Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 193
  • 810
  •   1
Отговори
# 135
Според мен не, трябва да се види дали тази норма е императивна.. но по скоро е диспозитивна и ако ОС реши може да приеме и друго решение
Еха, ама кажи го на лесен и разбираем език.
Императивните са задължителни, а диспозитивните- пожелателни, ако не е уговорено друго.

# 136
  • Варна
Ако стигнете до съд, нещата трябва да са по буквата на закона. Дори с разпределянето на идеалните части по чл. 17 в едно от делата ни беше постановено, че се отнася повече по отношение на гласуване на ОС, отколкото за определяне на идеални части за ФР, ако те не са 100%. От 8 дела се нагледах на 8 различни решения...

# 137
Да малко така се изказах, иначе буквата на закона понякога е задължителна понякога е препоръчителна. Това каква е точно разпоредбата съда го решава манджа с грозде.  Впрочем вияхте ли препоръките от Фандъкова да се дезинфекцират входовете, какво мислите, някой от Вас има ли идея с какви препарати да го направим?

# 138
  • BG
Да малко така се изказах, иначе буквата на закона понякога е задължителна понякога е препоръчителна. Това каква е точно разпоредбата съда го решава манджа с грозде.  Впрочем вияхте ли препоръките от Фандъкова да се дезинфекцират входовете, какво мислите, някой от Вас има ли идея с какви препарати да го направим?

Белина или деконекс и двата препарата стават за самото стълбище, а за парапети, брави  или копчета на асансьора може и живасепт или спирт.

# 139
Ние вчера повикахме фирма да ни дезинфекцира входа. От тавана до мазетата - всичко! Не знам с какво точно го правят, но със сигурност има хлор в препарата. Бяха окъпали входа буквално.

# 140
  • София
Ние минавамв всички контактни повърхности вчера и днес с антибактериален препарат.(парапети,врати, дръжки,ключове....). Днес чистачката е направила разтвор на хлорна основа и е минала основно всичко коридори и стълбища.Малко е неприятен аромата,но ще го преживеем в и ето на здравето.Пеосто по-често  ще почистваме.Кооперацията не е голяма и не генерираме кой знае какъв трафик...

# 141
  • BG
Ние вчера повикахме фирма да ни дезинфекцира входа. От тавана до мазетата - всичко! Не знам с какво точно го правят, но със сигурност има хлор в препарата. Бяха окъпали входа буквално.

Тази дезинфекция не трябва ли да се прави няколко пъти в седмицата? (даже по няколко пъти на ден препоръчват, но зависи от трафика)

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 08:47 от Stephy

# 142
Течност за чистачки дали ще свърши някаква работа все пак има спирт ?

# 143
  • BG
Течност за чистачки дали ще свърши някаква работа все пак има спирт ?

Какъв процент е?

# 144
  • София
Аз разпечатах два файла и  закачих на таблото във входа.Едното  е  общите инструкции съгласно заповедта на ниво община, а другото  са съвети  за привенция при ковид 19- дори са в картинен вид

# 145
  • BG
Аз разпечатах два файла и  закачих на таблото във входа.Едното  е  общите инструкции съгласно заповедта на ниво община, а другото  са съвети  за привенция при ковид 19- дори са в картинен вид

Прощавай, къде мога да намеря заповедта от общината?

# 146
  • София
https://drive.google.com/file/d/14bb3Zsg6rfat7_FIsKPIHbS4jtTt9f_ … ZlimjvVxpqvCMJms0
https://ovchakupel.bg/news/%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%bd%d0%b8%d0%bc … 7Ym7_xQ_a5vQtF1Wk  ( в този линк има също пдф за разпечатване)
Тези два файла разпечатах аз

# 147
Разбрах от познати, че в техните входове (различни части на София) са минавали служители на РЗИ да вземат проби. Ако викате фирма за дезинфекция, изисквайте и документ, за да можете да докажете, че тя е извършена. А как се доказва ежедневната дезинфекция- нямам идея.

# 148

Може ли координати на фирмата, ако става въпрос за София. Ако е удобно и да кажете колко ви струваше.
Обмисляме да наемем фирма за почистване на входа.
Някакъв спор имаме във входа кое по-доброто решение фирма или ние да наемем чистачка.

# 149
  • София
От фирмата,която викахме преди няколко месеца да третира против хлебарки и т.н. ми се обадиха с оферта за еднократна дезинфекция обстойна на всички общи части ,както и парапети,ключове и т.н.На цена 160 лв..... Споделям като информация.

Общи условия

Активация на акаунт