Дигитални портфейли - Revolut, Phyre, Curve, iCard, Monese, A1Wallet и други.

• 63 772
  • 466
  •   1
Отговори
# 450
  • Sofia
Картата на детето пристигна с месец закъснение. Вече не я очаквах, бях им писала и ми бяха пратили втора, което пристигна преди първата.

# 451
Моята карта пристигна с БГ пощи. Метната при брошурите, ние кутии нямаме от години. Една съседка ми я донесе.
Та и вашата може да е с подобна съдба.
Сега не знам как ги изпращат всъщност.

# 452
Е как така Рим?
Може да е някаква кодова дума. Защо не писа за екскурзия?
Сами си усложнявате живота, после Револют ви е виновен.

Правил съм и други преводи, примерно Египет, Тунис, за да имам проследяване, но вече ще си знам за напред. В момента превода премина от страната на Revolut, но от българската банка не намират превода и до ден днешен.

UPDATE: Днес моята приятелка получи превода успешно, като в полето наредител пише УниКредит, те се явяват българска банка-коренсподент, така че имайте наум какво пишете в основание на плащане.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 12:29 от gerasimov95

# 453
  • София
Тъй като тази СингълЮз почти не ми върши работа, физическата не съществува, с този акаунт как да процедирам - да заявя нова карта, която да мога да вържа към Gpay wallet, след това?
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 21:58 от Starrydream

# 454
Основната ви карта е замразена, размразете я, и тогава я добавете в gpay. Няма нужда от друга (то незнам дали изобщо може две карти към един акаунт)

п. п: аз също нямам физическа, добавила съм основната към wallet и плащам без проблем с нея.

# 455
Има поне 3 варианта в случая:

1) Размразяване на стандартната карта и добавянето ѝ в GPay.

2) Създаване на нова виртуална карта за многократна употреба и добавянето ѝ в GPay.

3) Създаване на нова физическа карта и добавянето ѝ в GPay. Плащаше се около 7-8 лева за доставка на пластиката до България.

Може да има много повече от 1 карта свързана с един акаунт. В момента имам 4 пластики, 1 многократна виртуална и 1 еднократна виртуална (тоест, 6 общо). Не знам дали има и какъв е лимитът, но е поне толкова (вероятно повече).

# 456
  • София
Основната ви карта е замразена, размразете я, и тогава я добавете в gpay. Няма нужда от друга (то незнам дали изобщо може две карти към един акаунт)

п. п: аз също нямам физическа, добавила съм основната към wallet и плащам без проблем с нея.
Да, може би това е по-добра идея. Иначе не успявам да адна дебитната (Visa) kъм wallet.
ПП: С wallet-а,   няма да ми е нужна физическа Рев-т. И предполагам тогава ще мога да я ползвам за регистрации (абонаменти) , понеже дебитната е трудно да я държа постоянно блокирана /ако не случайно забравя да деактивирам даден абонамент/.
Кой елек. портфейл препоръчвате (android)? (Google wallet имам)

ПП2 : Hope4C, вече има ли толкова смисъл от физическа карта, след като ще ми е в телефона, 7-8лв не са кой знае какво.
Най-вече искам да спра да ползвам дебитната за онлайн покупки.

Последна редакция: нд, 20 апр 2025, 11:57 от Starrydream

# 457
  • Sofia
Аз нямам физическа револют карта, само дигиталната. И аз я ползвам за покупките онлайн и за някои плащания на ПОС.  Google wallet върши перфектна работа, ако трябва да плащате на ПОС, иначе за абонаменти и покупки онлайн си ползвам директно картата от револют с Google акаунта.

# 458
Starrydream, за мен има смисъл от физическа карта по две причини:

1) Технологиите са технологии. Всички помним миналата година как един срив в системата на Майкрософт доведе до хиляди отменени полети. Епъл и Гугъл стоят зад ApplePay и GPay - утре може на тях да им се случи нещо за ден-два. Предпочитам да имам алтернатива в такъв момент. Или пък ако се отплесна и ми падне батерията на телефона (което не се е случвало до момента, но е възможно).

2) Пътувам доста, включително по места, на които е възможно/вероятно да ти откраднат телефона на улицата. Дори в Европа - особено Лондон, Барселона, но и Милано - този тип престъпност се вихри с пълна сила. Когато пътувам, си деля картите 2х2 (1 Виза и 1 Мастъркард в сейфа в хотела; 1 Виза и 1 Мастъркард и телефона с мен). Ако ме оберат, имам с какво да си продължа пътуването и покрия разходите. Картите лесно се блокират/замразяват; трудно се преиздават и получават като си на Х хиляди километра.

Гледам да имам и баланс между Виза и Мастъркард, защото на някои по-затънтени места ми се е случвало да приемат само едната (много рядко). Също така си деля и употребата на Револют пластиките - с една плащам онлайн, с друга във физически обекти, а трета използвам само за теглене на пари. Така винаги имам няколко резервни.

Горе-долу така стоят нещата с плащанията при мен.

ПС: Имам и Curve, който обединява няколко карти. Той също ми е авариен. Използвам го и за да маскирам основната ми кредитна карта (към банката), когато пътувам в рискови страни и/или плащам в подозрителни обекти (някой местен дребен търговец).

# 459
Здравейте! Може ли чрез Револют да се правят преводи към Русия? Някой дали е правил?

# 460
  • Washington,USA
Здравейте! Може ли чрез Револют да се правят преводи към Русия? Някой дали е правил?
Мисля, че не може.

# 461
Не може.
Скрит текст:

# 462
Здравейте! Кажете как да отблокирам акаунта си в Пей Пал ?Поиска ми потвърждение на самоличността ,но като качих лична карта ми писаха ,че не е издадена в последните 12 месеца. Какво да направя като всички документи (лична карта,шофьорска книжка и паспорт) са по-стари? Пробвах със служебна бележка от банката-първо не се четяло,втория път като пробвах да кача нямало лого или колонтитул. Нямам фактури от сметки на мое име ,защото са на името на мъжа ми.

# 463
Здравейте! Кажете как да отблокирам акаунта си в Пей Пал ?Поиска ми потвърждение на самоличността ,но като качих лична карта ми писаха ,че не е издадена в последните 12 месеца. Какво да направя като всички документи (лична карта,шофьорска книжка и паспорт) са по-стари? Пробвах със служебна бележка от банката-първо не се четяло,втория път като пробвах да кача нямало лого или колонтитул. Нямам фактури от сметки на мое име ,защото са на името на мъжа ми.
Старата, но валидна ЛК не би трябвало да е проблем. Да не би, когато си се регистрирала, да си се регистрирала в друга държава, където изискванията са други?

# 464
Не,регистрацията и всички документи са ми от България. Не знам какво да правя....

Общи условия

Активация на акаунт