Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 781
  • 723
  •   1
Отговори
# 195
Тръбите не са ти проверени. Може само да гадаем как са.
Не сме се засегнали. Естествено, че е хубаво АМХ да е добре и да имаш видимо добър резерв. Но като оставим това настрани, ефектът на стумулациите не е безобиден за здравето. И аз имам /имах, защото вече не знам как е/ хубаво АМХ и добро количество антрални.  И както от това.  На истинския ми стимулиран опит, защото канселирания не го броя, реагирах бурно, но в крайна сметка останахме с много по-малко ембриони от двойки с доказан МФ и не добър резерв. Така че много е относително...Всеки си влачи проблемите. Аз лично не виждам проблем с твоето забременяване щом се е случило толкова бързо и то два пъти. Не знам защо този път е реагирал така и е важно да разбереш дали наистина е притеснен и има някакви подбуди относно операцията ти или просто ей така го е подметнал като идея.

# 196
  • Варна
Бочинка, на моята епикриза пише същото, относно тръбите и септума. На самото видео се вижда, че просто се визуализират двете тръби и няма сраствания преди входовете им, но не го е проверил и не знам защо.
Стимулация, ин витро, инсеминация, не е хубаво да се прави, ако не е доказано, че тръбите ти са проходими, защото после стават неприятности, ако случайно има проблем с тях. Не бързай, питай Калчев и настоявай да проверите тръбите.

# 197
Е би следвало да са ако имам все пак 3 забременявания по естествен път . Вероятно са проходими . Ама той ще си каже . Аз по скоро бих пробвала с инсе без стимулация. Защото не ми се занимава с стимулация .

# 198
Само при ТВЛ има проверка на тръбите. Може би беше по-добра идея при теб, но и тази тема не ми се зачеква. Но наистина не би трябвало да има проблем там. Много обнадеждаващо е, че толкова бързо си забременявала. Щото аз всичките пъти го правех след 1.5-2г и то след ЦС и ТВЛ, а последния път и това не подейства.

# 199
Да това че два пъти се е хващало от първо следене на Ову ми говори само че най веротяно тръбите са ми ок . Ами ще видим какво ще стане . Като се разбере каква е спермограмата . Пък той ако държи на цветна снимка или нещо друго сигурно ще каже

# 200
  • Варна
Бочинка, чудесно е, че си забременявала бързо, но все пак се е стигало до аборти после, особено ако и кюретаж си имала... Просто, ако ще те стимулира, зачекни темата за проверка на тръбите, пиша ти го с най-добри чувства. Иначе ти пожелавам изобщо да не стигаш нито до стимулации, нито до нищо по-хард . Реално погледнато, ако в една двойка всичко е супер, вероятността от зачеване и то при оцелена овулация е едва 25 %, че дали не беше и по-малко... Не се пренавивай Simple Smile

# 201
Благодаря Simple Smile
Ами при нас има и една не много ясна спермограма ту е много зле ту не чак толкова . Още преди първа бременост изобщо ни казаха само инвитро . Пък после като забременях уж не била чак толкова лоша абе за мен е важно да стигне и качествено нещо защото ми писна от тез аборти

# 202
Благодаря Simple Smile
Ами при нас има и една не много ясна спермограма ту е много зле ту не чак толкова . Още преди първа бременост изобщо ни казаха само инвитро . Пък после като забременях уж не била чак толкова лоша абе за мен е важно да стигне и качествено нещо защото ми писна от тез аборти

Като мъж ще ти отговоря, че спермограмата много се влияе от моментното ни състояние. И ние сме хора Simple Smile Ние сме правили 4 опита заинсеминации, някои от тях канселирани и на три от тях бях с перфектна спермограма, (док се бъзикаше, че ще ме вземат за донор), а на едната морфологията ми беше зле. Сега при инвитрото пак беше идеална. Та много влияе натрупана умора, хронични заболявания, движение, нерви и какво ли още не. Споко, няма да ви препоръчам Профекунд Wink за него всеки сам си преценява.

Относно инсеминацията - плащали сме или 600 или 650 лв и отделно стимулации с летрозол или на инжекции, които жената не помни сега като име. Инжекциите бяха 300 лв.

За мен инсеминацията е малко стреляне в тъмното и надежда да заобиколим проблемите. Това естествено при хора с проблеми.

Логично е да имаш проходими тръби при толкова забременявания.

И да си кажа мъката - вчера си прави тест след инвитрото жена ми и е отрицателен. Пак тръгваме по пътеката...

# 203
Bochinka, ще стигнете. Вече ти е време. Въпрос на късмет и стискане на зъби. Нали знаеш само, който не се откаже - той успява. Както казах - радвай се и се вкопчи във факта, че до сега са ставали бързо е ставало. Защото като се комбинират двете неща е още по-неприятно. Възползвайте се от скорошната операция и дано скоро ви се получи. СГ е много предходно състояние наистина. И колко примери за естествено забременели с МФ има...
Kpe10, съжалявам и смело напред. Дано сте от късметлиите успели от втория път Wink Имахте ли замразени, че не помня вече?

# 204
  • Варна
Кре10, съжалявам за отрицателният резултат! Бъди до жена си сега и вярвайте, че ще успеете. При вас какъв е проблемът, ако е удобно да попитам?

# 205
Проблемите при нас са в много сериозни сраствания на тръбите и яйчниците, което пък не попречи лятото миналата година жена ми да забременее за първи път след 3-4 години опити по естествен път, но падна рано. Това се случи след ТВЛ и дрилинг на яйчниците, което може би е помогнало. Силно вероятно да има и още нещо, което още не можем да открием. Всеки пък док казва, че всичко е супер, но уви.

За съжаление не остана нищо за замръзяване. Скоро ще ходим да подаваме пак документи към фонда, за втори опит.

Някой би ли ми помогнал с намирането на Денис или темата за добавки. От половин час търся и явно не мога да се ориентирам, коя/кой е Денис и коя е темата, в която коментира. А предпочитам да купим съставките на Профекунд-а.

# 206
Кре10, ето това е темата: https://m.bg-mamma.com/?topic=1158672
Пожелавам следващият ви опит да е успешен!

# 207
Чесно казано тоя профекунд не знам дали върши работа . Аз имам и добавки за моя Мъж от Турция . по смислени ми се виждат въпреки че пак са куп витамини в един прах но ддз . Знам че спермограмите се влияят но като цяло каквато и да е все си е астенозооспермия. Дали по хубава дали по кофти е моментно . но имаме и с доста брутални разлики . И фрагментациитеса на ръба от норма и кофти . Ще стане аз вярвам . Ама можеби ще пробвам инсе без стимулация . То и секса е стреляне в тъмното . инсето е секс за пари Simple Smile Ама бебето като цяло уж не сииго купуваш ама накрая струва много . И добре че не се продава че 🙈Надявам се разбрахте че се шегувам .

# 208
Kpe10 , съжалявам за отрицателния тест и стискам палци скоро да видите ++ по един или друг начин!

# 209
Здравейте,
Някой да има представа кога звънят ембриолозите?
Или някакъв тел за връзка с тях?
Трябваше да имам обаждане днес, но уви. На тел на клиниката никой не мк отговаря.

Общи условия

Активация на акаунт