Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 176
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив
Здравейте.В 7 месец съм,но ми е отпаднало,изморено,гади ми се..При вас така ли е?И другото,че нямам все още коремче?

# 121
  • Пловдив
Значи ще върви с постоянният ми, настоящият ми никъде не фигурира официално.
Имах позната, която в 7 месец беше с корем като за 3-4 месец.

# 122
Не е съвсем вярно, че детето "върви" с майката. Важен е постоянния адрес на майката, там се записва бебето. В случай, че майката смени постоянното си жителство, бащата също трябва да даде съгласие, че детето ще си сменя адреса, иначе остава на стария, дори там да живеят непознати хора. За личен лекар никой не ми е искал адрес по документи. За детска градина и училище стига постоянния адрес на единия родител.

# 123
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз говоря при раждането на детето. Не при следващи смени на адрес.

# 124
Хей, да се включа и аз с едно въпросче. В 33 г.с. и 4 дни съм и вчера забелязах оскъдно гъсто белезникаво течение. Няма миризма, нито пък имам някакво дразнене. Случи се веднъж вчера, днес обаче пак се повтори, все след разходки. От няколко седмици получавам прорязвания в областта под пъпа, но лекарят ми каза, че всичко е ОК, вкл шийката ми не е е скъсена (последно не гледа миналата седмица). Взе малко да ме човърка тази мисъл, знам че е нормално да има по-засилено течение, имах си го през повечето време, но беше много по-воднисто. Тази промяна в консистенцията малко ме озадачи.

# 125
тоест няма никакъв смисъл да си правя настоящ адрес в този град, бебето ще се води на постоянния (този по лк) ...
трябва направо да сменя лична карта

# 126
Здравейте! Някой ползвал ли е помпите за кърма на BEBUMI? При тези цени за електрически помпи в емаг все някой трябва да е пробвал... И да, знам, прочетох достатъчно мнения за Медела. В момента търся мнения за BEBUMI.

# 127
Мами, предстои ми раждане в Майчин дом, искам да ви питам трябва ли да нося помпа за изцеждане и шишета

# 128
Мами, предстои ми раждане в Майчин дом, искам да ви питам трябва ли да нося помпа за изцеждане и шишета

Не съвсем. Никой не я стерилизира, така че млякото трябва да се изхвърли, а там има обща помпа, която да се ползва и е стерилна.

# 129
  • София
Ползвах си моята помпа и давах кърма с мое си шише. Само ги миех, прекалената стерилност не е най-доброто.

# 130
А задължително ли е да си носиш,ако стоиш три дни? И кърмата веднага ли слиза?

# 131
  • София
А задължително ли е да си носиш,ако стоиш три дни? И кърмата веднага ли слиза?
Няма нищо задължително. Няма как веднага да “слезне” кърмата. Има си процеси които трябва да се случат, не става с натискане на копче Simple Smile
На мен ми я донесоха, защото стояхме там 2седмици, а бебето не можеше да засуче.

# 132
Моята кърма тръжна на втория ден. Добре, че на другия ден се прибрахме, че иначе щях да избухна. Толкова ми се беше надула гърдата

# 133
Помпа в родилното не съм носила и там не ми се е налагало да ползвам. При нужда, би трябвало всички болници да могат да осигурят такава.

Първо тръгва коластра, после преходно мляко и накрая зряла кърма. За успешно кърмене, бебето трябва да се слага на гърда, а не да се цеди и да се дава от шише. Цеденето трябва да е само при необходимост от него, а не просто така за спорта.

# 134
В болницата , в която раждах имаше оборотна помпа. После в стерилизират и в дават на която има нужда.
А момичето, което беше в моята стая си носеше ръчна и явно не ѝ беше тръгнала кърмата , тя помпаше, за да я стимулира и направо се измъчи, че не тръгва и не тръгва

Общи условия

Активация на акаунт