Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 248
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Мили дами, докога е нормално да се запази температура от 37.1-37.2? В трети месец съм и все още поддържам тази температура.

# 376
Преди да се пуснат изследванията за БХС се прави Фетална морфология. Нанасят се данни от ФМ и се дава кръв за БХС.
ФМ е ехографско изследване, БХС е кръвно изследване

БХС се прави в 11-13 г.с. Не знам за каква ФМ говорите, като плода още е съвсем малък и не може така детайлно да се разгледат органите му  и да се установят потенциални заплахи или имате предвид втори БХС, който се назначава по препоръка на лекар. Моята първа ФМ ще бъде в 21г.с, а БХС беше в края на 12 г.с.
Явно аз съм пълен лайк щом за 3 бременности са ми правили фетална морфология преди БХС. Ама. Сигурно аз не съм разбрала правилно какво точно ми правят..

# 377
Мили дами, докога е нормално да се запази температура от 37.1-37.2? В трети месец съм и все още поддържам тази температура.
Вече съм 33 седмица и нито един път не съм си мерила температура.

# 378
Аз пък съм ходила на :
Ранен скрининг -12 г.с.
Ранна фетална морфология - 16 г.с.
Фетална морфология - 20 г.с.
Късна фетална морфология - 28 г.с.
Но така ги водеха в болницата, която посещавам. Иначе знам, че за тази в 11-14 седмица има разминаване в терминологията.

# 379
  • София
Преди да се пуснат изследванията за БХС се прави Фетална морфология. Нанасят се данни от ФМ и се дава кръв за БХС.
ФМ е ехографско изследване, БХС е кръвно изследване

БХС се прави в 11-13 г.с. Не знам за каква ФМ говорите, като плода още е съвсем малък и не може така детайлно да се разгледат органите му  и да се установят потенциални заплахи или имате предвид втори БХС, който се назначава по препоръка на лекар. Моята първа ФМ ще бъде в 21г.с, а БХС беше в края на 12 г.с.
Явно аз съм пълен лайк щом за 3 бременности са ми правили фетална морфология преди БХС. Ама. Сигурно аз не съм разбрала правилно какво точно ми правят..

Прегледа в 11-13г.с. официално се води ехографски скрининг. Не него се “отчита” наличието и неналичието на органите, но истинска фетална МФ няма как да се направи.

# 380
А на мен пък така започнаха да ми изтичат водите и продължи часове, така че с това шега не бива. Надявам се всичко да е наред.

# 381
Относно БХС, объркването идва от там, че на някои места го водят първата ФМ, а всъщност не е правилно и не се нарича така. Същинската ФМ е само преглед с ехограф в по-напреднала бременност, а БХС е комбинация от преглед с ехограф и изследване на кръв. Тоест всички сме били на едно и също изследване в 11-13 г.с.(тези, които сме правили такова) и споровете са излишни. Grinning

Нормално е и може да продължи дълго. Няма никакъв смисъл да я мериш.

# 382
  • Пловдив
И аз не съм си мерила температурата, от както съм бременна. Една вечер ми беше нещо зле и мислех, че съм вдигнала. Увих се хубаво и изкарах една дрямка. На сутринта бях добре.

# 383
Не я меря всеки ден, просто се почувствах зле преди няколко дни и проверявах да не я вдигна прекомерно. Но и тази температура си влияе имам чувството. Благодаря за отговорите Relaxed

# 384
  • София
Ами всъщност само пациентите го “водят” като ФМ Simple Smile

Относно БХС, объркването идва от там, че на някои места го водят първата ФМ, а всъщност не е правилно и не се нарича така. Същинската ФМ е само преглед с ехограф в по-напреднала бременност, а БХС е комбинация от преглед с ехограф и изследване на кръв. Тоест всички сме били на едно и също изследване в 11-13 г.с.(тези, които сме правили такова) и споровете са излишни. Grinning

Нормално е и може да продължи дълго. Няма никакъв смисъл да я мериш.

# 385
Така е редно. Всички отменят прегледите. И на мен в Свети Лазар ми отмениха детската консултация.

# 386
Усещам отдясно на пъпа като придърпвания и леко побоцкване доста често ,дали е нормално?В 17г.с. съм

# 387
Усещам отдясно на пъпа като придърпвания и леко побоцкване доста често ,дали е нормално?В 17г.с. съм

Според мен да, все пак матката и корема се разтягат, нормално е  да има нестандартни усещания. Аз също имам но за много кратко време.

# 388
Nandin, срещала съм го в интернет, като информация в здравни сайтове и медицински центрове, т.е. явно не идва само от пациентите. И аз съм била объркана от това, докато си изясня кое изследване какво е.

# 389
Абсолютно не идва само от пациентите объркването, дори на фактурата, която ми издадоха от болница Надежда в 12 г.с. пишеше “Ранна фетална морфология”.

Общи условия

Активация на акаунт