Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 63

• 32 187
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте бъдещи и настоящи мами, искам да попитамкакво точно се случва с болничните, ако някойима информация? Тъй като ми се налага да си взема болничен от АГ, пбаче ми обясниха че с тия болнични не се знае какво ще се случи? Въпроса ми е не могат да дават много болнични или?

# 586
Здравейте бъдещи и настоящи мами, искам да попитамкакво точно се случва с болничните, ако някойима информация? Тъй като ми се налага да си взема болничен от АГ, пбаче ми обясниха че с тия болнични не се знае какво ще се случи? Въпроса ми е не могат да дават много болнични или?
Звънни си на АГ да ти обясни. Ние не можем да ти кажем как процедира точно твоето АГ. На някои им дадоха болнични ,на някои не. Някои не им отмениха прегледи ,на някои отмениха.

# 587
Много ти благодаря Heart Иначе мисълта ми беше,че последният ми цикъл дойде на 01.02, а аз имах единствен полов контакт за месеца на 25.01, като ми се виждаше нервално да съм в овулация тогава и да зачена, затова си позволих някои своеволия.. бебето е желано, просто не е планувано да бъде точно сега, но идеята на мен много ми допада и затова се притесних вчера Simple Smile По мои сметки от 25.02 до сега трябва да съм в 5г.с + 3-4 дни, а лекарят вчера ме изкара в седма седмица, тъй като важно било кога съм била в цикъл последно .. малко объркано ли се видя и може би на това отдавам факта,че нямаше ясна картина, но пулс имаше. Мисля да отида на преглед пак след 2 седмици. Heart

# 588
То така си се изчислява по принцип. Брой се датата на последната менструация за начало на бременността, понеже няма как да се изчисли точната дата на зачатие.
Има ли пулс, значи нещата се развиват нормално. Ние чухме пулс към 8-9 седмица.

# 589
Привет, в края на 6ти месец съм. Преди два дена имах остра болка, която продължи за няколко минути и минаваше през корема и слабините. Беше доста силна, но особено кратка. Струва ми се, че бебето се е изместили в друга позиция като си гледам корема. Възможно ли е да ме заболя толкова силно ако се измества? Вчера и днеска на ден по 2 пъти ми се случи да имам нещо като менструални болки, които са много леки бодежи и кратки, все едно с игла ме бодат. По принцип от 2 седмици пия магнерот, увеличих 3x 1 и но шпа взех и ме отпуска. Ако уикенда продължи ще запиша за частен преглед да отида някъде, но просто исках да попитам дали и друга е имало подобни болки и неразположение към 6-7 месец? Simple Smile

# 590
Привет,
днес ми звънна докторката да ме запише за инфузия с желязо, в 14+5гс съм.. Желязото ми било 10, което било много ниско. В понеделник ще ми вливат, случвало ли ви се е? Опасно ли е за бебето самият недостиг на желязо? Силно притеснена съм Sad

# 591
Привет, в края на 6ти месец съм. Преди два дена имах остра болка, която продължи за няколко минути и минаваше през корема и слабините. Беше доста силна, но особено кратка. Струва ми се, че бебето се е изместили в друга позиция като си гледам корема. Възможно ли е да ме заболя толкова силно ако се измества? Вчера и днеска на ден по 2 пъти ми се случи да имам нещо като менструални болки, които са много леки бодежи и кратки, все едно с игла ме бодат. По принцип от 2 седмици пия магнерот, увеличих 3x 1 и но шпа взех и ме отпуска. Ако уикенда продължи ще запиша за частен преглед да отида някъде, но просто исках да попитам дали и друга е имало подобни болки и неразположение към 6-7 месец? Simple Smile

Контракциите са свиване и отпускане на матката. Остри болки обикновено се получават от разтягането на матката и от натискът, който бебето оказва. Когато усетиш пак подобни болки, сложи ръка на корема си и провери дали има временно стягане на корема. Ако няма, това не са контракции.

А дали на други се е случвало, да, повечето бременни изпитват такива неразположения. С напредване на бременността, се засилват и неразположенията. Също е нормално да се появят подготвителни неболезнени контракции, като до 5-6 на ден се смятат за нормални. Ако, обаче, бременната е преди 9ти месец от бременността, болезнените контракции изискват консултация с лекар.

# 592
Happy_mommy,  много благодаря за отговора! Аз може и някой гастрит да съм направила, че вчера пак ме заболя мн стомаха, не се в твърди, но беше след като ядох таратор със зелен чесън. И предния път ядох зелен чесън, ще внимавам с храната. Благодаря!

# 593
Нормално ли е до почти 6ти месец да нямам пуснати никакви изследвания? Нито кръв, нито хормони, нищо! А както е тръгнало с това положение цялата ми бременност ще мине в пълна мистерия.... Леко започвам да се дразня ,че сме оставени на произвола. Никой не поема отговорност, освен ако не раждаш

# 594
Нормално ли е до почти 6ти месец да нямам пуснати никакви изследвания? Нито кръв, нито хормони, нищо! А както е тръгнало с това положение цялата ми бременност ще мине в пълна мистерия.... Леко започвам да се дразня ,че сме оставени на произвола. Никой не поема отговорност, освен ако не раждаш
Как така никакви? Абсолютно никакви? Следящият Ви АГ какво казва? А  биохимичният скрийнинг и фетална морфология правени ли са Ви?

# 595
  • Бургас
Не е нормално. Като те записаха на ЖК не ти ли пуснаха?
До 24-25 седмица трябва два пъти да си ходила при безпроблемна бременност.

# 596

Хормоните трябва да си ги пуснеш сама, не се поемат от ЗК. Къде се следиш?

# 597
Нищо не ми е пускано! Нищо! Записах се на ЖК и ми казаха да отида след 2 седмици за изследвания. Да ама при това положение ми отмениха прегледа. Лекарката ми си гледа детето. Отидох на частно на ФМ и на частно си пуснах БХС. Направо се чувствам оставена на произвола на съдбата.

# 598
  • София
Ехографския скрининг + БХС и ФМ винаги са на частно

# 599
  • Пловдив
Не си единствена и аз нямам никакви пуснати изследвания, не съм и записана на ЖК, поради ситуацията. Имам един БХС и това е, което ме успокоява.

Общи условия

Активация на акаунт