9 ФЕГ - 4

• 44 604
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Не, питането не беше за изискване за ПИБ, а дали с чип картата на ПИБ може да се влезе през пропусквателния режим на ФЕГ. Така с гривна на ПИБ би си спестила носене на чипкарта за достъп във ФЕГ или би се "спасила" ако си забрави картата за достъп до ФЕГ.

# 391
  • София
Нямам представа, питайте на родителската.

# 392
  • София
Не съм забелязала да има някакви чипове за влизане.

Иначе с физическото - положението наистина е сериозно Wink
Но пък щерката беше в 73 СУ. И там беше един от най-сериозните предмети Sad В крайна сметка й развали дипломата и дори водих разни битки - чак до директора стигнах, но го преживя.
Та сега във френската - вече съм свикнала и не обръщам внимание.

# 393
Аз също не знам, защото детето ползва друга банка, ползва пластиката на ФЕГ за вход и изход, която дават в началото. Но предполагам може да се пита по телефона и във въпросната банка, и във ФЕГ. Замисълът е добър.

# 394
  • София
Това с картана на ПИБ беше голяма простотия. Тогава много ги разнасяха по медиите даже. ПИБ май бяха спонсорирали системата за пропуск в училището и освен обичайните чипове, можеше и с дебитна карта на банката да се влиза т.е. ако имаш карта реално имаш 2 алтернативи. Но ако си имаш вече карта от друга банка не беше задължително да си вадиш от ПИБ.

Моята тогава нямаше карта и тъкмо беше време да вадим заради стипендиите. Решихме да ползваме възможността, още повече, че моята сметка също е в ПИБ. Каквито разправии имах с тази карта, с никоя друга не съм имала. Понеже детето не беше пълнолетно, титуляр на сметката бях аз, а на пластиката пишеше нейното име. Всеки път, когато трябваше да и превеждат стипендиите се разправях с администрацията на ФЕГ, защото те нямали право да превеждат пари от стипендия по сметка на лице, различно от ученика (на платежното се пише моето име, защото аз съм титуляр на сметката). Всеки път вдигах невероятни скандали, защото всъщност това беше опцията, която те ни предложиха. На няколко пъти ме караха да подписвам нещо като декларация, че няма да злоупотребя със стипендията на детето....... Простотия пълна, но както знаем администрацията и управлението не са силните страни на ФЕГ.

Ние после закрихме сметката и сега не знам дали опцията е валидна още.

# 395
Ян@, благодаря! Ако детето има 14 навършени години вече може сметката да е на негово име в 4 банки, една от които е ПИБ. Там условията като цяло са най-хубави, но тази банка малко ме притеснява. А и близостта до ФЕГ (ако се наложи да тегли, докато е на училище) също много ме блазни. Изобщо все едно отварям сметка с милиони в нея, голямо мислене пада Simple Smile. Трябва да съм малко по-решителна.

# 396
  • София
Здравейте, а дали има опция за изплащане на стипендиите в брой на ръка?

Питам от любопитство.

# 397

Питам от любопитство.
Мисля, че няма такава опция. Информативно само, миналата година се взимаше стипендия при успех над 5,70 непълна и не помня точно, но май над 5,80 пълна. При зайчетата при 3 петици за първия срок, вторият вече не взимат стипендия, успехът им пада под 5,70.

# 398
  • София

Питам от любопитство.
Мисля, че няма такава опция. Информативно само, миналата година се взимаше стипендия при успех над 5,70 непълна и не помня точно, но май над 5,80 пълна. При зайчетата при 3 петици за първия срок, вторият вече не взимат стипендия, успехът им пада под 5,70.

Благодаря много за отговора.

Като чета за високите изисквания и нормативите по физкултура подозирам, че втори срок няма да получаваме стипендия. Simple Smile Но пък ще си имаме карта.

# 399
  • София
Има опция за плащане на ръка, накуп. Синът ми е роден чак на Коледа, няма шанс за карта преди това, защото няма да е навършил 14. Питах в РББ и там ми казаха, че ще изплатят накуп, а след това вече по карта.

# 400
Дъщеря ми няма карта, преведоха парите по моята сметка миналата година, не зная да има такава опция за плащане в брой.

# 401
На сайта стоят правилата от миналата година. Там пише, че се превеждат по банков път. Може в сметка на родител. Не виждам опция за плащане в брой.

# 402
  • София
Ах, ако е така, още по - лесно.

# 403
  • София
На сайта стоят правилата от миналата година. Там пише, че се превеждат по банков път. Може в сметка на родител. Не виждам опция за плащане в брой.

Чудесно! Като дойде моментът, ще преценим карта за него или по моя сметка.

# 404
  • София
Да ви попитам този пълен адрес на Дирекция Социално подпомагане откъде да го намеря, идея си нямам изобщо? За какво им е? Аз не съм имала никога нищо общо с тях.

Общи условия

Активация на акаунт