НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 58 152
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
За това пиша тук, търся решение 😊🤔 ако може някой да ми напише примерно меню, ще съм благодарна, защото нямам проблем от към приготвяне, а от към информация. Станала съм като билкова аптека и магазин за здравословни храни, всичко що в полезно го взимам, ако не е с безбожна цена де. Но от прекален прием на мазни храни, като кисело мляко. 3.9%,кашкавал,сирене, свинско, ми се обостря акнето..

Иначе това е скумрия та

100 килограми мъж казва "наядох се добре" със тези 100гр. Риба и зелена салата.

Последна редакция: пн, 18 май 2020, 13:00 от AnMary

# 616
Добре изглежда скумрията поне по етикет.

Меню аз не мога да напиша, аз ям едно и също - месо, дреболии, яйца, риба и съвсем малко млечни - сметана в кафето, чаша мляко понякога и от време на време сирена. От време на време маслини и кисели краставички. Зеленчуци/салати не ям, подуват ме и само ми пълнят корема с излишна баластра. Билки и отвари също не консумирам. Залагам на храна с малък обем,но висока хранителна стойност.

# 617
Ужас! Аз без месо мога, ама без салати и разни треви - не, а явно с този режим няма да се разберем. Ако изключа салати те, ме хваща запек як и хемороиди. Май ще пробвам Дюкан ската версия, пък каквото сабя покаже. Благодаря!

# 618
  • София
Ако имаш възможност си направи тест за хранителна непоносимост.
Дъщерята е на 19,и се мъчи от години с акне, напоследък се влоши , мина на Нв- вмх, отслабна с 6,7 кг за 2 месеца, обаче лицето ѝ не се оправи.
Решихме тест, и резултата беше пълен шах, тя имаше съмнения за мляко да ама не.
Сега не трябва да яде яйца, домати, пшеница ,ръж.
Най- големият проблем са ми яйцата, няма никакъв хляб без яйца, пълен шах.
Вече седмица, не яде забранените неща и има огромен напредък.

# 619
Има хляб без яйца, домашен, тиклив, ама хляб Simple Smile Ако искате, пишете ми на лични да ви дам рецепта, за да не стане досадно тук. Иначе такъв тест не съм си правила, може би само такъв не съм правила.. Аман! Бориш едни, отиваш на друг лекар, казват друго, и накрая, какво.. Лед ли да ядем?! 🤔😁🤟

# 620
Ужас! Аз без месо мога, ама без салати и разни треви - не, а явно с този режим няма да се разберем. Ако изключа салати те, ме хваща запек як и хемороиди. Май ще пробвам Дюкан ската версия, пък каквото сабя покаже. Благодаря!
Ма ти си яж треволяци. Повечето на този режим си ги ядат, аз не ги ям защото просто не са моята храна. Въпросът е да не са ти основното, а гарнитура.

# 621
В хлебопекарната, любимият ни хляб включва сол, вода, брашно, мая и е ...страхотен.

# 622
Брей, тези тестове за непоносимости ще се окажат много полезни.
А аз моите резултати много ги подцених, понеже никак не ми се нравиха и за по- лесно зарязах всичко.

# 623
За това пиша тук, търся решение 😊🤔 ако може някой да ми напише примерно меню, ще съм благодарна, защото нямам проблем от към приготвяне, а от към информация. Станала съм като билкова аптека и магазин за здравословни храни, всичко що в полезно го взимам, ако не е с безбожна цена де. Но от прекален прием на мазни храни, като кисело мляко. 3.9%,кашкавал,сирене, свинско, ми се обостря акнето..
Решението си го вземаш ти, то хубаво питаш тук как да се храниш, но ти дори не си решила този ли ще е режимът.
За акнето - да не би млечните да ти правят проблем като цяло, а не точно мазнините? Опитвала ли си да изключваш примерно известно време без млечни, известно без друго там каквото прецениш и да видиш има ли разлика?
Поне на мен ВМ-НВ хранене добре ми се отразява на кожата, а се бях примирила че ще си ходя до пенсия като пубертет пъпчасала... ами не било точно така явно. Отдавам го на намалели като цяло възпаления в организма, не толкова на чудодейно действие на еди коя си храна или добавка.
А това че Миоки не яде зеленчуци не значи че всички сме така... Режимът е само една рамка, а пък в нея който както може и иска се вмества. Ако чакаш разписано точно и строго пълна диета - този режим не е това.

# 624
  • София - Рим и обратно
Но от прекален прием на мазни храни, като кисело мляко. 3.9%,кашкавал,сирене, свинско, ми се обостря акнето..
Това категорично е самозаблуда. Акнето се обостря от недостатъчен прием на полезни мазнини, а не обратното. Тогава тялото започва да ги произвежда самО, и то в голямо количество. Ако започнеш да се храниш с пълноценни мазнини, кожата ти ще се изчисти, защото ще спре свръхпроизводството на собствени мазнини, които се трупат неупотребени и избиват И в акне.

# 625
  • В полите на Пирин планина
Преди ми излизаха огромни гнойни пъпки по гърба.
Сега, ако ям нережимни въглехидрати, също.
Ако съм само на режимна храна кожата ми е съвсем чиста.

# 626
  • София - Рим и обратно
Моят мъж цял живот е имал мазна кожа и склонност към акне. От два месеца ме слуша и яде, каквото му кажа, и кожата му стана перфектна. Освен, че свали доста килограми.

# 627
А, за мазна - моята кожа и сега си е такава. Обаче друго нищо общо няма. Преди имах постоянно пъпки и то често бяха силно възпалени. По лицето, по гърба, по раменете, по деколтето... още си нося белези от някои. Сега и да ми се появи нещо, са единични и редки случаи и минават бързо. Направо се радвам че нямам много снимки стари, че се стряскам като видя лицето си на тях, а тогава явно толкова съм се била примирила и свикнала, че ако не видя снимка, не помня да е било чак толкова зле.

# 628
Моята кожа също е супер на НВВМХ. Млечните продукти са спорни - аз нямам лактозна непоносимост, а и много обичам, та ям, но не в големи количества. Когато ги поизчистя от менюто, веднага виждам по-добри резултати.
Марияапп, смутитата ви с ябълки и берита звучат лошо за човек с ИР. Директно цялата фруктоза отива в кръвта ви и инсулинът скача. По-добре ги изяжте тези берита цели, защото ще поемете и фибрите. Ябълки аз лично не съм яла дори не помня от кога.
Още нещо - щом целите отслабване, започнете и пост, защо не? Хем ще ви изчисти пояса, хем ще ви помогне с ИР.

# 629
При смутитата плодовете са цели, при фреша се изтисква само сока.

Общи условия

Активация на акаунт