ЮЛИ месец наближава, коремчето голямо става - Тема № 4

• 40 139
  • 691
  •   1
Отговори
# 555
И аз почнах да се паникьосвам - при все, че уж доста рационално мисля и подхожда към цялата ситуация. При нас от понеделник преминава е на дистанционно обучение, което ме устройва много, след приключването му и преминаването към нормален учебен процес излизам в болнични.

Тези от вас, които имате и други деца, как процедирате? Излизате ли по разходки и паркове? Хем ме е страх, хем в това прекрасно време не искам да го оставям сина ми (почти на 6) по цял ден вкъщи. Излизаме за по час-два в близкия парк, но все пак при нас (Стара Загора) няма регистрирани случаи. Направо не знам какво да правя.. Sad

# 556
И аз леко започнах да се притеснявам, но още не сме се запасили с хранителни продукти. С дъщеря ми тези дни си излиза ме навън, но смятам вече да ограничим контактите, колкото и трудно да ми бъде, защото тя си иска деца, за да играят.

# 557
И аз цял ден от тези новини се стресирах. Вие ходихте ли по хранителните магазини да се запасявате с храна? Не знам какво да правим. После да не се окаже, че няма да има от къде едни макарони и тоалетна хартия да си купим? Голяма простотия е рози български народ. Казаха им да избягват места с мн хора, всички луднаха да св запасяват с храна.

# 558
  • София
Аз съм доста спокойна, нито се презапасявам, нито съм се заключила у дома. Гледах да свърша всички административни дейности бързичко, за да не ми се налага ходене насам натам. В София по парковете последните дни е пълно, но времето е хубаво, а децата са ваканция. Направи ми впечатление обаче, че всеки втори киха и кашля. ММ е настинал и се е командировал на дивана Grinning Уж няма притеснени и паникьосани, но по магазините е лудница.
Според мен място за паника няма, а просто трябва да отбягваме местата с много хора и евентуално пътуването с градски транспорт. Дано не се отложат още ЖК, че тепърва ще стават на по честичко прегледите.

# 559
И аз почнах да се паникьосвам - при все, че уж доста рационално мисля и подхожда към цялата ситуация. При нас от понеделник преминава е на дистанционно обучение, което ме устройва много, след приключването му и преминаването към нормален учебен процес излизам в болнични.

Тези от вас, които имате и други деца, как процедирате? Излизате ли по разходки и паркове? Хем ме е страх, хем в това прекрасно време не искам да го оставям сина ми (почти на 6) по цял ден вкъщи. Излизаме за по час-два в близкия парк, но все пак при нас (Стара Загора) няма регистрирани случаи. Направо не знам какво да правя.. Sad
И аз мисля, след като приключи целият този филм да си пусна болничен. А ти съобщи ли вече на директора си, че си бременна? Аз още не съм.

# 560
Тинити, казах още през януари (в края), като на 2 март съобщих, че смятам от 30.03. да вземам до края болнични и да търсят човек. В тази ситуация, докато сме в дистанционна форма на обучение, ще си карам, поне мога да си получавам така заплащането и за лекторски.

Последна редакция: пт, 13 мар 2020, 21:46 от yu.rv

# 561
Да, така е най-добре. Чудя се аз дали да кажа тези дни по телефона или да изчакам, но ако изчакам април да се върнем в училище ще съм вече в 6 месец.

# 562
Най-добре казвай според мен Blush и аз в края на март влизам в 6-тия месец, та стига толкова работа и принос в просветата на децата Grinning

# 563
Yu.ru.   и ние излизахме тези дни беше прекрасно времето... Но вече няма да се доближаваме до хора и по площадки. Хващайте колата и ходете на баните ,аязмото просто да имате голямо разстояние с другите хора.
Моя свекър е лекар,завеждащ е едно от отделенията в окръжна болница и тази вечер яко ме смути.  Каза въобще да не се надяваме ,че това ще приключи скоро поне до септември месец  😭😭😭😭😭

Моля се да ни се размине по-леко от Италия

# 564
Ние излизахме с няколко съседски деца, никое не ходи на градина, но май вече и с тях няма да се събираме, на открито, ама...страх

И мен ме е страх какво ще стане с планираните прегледи, а и днес се изследвах и заради високо АПТТ другата седмица пак ме пращат на кръвни в токуда и ми е криво, че не ми се вреше там, ама смея ли пък да не ида...

А от другата седмица почваме двамата с мъжа хоум офис и с детето. Направо не го виждам.

# 565
Момичета, аз много рядко излизам като цяло, откакто голямото бебе (8месеца) беше болничко, но в последните слънчеви дни сме всеки ден на разходка, тя все още няма контакти с други деца, та не се притеснявам толкова, аз си пия витамините и ми дреме на качулката какви ги разправят, че едва ли не всички ще умрем... Всички около мен са в паника и само ме натоварват.. консултациите са отменени за неопределено време вече, в четвъртък имах час, казаха никакъв шанс скоро да ходя, и само това ме тревожи, че не мога да си следя бебчето.. в някои дни е много активна момата, и постоянно я усещам, друг път обаче само един- два пъти на ден.. вече съм 22 седмица, изглеждам много бременна, и ми е много трудно по дълго да ходя.. ставите от таза надолу болят яко, от тежестта явно, макар че не съм качила много кг, започнах 64, сега съм 67, просто не можах да сваля всичко от предишната бременност.. Дано другия месец се пооправят нещата, да си ходим на консултации нормално 🤗

# 566
Момичета, вчера имах час за преглед, но се отложи заради извънредното положение. Аз съм в рискова бременност и от няколко месеца съм в болничен. Утре ми изтича болничния. Знае ли някой от вас дали без да съм минала прегледа пред АГ ще ми бъде издаден нов?  Има ли някой от вас в моето положение? Много съм притеснена?

# 567
Аз вчера говорих с мед сестра на моя АГ и понеже моя болничен е до 20.03, тя каза да отида на др седмица да дам амбулаторната карта и те ще придвижат нещата. Чуйте с твоя АГ или отиди в понеделник на място. Ще го издадат. И аз съм рискова и няма как без болничен.

# 568
Да, относно болничния няма да имаш проблеми. Моя изтича сега на 18. Обаждам се на медицинската сестра на моята АГ, ЛАК-а ми е при нея, след като го напишат ще отида да си го взема от регистратура или ще изпратя куриер на Еконт.

# 569
Здравейте, момичета! Много се радвам, че повечето от вас не са са панирали, аз също оставам спокойна - да, има режим на влизане в магазините, но какво от това, вътре нали все пак има храна?! Просто няма да пазаруваме за 20 мин., а за 45.
Не се шашкайте, не може да парализираме света. Според мен, най-тегаво ще е до 29 март, след това лека- полека ще отворят и магазини, салони и всякакъв тип организации.
Отражението върху икономиката ще е страшно - и аз мисля, че до септември ще върлува този вирус, а след това ще се сблъскаме с последиците.....няма как, ще го преживеем.
С удоволствие бих искала да помоля МамаНаПринцеса или МандиПортокалова (извинявам се, не съм наясно) да добавят розова панделка на първата страница, тък като очакваме девойка Revolving Hearts
Останете спокойни, мислете трезво и се грижете един за друг! Спокоен ден от мен!

Общи условия

Активация на акаунт