МОН - промените продължават (4)

• 67 334
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
Правят ти програмата на решето, през час два. На мен пък ми е интересно как едните ще са в междучасие и ще шумят, а другите ще са в час.
Това означава и на учениците да е на решето. С 23 часа седмично трябва да вися цял ден, а с мен и учениците.

# 451
  • София
Напротив, мислили са го, ама не с главите си. Изобщо не са наясно какво ще правят и най-очевидният индикатор е декларираното в първото изречение - личната отговорност, родителите, учителите. В момента разчитат на това, че родителите и учителите толкова изтормозени се чувстват от изминалата учебна година, от гледането на децата вкъщи, от самото тяхно стресиране и затваряне, от паническия страх, че може и догодина да е така, че са готови на всичко, ама буквално на всичко, само и само да се започне редовно. Обаче това ще бъде до момента, в който започнат случаите или се окаже, че организацията е непосилна. А и при всички вотове и протести от правителството и в частност от МОН искат да успокоят родителите, за да не ги гневят допълнително. Затова дрънкат всякакви глупости с надеждата да мине. Както се изрази един политолог днес, много ми хареса този израз, "тупкат топката, за да спечелят време".

# 452
  • София
Както винаги, най-голямата тежест пада на първата линия т.е. учителите.

# 453
В друга тема повдигнаха и въпроса за извинителните бележки. Нали при съмнителни за Ковид симптоми е добре да се остане вкъщи, но кой ще извинява отсъствията?  Ще се звъни на ЛЛ, той ще каже евентуално да се изчака да се види каква е картината. Но за бележка кой ще се реди, кой ще я носи в училище? Как ще се отдиференцира дали е Ковид или банална хрема, за която детето трябва да остане вкъщи. Ама дали ще бъде оставено вкъщи, щото може пък да се окаже накрая, че не е баналната хрема, и т.н. много сценарии, за които няма отговор.

А в претъпканите софийски училища на две смени как ще решат въпроса с дистанцията в клас? Дори да приемем, че в междучасие няма да излизат, за да не се мешат с другите.

# 454
# 455
  • София
Искам да знам как ще реализират всичкото това. В нашите училища са на кабинетна система, в едното училище точно това позволява да са на едносменен режим... А ФВСто и то ли ще е в класната стая.

# 456
  • Русе
А ФВСто и то ли ще е в класната стая.
За физическото - "ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН, КАБИНЕТИ – максимално дълго на открито или в
изнесени класни стаи, честа дезинфекция, отделянето в различните части
на салона, седмично разписание с двойки часове по предмет"
 Хем максимално на открито, хем кабинети

# 457
  • European Union
Доказано болен учител - заместващ учител, като е възможно синхронно преподаване на два класа едновременно... Какво стана с работата на малки групи

# 458
  • София
Какво е ОЕСР?

Голяма каша ми се струва, че ни чака.

# 459
Обучение в електронна среда от разстояние.
И на мен ми се струва, че кашата ще е голяма.

# 460
Това нещо е написано, само колкото да се каже, че нещо се прави, т.е. да се отчете дейност. Няма никаква мисъл в него. Чака ни тотален хаос през септември.

# 461
  • София
А ФВСто и то ли ще е в класната стая.
За физическото - "ФИЗКУЛТУРЕН САЛОН, КАБИНЕТИ – максимално дълго на открито или в изнесени класни стаи, честа дезинфекция, отделянето в различните части на салона, седмично разписание с двойки часове по предмет".
Хем максимално на открито, хем кабинети
Трудна работа, а да не кажа невъзможна.
Тези в МОН, ако си мислят, че физк.салони са като зала Армеец (често са няколко класа заедно), явно скоро не са влизали в училище или поне не са го правили с отворени очи.
В старото училище не можеха да се оправят с едни тоалетни, не ми се мисли какво ще е честа дезинфекция, ако има сапун направо ще е лукс.
Някой да се замисля, че предстоят едни дни, в който няма да е много за навън?

# 462
  • София
написали са колкото да има нещо с ясната мисъл, че само ще изхабят хартията.

# 463
  • Русе
Много от децата спортуват или се занимават с някаква физическа активност като танци. Част от клубовете намират начин да продължат дейността си. Би могло да се зачитат като часове по физическо и в училищните салони да се събират по-малко деца, тези които нямат допълнителни занимания със спорт.

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 18:34 от A m b e r

# 464
  • Ямбол
Сега е моментът обществото да им каже - стига сте творили глупости. А не, когато започнат да ги изпълняват.

Общи условия

Активация на акаунт