Клиника Адела Фертилити - тема 9

• 35 756
  • 723
  •   1
Отговори
# 585
Аз звънях на едната акушерка в Адела, не ми вдигна. Нито ми върна обаждане ☹️ Исках да питам дали има някаква яснота по отношение на работата с пациенти, които искат да започват процедури. Гледам в Надежда работят с жени над 38.

# 586
  • София
Звъни само на Цвети или на Мира. Другите вече не са там, телефоните им са служебни, не знам дали някой ги проверява.

# 587
Изгубен, съжалявам, ако постът ми ще те обиди, но бих дала страшно много, ако някой ми беше отворил очите преди години - това можеше да спаси детето ми.
Надявам са да си зададеш въпросите и да стигнеш до правилните отговори.
Др. Калчев е доста компетентен, посещава семинари и се интересува от новостите. Хубаво ти е казал, че не ти трябват допълнителни хапове.
Задай си въпроса що за лекар изписва А4 формат с лекарства и добавки без:
-да те познава
-изследвания
-преглед ?!

За чий ти е терапия за след инвитро при естествена бременност и то с толкова хубаво растящо чхг?!
Всъщност какво показа кръвния за прогестерон ?

Дели ти го каза, Блинг ти го каза. Ако си обърнала внимание, намекнаха също и за вредния ефект. Да, има такъв. И не, не го казвам, за да те стряскам. При положение,  че не си наясно имаш или не мутации, тия работи може и да са ти в минус.
Но виждам бъдещето - утре ще ти даде магнезии ей така за профилактика, ома и но шпа да си пиеш, да не ти е празно.

Предполагам ако се отнася за нещо друго,а не за бременност  и ти изпишат хапове по телефона ще си зададеш горните въпроси и ще си направиш проучването, а няма сляпо да се хвърлиш.

Слушай др. Калчев и всичко ще бъде наред.

Успех!
Здравей. Не се засягам,не съм от вчера във форума,но сега аз бих пила всичко за да съм сигурна.Изпратих какво са ми назначили,звъннаха от Адела и ми казаха принципно ОК. То и какво ли да кажат. Не съм от София,не мога да рискувам да не пия нищо,по дяволите на хората, които го пият какво им е станало. Доктора ми назначи изследванията за Тромбофилии ,които нямам,точно за които ме съветвахте. Дано не навредя а да си помагам,защото се мъчихме седем години. Не знам как да ходя при лекаря си и в същото време да не пия каквото ми изпише.Той самия каза, че живеем в свободна държава,някои не биели ваксини,така че аз си решавам,той бил се подписал под това. Та така,аз не знам повече от лекар.
Та такива работи . Sad Благодаря ,че ме мислите.

# 588
Ама за какъв риск говориш? Ако имаш достатъчно ниво на прогестерон за каква ти е допълнително?
Ти ако нямаше и ти беше нужен въобще нямаше да стигнеи до тия стойности на чхг.

Това питам аз - какво показа резултатът от прогестерон е как се обоснова доктарът за необходимостта от приема му? Не че си длъжна да ми отговаряш де, но нали трябва да гледаме фактите.

# 589
haidi, звънкай сутрин, защото следобед май си ходят.
изгубен, аз вече ти написах подробно какво мисля. Не си длъжна да се обясняваш и следваш сляпо кавото ти се казва. Точно той няма да ти каже абсолютно нищо, нито ще говори лошо за колега. Просто върви в една посока. Довери се на един и следвай предписанията. Не се клатушкай насам-натам. По-важно ти е в момента да си изследваш останалите фактори тромбофилии, защото и това отнема време.
Скрит текст:
По стечение на обстоятелствата познавам въпросния лекар много добре. Спасявал ми е много пъти кожата. Има голям опит включително и като ин витро специалист. Но просто е от хората, които се презастраховат. Понякога излишно. За щастие в повечето случаи това презастраховане има огромен плюс. Особено в посока изследвания. И още преди десет години изследваше неща, на които тепърва виждам да им се обръща внимание напоследък. Тогава колегите го подиграваха за безкрайния списък от изследвания.
Не го защитам. Просто обяснявам поведението му. При предишната ми бременност терапията беше същата. Но това беше преди много години. Тогава в полезрението ги нямаше доцента, док и Сигридов. И твърде вероятно в онзи период да не са имали текущия си подход. От позицията на времето и злочестия ми опит, ако изобщо някога ми се случи спонтанна бременност, определено ще внимавам точно каква терапия ще имам и със сигурност няма да се блъскам с прекалено много лекарства.
Темата върви към своя край. Макар че ще я изпишем по-бавно, напомням на всички, които искат да бъдат включени в списъците на първа страница - да ми пишат с данни Wink
Пък дано има бум на порочно заченати бебета и да я привършим бързо!

Последна редакция: пт, 03 апр 2020, 19:23 от 💎Bling-a-ling💎

# 590
Пък дано има бум на порочно заченати бебета и да я привършим бързо!
Хайде дано. Пожелавам го на всички чакащи в тази тема. :kissing_heart
Изгубен, честито. Hug Колко хубаво в толкова неприятен за цялото общество момент да получиш такава хубава изненада. Е, сигурно си върви с допълнителни притеснения и необходимост от сериозно пазене, но ти пожелавам един ден да си спомняш с хубаво чувство, че по време на световна пандемия едно борбено човече си те е избрало за мама. Stuck Out Tongue Winking Eye
Късмет на всички. Flowers Four Leaf Clover

# 591
Аз звънях на едната акушерка в Адела, не ми вдигна. Нито ми върна обаждане ☹️ Исках да питам дали има някаква яснота по отношение на работата с пациенти, които искат да започват процедури. Гледам в Надежда работят с жени над 38.
Хайди, аз също се чудя дали ще започнат да приемат пациенти, при положение, че другите клиники работят. Ще звъня да питам и аз .....Затова и попитах тук в групата, да не би някой да има яснота по въпроса.

# 592
Аз не мисля,  че другите клиники работят с групи извън започнатите случаи и евентуално някой с изтичаща заповед или над определена възраст, като последните междудругото. Нали все пак има издадена заповед.

# 593
На приятелка са и казали в Надежда, че могат да започнат процедура. С мъжа и са били само на 1 преглед там до сега

# 594
По мои наблюдения единствено в Надежда работят и то с жени с НЯР и над определя възраст. Не знам каква законова вратичка ползват, но явно има някакъв начин. И да е така предполагам всяка клиника трябва да реши на местно ниво дали има капацитета и възможността да го прави.

# 595
Май не опира до вратичка, а до гръб.

# 596
Хммм, чии? Аз сериозно се замислям дали да не попитам в МЗ забранено ли е изрично ин витрото, или е до преценка на клиниката 🙄

# 597
Хммм, чии? Аз сериозно се замислям дали да не попитам в МЗ забранено ли е изрично ин витрото, или е до преценка на клиниката 🙄
Според мен няма как изрично да го забранят.Това е все едно да вкарат заповед, че не е разрешено да имаш деца.
НО може да има условия някакви - като изчерпан резерв, възраст и тн.
С които, естествено, ние, българите ще злоупотребим.
Но това е друга тема.

# 598
Извинявайте, че ви се включвам в темата. Аз съм пациентка на друга клиника. Като зъболекар ще кажа, че напр. при нас няма забрана за работа, а само препоръка от зъболекарския ни съюз, да лекуваме само спешни пациенти. Предполагам,  че такава препоръка е отправена и от лекарския съюз към болниците.

# 599
Здравейте
Със сигурност няма да Ви изненадам с въпроса си:
Клиниката при какви условия работи сега, работи ли и с какви пациентки?
Ако може да се включи някой от клиниката с коментар да ни "осветли" за ситуацията би било чудесно!

Общи условия

Активация на акаунт