Етажната собственост - такава, каквато си я направим 7

• 39 208
  • 810
  •   1
Отговори
# 300
  • в рaя
Не ви е казал защото не е чел закона. Това е. Малцина са тези които изобщо знаят и за съществуването му.

Уведомлението би ти свършило работа само ако вноските ви са две - фонд ремонт и режийни. Както е по закон. Отсъствието те освобождава само от вторите и но при опр.условия.

Ако вноската е събрана в едно...не виждам как ще ти отчислят едната част само..
Разделени са- 24 лв. за 4 членно семейство и 6 фонд ремонт.
Много ви занимавах, благодаря за съветите!

# 301
Това е добре. Рядко се практикува да са разделени двете вноски.

Тогава може да си опитате да договорите да платите половината от режийните за времето на отсъствие. Нямате решение на ОС за това /а може пък и да имате?/, но не пречи да опитате и с добро да попитате..

# 302
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
май формулировката беше "половин такса", а не "половината (от обичайно плащаните) такси"
Wink

# 303
12 лв вместо 24 лв имам предвид. Само за месеците на отсъствието.

Да види чл.51 ... там си пише ясно. Даже да го принтне и с него при домоуправител...да го зачете за най-сигурно.

Добри..не те разбрах. Спи ми се..не ми работи мозъка на пълни обороти..само за такса управление говоря аз.

# 304
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
тета, права си.
не знам защо съм запомнила 50% от таксата за един човек, а такова не е записано изрично.

# 305
Колко вода на месец  имате от разпределение?
За вход от 24 апартамента и 6 обекта към последната сметка имам 2 куб.м. Сага са си дошли за ваканция всички за които няма карантина ...
 Има ли начин да получа от ВиК информация колко от водомерите във входа са отчетени? Домоуправител е собственик на няколко апартамента и обекта във входа . Преди 3 г след двойни сметки на няколко апартамента предизвиках повторно отчитане. Сагата с водата при нас е от години

# 306
  • София
А за течове от ВиК щранговете проверено ли е?
При нас се начисляват по 1-2-3 м3 годишно на апартамент, лятото поливаме и градинка. Но при голям брой апартаменти загубите се разпределят.

# 307
Да. Течове няма, но съседи, които не подават показания много. Отделно  градинка.

# 308
  • София
На последното отчитане преди 3 месеца имах начислени 45 кубика обща вода. Разликата между отчетени в блока(23 АП и 1 обект) беше 250 куб. С вход мениджър сме. Оттогава не мотаят за връзката със софийска вода

# 309
Спокойна това е много.
 При нас преди 3 г след повторно отчитане излязоха буквално до литър. Опитвам се да изпреваря събитията всички, които след седмица ще си  заминат за Англия и Германия.
А за градинката и там се боря ама сам човек....

# 310
Отделен водомер ли има за градинката, и всеки го ползва ли?

Аз бих го махнала. В нашата кооперация също в мазата е имала отделна обща чешма, която обаче е махната впоследствие - нали знаете, че като нещо е общо, и се злоупотребява-всеки си вика я то няма само аз да го плащам, и се навъртат едни литражи....

Я кажете това повторно отчитане - какъв е редът, вие ли го искате, заплаща ли се...как става?

# 311
Нищо не платихме,  обадих се , доста телефони на ВиК - Бургас се наложи да набера всеки ме препращаше на друг и така докато стигнах до правилния.Обясних случая и обещаха проверка, която се случи още на следващата седмица.
 Насрочиха ден и докато не влезе във всички обекти и апартаменти госпожата не си тръгна. Буквално до литри излезе водата.
Градинката е пред единия обект, насята с райграс, по време на ИП обекта  не работеше и не се поливаше, но от 1 юни всеки ден по час пръскачките работят. Дъжд за този период само веднъж валя.Веднъж годишно им слагат някава сума която отива за препарати за чистачката...
То и в сметките се вижда къде е 0,13 куб.мот разпределение къде е 1,8 куб.м,това за 10-  12 куб.м потребление от 4 човека, за сам човек даже няма да се усети в сметката защото и потреблението е по - малко.
 А сега само минава  при график от 10:30 -12:30 ако има числа взима и записва, ако няма оставя едно листенце с телефон да се обадиш и това на съседната врата както го остави миналия месец така си го е прибрала вчера, защото съседа даже не си прави труда да го хвърли.

# 312
Благодаря.

При нас инкасаторката не влиза. Само пита и записва колкото й кажеш кубика.

Аз съм явно буфтал и будала. 😩 ..защото казвам реалните си кубици.

Врътката била да казваш по-малко. Така хем плащаш по-малко..хем от общити кубици ти разпределят по-малък процент.

По време на ИП подавах самоотчет за два апартамента. На единия имаше много общи кубици разлика и се заговорих с жената от вик-то..попитах защо така и тя каза че масово дават по-малко кубици при самоотчета.
Само аз като патка....😩😩😩

Ще разпитам за тово повторно отчитане и закичане и аз.

# 313
Здравейте,
Кой заплаща за повреда на асансьор - целия вход по равно на апартамент или само ползвателите?

# 314
Обща част е - значи всички следва да плащат за ремонт. Нищо че не го ползват.

Общи условия

Активация на акаунт