С какво ви дразнят свекървите? – 119

• 24 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 705
  • волно калдъръмче
дорде бабето не изпищи че е скъпо парното с тази квадратура която има и с тези вноски които плаща и не се втурне да се сменя с баклавите
То бабето още не е писнало, доколкото разбрах. Майката (ако на нея викаш бабе) е в чужбина и няма намерение да се връща скоро.

# 706
  • София
Скрит текст:
Обещах да споделя какво е разяитието по нашия казус,вчера мм ми написа докато бях на работа-Банкова грешка.Прилагам и чата.
Скрит текст:
Не знам какво щракал на компютъра въпросния банков служител,какво е гледал,та е счел ,че остават не 30хил.лева ,а евро...
Извадили са справка,за която са платили 50 лв.
С мм решихме да се изнесем,март ще пусна предизвестието на квартиранта.Поръчахме си маса,купихме си чаши,събираме едно по едно.
Домашните се успокоиха,ние действаме,свека отиде на екскурзия.Хепи едн.
Благодаря на всички отзовали се тук,благодаря за мненията,нямаше с кого да споделя изцяло грижите и притесненията си,а вие бяхте насреща.
Хепи енд Simple Smile

Добре е, че се изнасяте, защото иначе може да очаквате и други неприятни изненади от свекърва ти.

# 707
  • волно калдъръмче
Според мен тепърва ще се трупа напрежението. Досега било кьорфишеци.

# 708
  • София
И според мен.

# 709
  • при късмета
Обаче свекървата още не говори на мъжа ѝ, защото не ѝ теглил заем. Ами и аз не мога да я оправдая затова. Не мога да си представя, че ще се окажа с някакъв проблем и първата ми мисъл да е да обеся цялото задължение на сина си и аз в чужбина да си щракам с пръсти. Не мога да го приема за нормално, а тя е тази, която продължава да не говори. Ми нагла е

# 710
Ама то напрежение е явно, че е натрупано, поне от страна на бъдещата снаха се усеща към всички от семейството на бъдещият съпруг.
Как е от другата страна реално не знаем, защото е през погледа на необективен човек в случая.
И да, най-доброто е да се изнесат двамата и да са самостоятелни.
Дай сега, за да не се ширела сестрата сама, те да живеят с нея... (къде е пляскащото се по челото човече)
Малък, голям, има апартамент, в който да се изнесат и да са самостоятелни. Това е.

# 711
  • волно калдъръмче
Ама то напрежение е явно, че е натрупано, поне от страна на бъдещата снаха се усеща към всички от семейството на бъдещият съпруг.
Как е от другата страна реално не знаем, защото е през погледа на необективен човек в случая.
И да, най-доброто е да се изнесат двамата и да са самостоятелни.
Дай сега, за да не се ширела сестрата сама, те да живеят с нея... (къде е пляскащото се по челото човече)
Малък, голям, има апартамент, в който да се изнесат и да са самостоятелни. Това е.
Ако съм на акъл 20+ и съм на мястото на Баклавата, изнасям се одма. С мъж, без мъж - няма значение. Затова казах, че от рокадата печели най-много момата. Тепърва ще се разбере докъде ще ги доведе това решение.

# 712
  • при късмета
Момата си е живяла сама от 5-6 години откак е заминала свекървата, а те живеят там от 6-7 месеца. Заради изричната покана на свекървата. Сигурно е разчитала на сина да помага на дъщерята, ама като е видяла, че има планове за сватба ги е поканила, за да не поема само щерката разходите по жилището.

# 713
  • волно калдъръмче
Момата си е живяла сама от 5-6 години откак е заминала свекървата, а те живеят там от 6-7 месеца. Заради изричната покана на свекървата. Сигурно е разчитала на сина да помага на дъщерята, ама като е видяла, че има планове за сватба ги е поканила, за да не поема само щерката разходите по жилището.
Щерката разходи по жилището няма, защото няма свои доходи. Мама праща пари, детето разполага. Като дойдат кака и бати, ще има повече за детето.

# 714
  • при късмета
И аз това казвам.

# 715
  • Blondeville
Ma ко, аз много добре чета и много добре разбирам, а и да ти кажа имам недостатъка паметта ми да е много точна. Въпросите си ги задавах съвсем на място, по няколко пъти, и в крайна сметка много неща ми се изясниха така. Ти като захапеш една теза си като кон с капаци, честно! Нито написаното четеш ясно, нито между редовете! Начинът, по който някой говори за другиго, е красноречив за отношението му към него.

И айде пак подхванахме сестрата - ама какво ви бърка къде живее? Лошата свека я издържа, както е издържала и сина си, докато е следвал, погасява си кредита и ходи по круизи. Дайте ѝ малко глътка на това момиче да си завърши следването. За нея се прави същото, което и за брат ѝ е направено. Ама той не е лентяй, пък тя е, бреей...

И накрая от хепи енда какво става ясно - за "n" път става ясно, че сагата е била за нищо, от всички страни. Става ясно, че Баклавата се дразни на "свека" и по-други поводи, но не иска да разводнява, та затова не сподела, ама най се дразни, че свека не е питала и нея заедно със сина си за решение на проблема, а само него, зад гърба ѝ. Е, също става ясно, че свека е разбрала, че ако опре ножа до кокала, на сина си няма да разчита.

Това,което знам,е че 1500 е била вноската,случвало се е да се обаждат служители от банката на сестра му,да идват някакви писма,но всичко е прибирано щателно от сестрата

Но,да,свекърва ми ме дразни,спестявам много неща,тъй като щеше да се разводни историята.Най-вече ме издразни,че не седна да говори с двамата,да поиска помощ,а зад гърба ми се говореха разни неща.
Свека още не говори на мм,кофти е,надявам се да се оправят.

# 716
  • София
Ама той ножът, дори при хипотетичния вариант от 60 хил кредит, не е бил опрял до кокала. Тя, обаче, се е опитала да опре юридическо-финансов нож в гърлото едното си дете.
Не се прави така. Като си мислиш, че си сгафил, не прехвърляш пешкира на друг да ти го пере.

# 717
  • волно калдъръмче
Ma ко, аз много добре чета и много добре разбирам, а и да ти кажа имам недостатъка паметта ми да е много точна. Въпросите си ги задавах съвсем на място, по няколко пъти, и в крайна сметка много неща ми се изясниха така. Ти като захапеш една теза си като кон с капаци, честно! Нито написаното четеш ясно, нито между редовете! Начинът, по който някой говори за другиго, е красноречив за отношението му към него.

И айде пак подхванахме сестрата - ама какво ви бърка къде живее? Лошата свека я издържа, както е издържала и сина си, докато е следвал, погасява си кредита и ходи по круизи. Дайте ѝ малко глътка на това момиче да си завърши следването. За нея се прави същото, което и за брат ѝ е направено. Ама той не е лентяй, пък тя е, бреей...

И накрая от хепи енда какво става ясно - за "n" път става ясно, че сагата е била за нищо, от всички страни. Става ясно, че Баклавата се дразни на "свека" и по-други поводи, но не иска да разводнява, та затова не сподела, ама най се дразни, че свека не е питала и нея заедно със сина си за решение на проблема, а само него, зад гърба ѝ. Е, също става ясно, че свека е разбрала, че ако опре ножа до кокала, на сина си няма да разчита.

Това,което знам,е че 1500 е била вноската,случвало се е да се обаждат служители от банката на сестра му,да идват някакви писма,но всичко е прибирано щателно от сестрата

Но,да,свекърва ми ме дразни,спестявам много неща,тъй като щеше да се разводни историята.Най-вече ме издразни,че не седна да говори с двамата,да поиска помощ,а зад гърба ми се говореха разни неща.
Свека още не говори на мм,кофти е,надявам се да се оправят.

Нож до кокала, няма нищо общо с почивки и обичайното издържане на студентката, доколкото разбрах. На него и на Баклавата никога нищо не трябва да им опира. В момента тези хора са пред голяма промяна. Стягат апартамент и тепърва ще трябва да мислят за сватба. Свиват се според възможностите си, купуват си маса, столове и някакви пердета се мярнаха по едно време. На това се радват на този етап. Ако момъкът беше засвидетелствал готовност да помага на майка си, че нито тя, нито сестра му да не мръднат от стандарта, на който са свикнали, той щеше да удари дъното. Много голям камък хвърля майката с тази обидчивост.

# 718
Ама пак пропускате факта, че майката никога не е искала синът да плаща нещо. Нито сега нито преди като е взел заемите. Все тя си е плащала.
Та не тръгвайте с теориите от грешната постановка поне.

# 719
  • София
Дори не намеквам, че е искала той да плаща. Говоря единствено за факта, че се е опитала да го накара заемът да е на негов име. Което е сериозен нож.

Общи условия

Активация на акаунт