Дигитални портфейли - Revolut, Phyre, Curve, iCard, Monese, A1Wallet и други.

• 66 163
  • 504
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, искам от Револют да изпратя пари по сметка в ДСК, но иска адрес на получателя. Нямам Sad , без него има ли как да преведа парите по сметката? Иде реч за благотворителност

# 481
Намери адреса на Централата на ДСК и го напиши.

# 482
Пиши някакъв адрес, не е важно да е същият.

# 483
  • Сф
За България не е необходим подробен адрес. Аз на всички полета пиша София, София, София

# 484
Благодаря много, мисля, че се справих Simple Smile

# 485
Revolut ми пратиха новите условия, които променят, заради приемането на еврото.

Всички редовни такси, плащани за абонаменти и услуги за трансакции, ще се начисляват в евро от 17 декември 2025 г.

Ще спрем да предоставяме услуги, поддържащи лева, от 17 декември 2025 г. нататък. В резултат на това вашата сметка в лева ще бъде закрита и всеки останал баланс в лева, който държите, ще бъде конвертиран в евро на тази дата. Ако все още нямате джоб в евро, такъв ще бъде създаден автоматично.

Няма да можете да изпращате банкови преводи в BGN от 27 ноември 2025 г. или да получавате банкови преводи в BGN от 10 декември 2025 г. Това е необходима корекция поради преминаването на страната към евро и актуализациите на системата, изисквани от нашите партньори за плащания.

Вашият баланс в лева ще бъде конвертиран по фиксирания обменен курс 1 EUR = 1,95583 BGN. Тази конверсия ще се извърши автоматично. Тя ще бъде безплатна и няма да промени уникалните ви данни за сметката.

Малко хаотично са избрали датите. На практика Revolut прави същото, което и нашите банки, но с ранна дата 17.12.2025г.

# 486
Добре, че предупреждават. Да ползваме друг начин за плащане след 10.12.

# 487
Благодаря, че го сподели, въобще нямаше да погледна. Странен избор на дати, да.

# 488
Изобщо не са им странни датите.
Те не работят с БНБ, не са обвързани с българската нормативна уредба, свързана с еврото и имат по-малко от 10 работни дни, за да “изключат” BGN от системите си. Имат си вероятно и други съображения, за които ние не предполагаме.
Вече са го играли това с Хърватия и сега го правят по начин, който изпитано работи.
А се вижда, че и тук (в България) им трябва технологично време, за да пренастроят всичко, не напразно обявяват 31.12 и 02.01 за неработни.

# 489
И аз четох мейла. Датите ок, да кажем, че можем да разберем. Но пише и че ще анулират общия акаунт и парите от него ще се прехвърлят автоматично към титуляра. В това не намирам логика.

# 490
Не знам къде четеш, но не пише това.
Пише, че ще анулират левовия акаунт и ще конвертират наличните левове в евро. Ако нямаш евров акаунт и джоб, ще бъдат създадени автоматично.
Кое те смущава и не намираш логика?

# 491
Аз не разбрах само – след като конвертират парите в сметката в евро, но пазаруваш с картата нещо с цена в лева, това означава ли, че ще конвертират обратно от евро в лева и ще начислят ли такса за това?
Логично е да го направят, но аз да попитам все пак.

# 492
Според мен няма да може вече да плащаш в лв., след като ти трансферират сметката в евро.

# 493
  • София
Аз не разбрах само – след като конвертират парите в сметката в евро, но пазаруваш с картата нещо с цена в лева, това означава ли, че ще конвертират обратно от евро в лева и ще начислят ли такса за това?
Логично е да го направят, но аз да попитам все пак.
Според мен това означава, да.
Мисля да огранича ползването в този период, само се чудя за полетите как ще е по-добре. Дали да ги затварям сама или да чакам те да ми ги превалутират. Таксата над 2к ако има как да се спести, ще съм доволна.

# 494
Според мен няма да може вече да плащаш в лв., след като ти трансферират сметката в евро.

Що да не може? Просто ще ти начисляват такса.

Общи условия

Активация на акаунт