Счетоводител в нужда се познава 16

• 32 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
Искам да помоля за съвет специалист и се надявам, че ще намеря такъв в тази тема.
Въпросът е следният: взет е неплатен отпуск две седмици в края на април и началото на май. В този случай официалните празници 1 и 6 май броят ли се към дните на неплатен отпуск или не

# 256
Отпуск се ползва в работни дни

# 257
Здравейте момичета, ако последните 24 месеца съм била осигурявана на 4 часов работен ден . Колко майчинство ще взимам ?

# 258
Здравейте, имам нужда от помощ, имам колега, в неплатен отпуск целия месец април, и ми донесе два болнични с прекъсване, има неплатен отпуск в началото на месеца и 1 ден между двата болнични. Как да оформя това с молбата му за отпуск , да го накарам да ми пусне нова или как. Благодаря

# 259
Здравейте! Днес цял ден се тормозя да направя електронен подпис, за да се впиша в агенция по вписванията.. та какви ли програми не изтеглих и не става.. някой , ако го е правил може ли да каже как става..

# 260
  • Русе
малко по-конкретно какъв е проблема?
Не можете да инсталирате ел. подписа ли?
От коя фирма е - Борика, Инфонотари и не помня какви др. имаше?
От фирмата, от която сте купили подписа не съдействат ли?

# 261
  • София
С безплатния подпис не може да си подпишеш документите в Агенцията по вписванията. Април месец не ставаше, не вярвам сега да са оправили проблема.

# 262
  • София
Здравейте, имам нужда от помощ, имам колега, в неплатен отпуск целия месец април, и ми донесе два болнични с прекъсване, има неплатен отпуск в началото на месеца и 1 ден между двата болнични. Как да оформя това с молбата му за отпуск , да го накарам да ми пусне нова или как. Благодаря
Не съм ТРЗ,но според мен болничният автоматично прекъсва отпуската.

# 263
  • София
Здравейте момичета, ако последните 24 месеца съм била осигурявана на 4 часов работен ден . Колко майчинство ще взимам ?
90% от брутното възнаграждение за последните 24 месеца,но не по-малко от една МРЗ за първата година.За втората,предполагам,знаете.

# 264
Да прекъсва го, но после не се продължава автоматично, за това се чудя какво да направя, да пуснемнедна молба за целия период, после като донесе 1- я болничен да пусне нов отпуск след болничния и той ще бъде прекъснат от 2- я болничен, дали става така

# 265
Благодаря

# 266
Може ли някой, който има опит да ми каже как се коригира дублиран запис на Декларация 1 и Деклрация 6. Заличават ли се или се подават коригиращи декларации. Благодаря предварително!

# 267
  • В полите на Пирин планина
Да прекъсва го, но после не се продължава автоматично, за това се чудя какво да направя, да пуснемнедна молба за целия период, после като донесе 1- я болничен да пусне нов отпуск след болничния и той ще бъде прекъснат от 2- я болничен, дали става така

След като изтече отпускът по болест, ако лицето ще ползва отново друг вид отпуск се пуска нова молба и заповед.
Иначе е така, че БЛ автоматично прекъсва другата отпуска.

# 268
  • София
Фирма е регистрирана по ЗДДС от 20.04.2020г.
Сега ще подавам СДД и дневниците - посочвам ли някъде, че периода е 20.04.20 - 30.04.20?
Или се подава общо за мес.април?

# 269
Фирма е регистрирана по ЗДДС от 20.04.2020г.
Сега ще подавам СДД и дневниците - посочвам ли някъде, че периода е 20.04.20 - 30.04.20?
Или се подава общо за мес.април?

Не, справката до ддс си излиза за целия месец април

Общи условия

Активация на акаунт