НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 134

• 57 852
  • 764
  •   1
Отговори
# 690
Бих добавила и риба към това което е изброила Франсоаз.
Авокадото не пречи, но и то следва да е добавка към яденето, не основна храна.

# 691
Авокадото не пречи.
Но на мен лично, 15 маслини и цяло авокадо са ми много на едно ядене.
Обикновено ям вратна пържола с половин авокадо например....или 2 кюфтета с 10-на маслини.

# 692
Бих добавила и риба към това което е изброила Франсоаз.
Авокадото не пречи, но и то следва да е добавка към яденето, не основна храна.
Тогава ще махна кашкавала, ядките и бадемовото масло да видя как ще е .

# 693
С толкова малко кг, може и да не мръдне кантара, особено ако съчетаваш храненето с повишена физзическа активност. Причината - изграждане на мускули и топене на мазнини едновременно. С други думи, композицията на тялото се променя, но теглото не.

# 694
С толкова малко кг, може и да не мръдне кантара, особено ако съчетаваш храненето с повишена физзическа активност. Причината - изграждане на мускули и топене на мазнини едновременно. С други думи, композицията на тялото се променя, но теглото не.

Не тренирам,работя на бюро.

# 695
Не си въобразяваш, изхвърлянето на вода е напълно нормално. Това е екстра задържана такава - една молекула ВХ държи 2 молекули вода или нещо такова беше.
Пий достатъчно течности и непременно си увеличи приема на сол. Най-добре да слагаш по малко във водата която пиеш. Ако не го правиш, има много голяма вероятност да получиш неприятни симптоми като сърцебиене, задъхване, замайване и подобни, защото заедно с водата се губят и много електролити, а те са от изключителна важност за правилното функциониране на организма.
Приемам електролити заради кардиото. Добавянето на сол го пропускам, защото съм свикнала с безсолна храна, но ще опитам да увеличат,за да избегна тези странични ефекти.

# 696
lelina50, телата ни имат такова нещо наречето set point и това ние колко кг искаме да бъдем и колко тялото ни, често могат да се разминават. Ако тези 4кг са излишни само в твоята глава, може и да не ги свалиш.
Аз не съм свалила нищо, само композицията на тялото ми се промени.

Noway55, да ядем колкото може по-малко сол, ни е набивано в главите толкова дълго, колкото и това, че от мазнините се пълнее... Сама си прави изводите.

# 697
lelina50, телата ни имат такова нещо наречето set point и това ние колко кг искаме да бъдем и колко тялото ни, често могат да се разминават. Ако тези 4кг са излишни само в твоята глава, може и да не ги свалиш.

Noway55, да ядем колкото може по-малко сол, ни е набивано в главите толкова дълго, колкото и това, че от мазнините се пълнее... Сама си прави изводите.

Мисля че са излишни тъй като до сега съм била без тях и сега не мога да ги приема.Съгласна съм и с промяна на формите ако това ще ми донесе по-малък размер дрехи.

# 698
Разбирам. Дерзай тогава Simple Smile

# 699

Не избягвам солта целенасочено, просто така ми е вкусно. Вече си направих вода със сол, ще гледам да приемам повече, особено в началото. Вкусът се възпитава, а моят беше като разглезено дете ..
Имате ли други препоръки за избягване на страничните ефекти? Мнение за тестовите кето лентички?

# 700

Не избягвам солта целенасочено, просто така ми е вкусно. Вече си направих вода със сол, ще гледам да приемам повече, особено в началото. Вкусът се възпитава, а моят беше като разглезено дете ..
Имате ли други препоръки за избягване на страничните ефекти? Мнение за тестовите кето лентички?

Аз ги ползвам вече две седмици. Отчитат, че съм в кетоза всеки ден.Казват, че не
били особено верни.Знам, че в един момент ще спрат да отчитат, когато тялото се адаптира към мазнините и спре да изхвърля кетони с урината.

# 701
За лентичките, ако намериш някакви евтини, няма да ти навредят, но няма и да ти дадат някаква кой знае каква информация. Общо взето са ненужни. Аз си бях взела от любопитство. Не бих казала, че ми свършиха някаква работа.

# 702
Таман спрях да преливам от размер 6 и си купих 4 и пак преливам Grinning

Избрах американските мерки, за да звучи малко като "Дявола носи Прада" Grinning

# 703
Ползвате ли някакви брашна? Имам от лимец, от спелта, от рожков, кокосово и микс някакъв готов безглутеново. Та се чудя дали в някои случаи мога да ползвам някое от тях, ако ми се наложи да сгъстя някое ястие.

# 704
  • София
Аз ползвам кокосово и бадемово, понякога ябълково и от нахут за дъщеря ми ,че тя пък не може да яде сега яйца, а понякога и се приисква хляб , и нищо зърнено не може.
Правих и някакви питки с кокосово,но вътре са като сурови и не ми харесват.
Затова остана нахутеното, което си позволява рядко , веднъж на 2 седмици.
Лошото е че всички тези нисковъглехидратни хлебчета има яйца, и моята задача е сложна.

Общи условия

Активация на акаунт