С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 841
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ако се беше поинтересувал, те какво щяха да му кажат, след като не знаят, че има проблем?

# 436
Абе, хора, извинявайте, че се включвам така от нищото, ама не мога да разбера няколко неща в казуса:

1. Проекто-свекървата плаща по 1500лв вноска всеки месец и отделно праща пари на дъщеря си? Това как я прави безотговорна?

2. Защо синът се сърди на годеницата?

# 437
  • София
Безотговорна е, че не си е следила задълженията, защото очевидно тези 1500 не са достатъчни. Освен ако банката не лъже.

# 438
Ако се беше поинтересувал може би щяха да разберат преди 6 месеца, че има проблем.
Не е ясно откога е този проблем и какъв е точно.  Можеше вече да са измъдрили решение.

# 439
  • София
Работа е на свекървата да се интересува от делата си.

# 440
Аз още съм в чуденка, като човек с ипотечен кредит.

Всеки ипотечен кредит си има определена вноска и план за погасяване. Доколкото разбрах от написаното, жената е изпращала по-голяма сума, за да изплати кредита.

От банката вдигат лихвата без да уведомят никого? Това е изключително странно.

Излиза, че човек всеки месец трябва да ходи в банката, да не би, аджеба, да са му вдигнали лихвите?

И какво значи недостатъчна сума пращала? Ако е недостатъчна сумата, банката отдавна да се е задействала да си събира задълженията.

# 441
  • при късмета
Уиш, ти би ли искала всичко, което изброи от децата си, ако ти ги беше поставила в такава ситуация? Да мислят вместо теб и да поемат твоите отговорности, за твои действия и бездействия

# 442
Свекървата е безотговорна тъй като периодично забатачва кредита, и въпреки това не си следи сама нещата, а прехвърля отговорностите на майка си, на дъщеря си, накрая - ама тя банката лоша. На всичкото отгоре сега иска тя да се отърве от ипотечния кредит и лошата банка, и да нахендри сина си в... банка, с потребителски кредит.

# 443
  • Бургас
Ако се беше поинтересувал може би щяха да разберат преди 6 месеца, че има проблем.
Не е ясно откога е този проблем и какъв е точно.  Можеше вече да са измъдрили решение.

Никой не е проверил в банката какви вноски са правени. Тя свеки пращала,ама дали е внасяно?!

# 444
  • София
Скрит текст:
Еее, чакай сега. Момичето не е длъжно да дава парите от наема за заема на свекървата.

Разбира се, че момичето не е длъжно. Аз и не твърдя обратното. Само твърдя, че синът би следвало да се замисли дали е редно да живее гратис в апартамента на майка си, вместо да ѝ го освободи, за да  може тя да го даде под наем и да улесни оправянето на финансовата каша. Аз поне не мога да си представя майка ми да се блъска в чужбина, за да изплаща дългове, а аз да си живуркам в апартамента ѝ ни лук ял, ни лук мирисал. При това 30-годишен пергишин.

АбсурТ, какво общо домакинство със сестрата? Домакинство се прави от двойката. Сестрата дали ще живее сама, дали с баба си, нейна си работа. Тя не е и не може да е част от общото домакинство на двойката. Всъщност, може, ама това е малоумен вариант.
Момчето се е нанесло с годеницата преди 6 месеца, след изрично настояване на мама му и след като вече сестрата си е живеела там.
Ако бъркам нещо, поправи ме.
Опцията "апартамента под наем, за да се подпомогне майката" просто не е съществувал.
И не, не мисля, че идеята е била две домакинства в едно жилище. Нека баклавата обясни, ако й се занимава с чепкането ни.

# 445
  • Blondeville
Съгласна съм с Уиш.

1. Жената е с лоша финансова грамотност, явно.

2. Тегленето на потребителски за погасяване на ипотечен хич не е най-мъдрата идея. За мен това е някаква емоционална недомислица на майката, която толкова се е вбесила, че не си е дочела договора, че иска да си го “изкара” на банката

3. Много е правилна логиката, че синът, като знае, че майка му е в чужбина да изплаща кредит и да гледа сестра му, е редно сам да се сети и без драмите с банката, че най-добре е апартаментът да е под наем, докато изплатят за 5, 6 години кредита. Сестрата при баба, или в краен случай временно с младата двойка ако при бабата е невъзможно. И ако специалността ѝ го позволява си намира работа и тя и започва да се самоиздържа.

Кофти момент за родата, ама сега е момент всички да си седнат на Д-тата щом толкова държат на имота.

Всичко това не ми променя позицията, че ако друго решение няма, бих теглила кредит на мое име за да помогна. В случая обаче има поне няколко в пъти по-добри решения от такава крайна мярка.

Но в случая също бих искала отново да попитам Баклава, тази вноска 1500 лв е била погасявана редовно в изискуемия според договора размер или е трябвало са се плаща друга месечна вноска?

# 446
  • София
Синът и да се сети, сестра му живее там, и то от преди него. А майка ѝ явно не е имала проблем с това.
Синът не държи на имота.

# 447
  • Варна
Аз започвам да се чудя дали тия пари не са се губели някъде по трасето докато стигнат до банката. Или поне част от тях.

# 448
Преди да се нанесем с мм,сестра му си живееше в апартамента,сама,не се е говорило някога тя да ходи при баба и,нито да се дава под наем.
Мм е ангажирал адвокат,взимал е пари от приятели,дали той ги е връщал не съм питала,знам само,че е пращал пари на сестра си докато работеше в чужбина.Малко ми е неловко да вдигна сега тел.и да го питам.
Това,което знам,е че 1500 е била вноската,случвало се е да се обаждат служители от банката на сестра му,да идват някакви писма,но всичко е прибирано щателно от сестрата,тя говори с майка си и баба си,вероятно и с мм,ако имаше нещо притеснително той щеше да ми каже.Веднъж намерих в кутията едно писмо,не отварям чужда кореспонденция,било то и банкова,дадох го на сестра му.
През тези прословути 6м.,в които започнах нова работа,смених местоживеенето,мм имаше тегави периоди в работата,в моето семейство,с моите родители имаше големи трусове,... в главата ми изобщо не беше ...какво има като кредит свека.

# 449
  • София
Баклавата, според мен трябва да засечете кога и какви пари са внасяни в банката и кога и какви пари е пращала свекървата. Месец по месец.

Общи условия

Активация на акаунт