Дигитални портфейли - Revolut, Phyre, Curve, iCard, Monese, A1Wallet и други.

• 63 778
  • 466
  •   1
Отговори
# 435
И на мен ми вдъхват сигурност такава строга политика и контрол.

# 436
Чувала съм, че и за хазарт прилагат санкции.

# 437
Със закъснение се включвам, но да, има. На мой роднина му блокираха акаунта. Не е получавал големи суми, определено няма такива над 10000 или прочее. Малки суми, ползва го за дребни плащания, но може да се пада да "завърта" по около 2000лв/месец през приложението. Трябваше да доказва с документи откъде са му парите. Не можеш да направиш нищо, докато не вземат решение дали са ОК с документите. Парите ти стоят блокирани, докато решат.
Ти видя ли му трансакциите в Revolut или само на неговите думи се уповаваш?

Можеше да каже, че иска да си закрие акаунта и щяха да му го отблокират временно(само функциите за превод и обмен са функционални), за да си преведе парите без да изпраща документи и каквото и да е било. Парите щеше да си прибере, но никога повече нямаше да може да си открие акаунт в Revolut.

Със сигурност имат някакви граници, които ако удариш, отиваш на проверка.
Няма такъв оборот и ограничения.

# 438
  • Sofia
Да, помогнах му за подаването на документите и видях всички движения по сметката за последната една година.
Не ми става съвсем ясно за какво е спорът. Една потребителка по-горе пита дали сме попадали на подобен случай. Споделям опит.
Сигурно е било възможно да си закрие акаутна, но той искаше да си ползва Революта и при положение, че не е правил нищо съмнително/незаконно/хазарт - подаде си документите и изчака решение. За него не беше фатално, че за известно време не е имал възможност да ползва средствата, споменавам го, понеже може да е важно за някой друг.

Когато му помагах за документите се разтърсих по форуми за сходни случаи и има немалко, така че всеки може да потърси и да си намери инфо. Не сте застраховани, каквото и да си мислите.

ПП. Аз също съм за правилата и контрол.

# 439
За спекулативно купуване/продаване на акции също може да му блокират акаунта.
Не е възможно да е без причина, колкото и да ни убеждаваш. От регулярно захранване, плащане на ПОС, пазаруване онлайн, не става.

# 440
  • Sofia
Изобщо не държа да убеждавам някой в нещо Simple Smile
Споделих какво съм видяла. Надявам се да е полезно, за който попита по-горе.
Аз продължавам да си ползвам Революта, както казах дори да се блокира, ако нямате притеснения и можете да си докажете захранванията/разходите, няма проблем и сметката ще бъде отблокирана. Самият факт, че сметката му беше отблокирана, след като изпрати документите показва, че не е имало проблем/спекулативно купуване на акции/хазарт.

А между другото, регулятното захранване е различно за много хора. Например моят фриьзор приема Револют плащания. За него това може да е регилярно захранване, ама Револют дали гледат на него така не се знае Simple Smile Особено ако не са декларирани тези приходи. Доста хора си мислят, че Револют е непроследим Simple Smile

# 441
Ако четеш във ФБ групи, там е пълно с неграмотни хора, които изобщо не критерий за достоверност.

# 442
Здравейте, на 27 февруари преведох 680 лв с Revolut  към Пощенска банка и в основанието написах Рим, защото парите са за ексурзия, обикновено парите пристигат на следващия ден, но този път минаха 2 дена и превода не минава. На третия ден се се свърза с мен съпорта на Revolut и ме пита какво означава ROME и за какво е превода, аз им обясних, но и до ден днешен превода не е минал... Какво ще ме посъветване да предприема ?

# 443
Здравейте, на 27 февруари преведох 680 лв с Revolut  към Пощенска банка и в основанието написах Рим, защото парите са за ексурзия, обикновено парите пристигат на следващия ден, но този път минаха 2 дена и превода не минава. На третия ден се се свърза с мен съпорта на Revolut и ме пита какво означава ROME и за какво е превода, аз им обясних, но и до ден днешен превода не е минал... Какво ще ме посъветване да предприема ?
Включила се е някаква автоматична защита. Пак се свържи с тях и попитай. Ние няма как да ти помогнем.
Някой от последните постове писа за подобен случай и след свързване със съпорта са му пуснали превода.

# 444
Е как така Рим?
Може да е някаква кодова дума. Защо не писа за екскурзия?
Сами си усложнявате живота, после Револют ви е виновен.

# 445
  • Сф
Няколко идвнтични ситуации имах, Револют освобождават парите между 2 и 4 работни дена, след като си дал обясненията.
При мен питаха какво е ДСК, а в другия случай "счет. Такса"

# 446
Какво става ако пластиката на Револют не пристигне?
И втори въпрос нали може човек да има самостоятелна револют сметка, без да е свързана с такава в друга банка?
Понеже напрвих на дъщеря ми револют, но тя навърши 18 и искам да й спра тийн картата към дск.

# 447
  • Сф
Поръчваш нова пластика. Или караш без пластика. Колко време мина от поръчката?

Да, не е нужно да свързващ Рево сметка с друга. Можеш ти да й захранваш сметката от твоя или от карта

# 448
Защо да е свързан Револют с друга банка? Той си е с отделен IBAN, не разбирам какво точно питаш? Ако след време дъщеря ти иска да има сметка за превод на социални плащания, не може с Револют. Ако получава стипендия, евентуално.

# 449
Благодаря ви!
Около 2 седмици минаха от поръчката.
Дева, мислех, че трябва.

Общи условия

Активация на акаунт