата ще си ги плаща, както досега.

# 224
Ама защо все пишете синът да се нагърби са плаща? Никой не го иска от него!

Баклава преди малко написа, че цялата сума е 60к. Тоест явно иска да погасят изцяло жилището и да са спокойни, а да изплащат новия кредит. Ами нищо шокиращо не виждам аз, при все, че пак тя ще си плаща. 60 к се изплащат съвсем спокойно за 5, 6 години. И отново наблягаме, че свекървата ще си ги плаща, както досега.
Като се изплащат супер лесно - за 5-6 години, защо не е изплатен сегашния кредит? 🤔

Общи условия

Активация на акаунт