Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 774
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Благодаря за милите думи!

Платих 1950 лв. за класическа лапароскопия за оглед на тръби и премахване на сраствания плюс дрилинг на яйчници и хистероскопия за премахване на сраствания и поставяне на гел. Здравната каса ми покри 700 лв. и това е крайната цена след приспадането на 700-те лева. Гелът го купих от Адела, 550 лв. Снимката на бял дроб и сърце я правих в Щерев няколко дни преди приема. Взеха ми и кръвна група. За тях платих 55 лв.

Как става по здравна каса ?
Аз си мислех, че нищо от ценоразписа в клиниката не може да бъде покрито от здравната каса.Нали не приемат направления ? Съжалявам за глупавите въпроси, но изобщо не съм запозната.

# 151
Това се отнася само за операциите в Щерев. Само по-сложните, при които се прилага класическо лапаро се правят там.

# 152
Това се отнася само за операциите в Щерев. Само по-сложните, при които се прилага класическо лапаро се правят там.

Точно такова ще ми бъде направено.
За това и питам по какъв начин минава през здравна каса 😊

# 153
  • Благоевград
Аз също мислех, че не може, но акушерката ми каза, че може да си взема направление номер 7 от личния лекар и други подробности, та се покриват 700 лв., които не е никак малка сума.

За моята загуба не съм писала тук с подробности. Успях с първо инвитро само с една извадена яйцеклетка (бях със слаба стимулация и имах 1 фоликул). Оплоди се И на 5 ден я върнахме. След 9 дни видях + тест. Всичко според докторката се развиваше нормално, пиех по 26 хапчета на ден плюс фракси за тромбофилията. Установи се още на БХС, че чакаме момченце. Така се радвах, не можех да повярвам. Някъде около феталната морфология се е пукнал околоплодния сак и е имало изтичане на води. Аз не съм разбрала, защото пих антибиотик за бъбречна криза и мислех, че течението е от гъбички. На феталната Чавеева каза, че всичко е ок и бебето се развива чудесно. След 3 седмици отидох на женска консултация и се оказа, че съм с 3 см разкритие и краката на бебето са в шийката, заедно с мехура. Пробата за водите беше +, а бебето изоставащо със седмица. Приеха ме по спешност в МД. Вливаха ми банки за задържане, на след 12 часа казаха, че е по-добре да предизвикаме раждане, че бебето е малко. 3 дни не можех да родя. Контракциите спираха. Така в 24 г.с. И 2 дни се роди мъртво нашето момченце Христо. В МД ми биха инжекции за белите му дробчета, за да може да оцелее и да диша само, ако се роди живо. Шефката на неонатологията каза, че ще бъде ментално увредено, ако оживее, защото е било дълго време със спукани води и изостава с 2 седмици. За 5 дни се наложиха 2 кюретажа, защото не съм почистена добре след раждането.
Моята репродуктивна АГ каза само, че матката е станала двурога, но ще се възстановя и сега шансовете за нормална бременност са големи. В МД казаха същото.
Сигридов видя всички документи и каза, че още на БХС е имало индикации за проблем, но никой не е видял и още тогава бременността е била обречена.
Русев каза, че са ме предозирали с Дуфастон, че заради мутациите той е пративопоказен за мен, а аз пиех по 6 хапчета на ден от него до края на 3 месец.
Та така при мен. Беше голям шок. Още се съвземам. Много тежко ми се отрази. Болката не е толкова осезаема, но я има. Раната е отворена. Но се надявам след като попаднахме на правилните лекари, чудото отново да се случи, но този път да прегърна живо и здраво дете.

# 154
signora_tina - Много съжалявам за загубата и за всичко преживяно. Това е нещо което ще остане за цял живот Sad
И моята история е сходна - ИКСИ - ++ първа бременност - прекрасно момиченце - Искилиева и Чавеева които просто искат да изчакаме малко докато бебка е изоставала безвъзвратно - предизвикано раждане в МД в 28гс и загуба на бебчето - кюретаж и сега ходене по мъките.

И при мен доц Русев каза че е абсурдно да приемам 680мг прогестерон и да се включи НМХ чак в 6 месец без дори да споменат за тромбофилия.

Това никога не се забравя и никога няма да отмине. Дано сме на прав път и в името на тези бебчета които изгубихме да намерим начин да продължим напред. Пожелавам успех и съм насреща ако имаш нужда да поговориш с някой.

# 155
Момичета .... плача с вас 😢 Дано имате силите , търпението и щастието да получите така безценния подарък , след всичко това 😘

# 156
Момичета, искрено се възхищавам на силата и духа ви! Вие ни вдъхновявате с историите си, карате ни да се борим и да не се предаваме, докато не постигнем целта! Минали сте през кошмар, заради лекарска немарливост (много слаба дума, но не знам коя е по-подходяща) и въпреки това сте се изправили и продължавате! Наистина Жените сме способни на всичко в името на любовта! Респект!
Арвен, добре съм, пия антибиотика. Болките отшумяха, кървенето спря. С нетърпение чакам да дойде неделя и да спра лекарствата. И следващия цикъл, за да започнем с опитите.
Момичета, направо ми олекна след като разбрах причината за липсата на бременност. Успокоих се вече и се оставих по течението. Не мога да ви опиша колко съм благодарна на д-р Калчев!
Арвен, ти как си, как се чувстваш?

# 157
Бранди, все така позитивно и ти пожелавам да забременееш след твл, както аз едно време след три месеца, че дори и по-рано Wink

# 158
Блингче, стискам палци🍀

# 159
JessitoBG, signora_tina, силно гуш! ❤️ И аз имам загуба в сравнително късна седмица. Наистина не се забравя и е огромен шок, но важното е, че гледате напред. Попаднали сте на страхотно място и с помощта на д-р Сигридов всичко ще е наред със следващите ви бременности! Пожелавам ви съвсем скоро да видите двете чертички и всичко да е наред до термин! 🙏

Bling, палчета и от мен! 🤞

# 160
Благодаря ви момичета. Много сте мили. Purple Heart
Очаквам с нетърпение да се появи и др Сигридов за да се видим.

Стискам палци и аз за успешни процедури на всички и много бебета в списъка на групата тази година!

# 161
  • София
Здравейте, момичета! Да се запиша и аз в новата тема. Днес се видяхме с док, за да съставим план как и кога процедираме със следващото ин витро. Видя ми хормоните, направи преглед и реши, че действаме и това ще е нашият опит. Та в началото на март започваме и се надявам да е бил прав и сега да е нашият момент.
Стискам палци на всички и успех!

# 162
Благодаря за палчетата, момичета Innocent На Натали особено за лапичките, че си нямам такива вече Disappointed
mi.mi, успех следващия месец и да се отчиташ Wink
Пишете, споделяйте, да раздвижим малко темата Sunglasses

# 163
Благодаря за палчетата, момичета Innocent На Натали особено за лапичките, че си нямам такива вече Disappointed
mi.mi, успех следващия месец и да се отчиташ Wink
Пишете, споделяйте, да раздвижим малко темата Sunglasses
Моите лапички ми донесоха голям късмет.  Първо тя беше бременна и роди , нагледахме нейните и после аз забременях и родих . Аз не мога да си представя дом без куче . Блинг , нямаш вече?

# 164
  • Варна
И аз имам куче, ще стане на 13 г. на 8-ми Март Simple Smile От 6 години обаче живее при родителите ми, в нашият апартамент няма място за нея, а тя е голяма, кръстоска е между боксер и овчарка. През няколко дни ходя да си я виждам, обожава синът ми, като беше новороден и си навираше цялата глава в кошарата му, и го облизваше целият 😁

Общи условия

Активация на акаунт