Рак на белия дроб - тема 5

• 51 734
  • 761
  •   1
Отговори
# 105
Polly,
Кое лечебно заведение ви препраща?

# 106
# 107
Като се има предвид ситуацията с коронавирус там, май е по-добре за вас!

# 108
Тези пациенти са изолирани в съвсем друг сектор. Но, не се знае на другото място, каква е ситуацията. Никой не изследва постъпващите. Каква е гаранцията, че той или някой друг, който е там или постъпва няма?! Според мен от паниката покрай тоя вирус, много други хора ще пострадат.

# 109
Така е, но сме в извънредно положение и ВМА е с особен статут в този случай.

# 110
  • Варна
Моите съболезнования Ванка Sad Бъди силен.

# 111
Ванка , много съжалявам ! Съболезнования !
Не съм ви следила няколко дни , но по някои въпроси се включвам . Мъжът ми нямаше никакви симптоми , само загуба на тегло , която имаше и друго обяснение -противодиабетен препарат . А за съдържанието на кислород в кръвта и аз съм любопитна . В Германия редовно го проверяваха . Аз купих от Лидл едно апаратче и продължаваме да мерим . Сега всичко му е в норма .

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 01:05 от Tania tan

# 112
На моят баща и Сега в понеделник вливката за имунотерапия не се отлага.Вчера говорих с лекаря, каза да си дойде в понеделник сутринта.Това е болница Св. Ив Рилски в София. И ние пътуваме даже от друга област

# 113
Включвам се и аз, баща ми от вчера е на втора вливка химиотерапия в Св. Иван Рилски, също не е от София. Засега е добре, освен гадене и повръщане, което долу горе овладява, но съответно сваля килограми. Връщайки се в темите назад постоянно, видях, че е на същата химия като Ал 😞 Мир на праха и! Иначе е в добро общо състояние.
Някой има ли информация за Vasilka???
Ванка, отново съболезнования!

# 114
  • Пловдив
Ванка,искрени съболезнования!

# 115
Здравейте и от мен!
Първо искам да пожелая здраве на всички - без значение дали са болни или не... а на тези, които боледуват - нека се излекуват възможно най-бързо!

Преди три седмици при скенер за евентуална пневмония, ми поставиха диагноза белодробен карцином.
Направих ПЕТ скенер, на който се вижда тумор с размери 4,5см в дясната част и няколко увеличени лимфни възли.
Видя се и лек плеврален излив, който не свети на скенера, но го написаха като суспектен за вторичен.
Все още няма други метастази, но не се знае докога. В Понеделник се надявам да мина през онкологичен съвет, макар че може би няма да заседават по нормалния ред заради коронавируса.

Прочетох доста неща из интернет-пространството и донякъде съм объркан. Затова реших да потърся мнения от други хора, които реално вече имат известен опит при такива диагнози.
Понеже медицинските лица не ти обясняват нищо и всички се оправдават с пандемията в момента, имам няколко стартови незначителни въпроса. Ще бъда благодарен на всеки, който сподели знания и опит за това коварно заболяване.

Трябва ли да се спазва някаква строга диета? Четох, че трябва да не се яде месо, млечни, захари - така ли е?
Може ли да се пие кафе? Спрях цигарите преди 3 седмици, но съм свикнал толкова много с кафето.
Разбрах, че лютото и черния пипер помагат доста, канабидиол, както и кленов сироп и сода.
Също така някой казват, че червеното вино помагало, но другаде пише, че увеличавало риска.

Благодаря предварително на всеки, изказал мнение.

# 116
Yordanov, за сега можеш да хапваш всичко. Захарните неща не са много препоръчителни. Когато започнеш химията тогава вече не може грейпфрут и нар. А червеното месо и червеното цвекло са препоръчителни за кръвните показатели.
Това, че е от дясната страна също е по-добрият вариант, защото има възможност за операция. Така, че смело в битката и остани позитивен.

# 117
Yordanov, и ние в началото давахме на баща ми какво ли не, общо взето всичко, което прочетох. До месец той започна химиотерапия и тогава онколозите казаха да яде всичко, защото не е време за диета при химио. Цели се силен организъм, а той беше отслабнал с повече от 12 кг. Иначе нашия онколог каза, че мед.доказано било алое Вера, куркума и селен да се приема. За вино също препоръча не повече от чаша на ден, но да я има.
Моля за информация и помощ, ако някой знае добър кардиолог в Пловдив за консултация, защото баща ми има излива и към сърцето. Незнам може би трябва да е и онколог, че състоянието му се влошава, а и сърцето не работи добре. Предварително благодаря.

# 118
Yordanov, както Няма смисъл писа - това, че е от дясно дава шансове за операция. Добрата новина е и че има само едно образувание и е хванато на време. За диетатата ще прочетеш много противоречиви неща, а от лекарите едва ли ще получиш някакви съвети.
От всичко, което аз съм чела - без бяла захар, сол и брашно. Пресни плодове и зеленчуци, фрешове, алое, джиндифил, лимон - колкото се може повече. Прочети кои са алкалните храни и наблягай на тях. Ограничи пържено и не яж опаковани храни. Доста хора препоръчват вегетарианство и суровоядство, но по време на химиотерапия това не ми се вижда разумно.  Според някои не бива да се пие минерална вода. На майка сме купили пречистваща кана.

След като ти направят биопсия, попитай какви генентични изследвания може да се направят на материала, за да се открие възможно най-подходящо лечение.

# 119
Добро утро на всички!

zigizagi, Биопсия ми направиха преди ПЕТ-скенера. Недребноклетъчен... само това ми казаха.
Чувал съм за някакви туморни маркери, но никой нищо не обяснява - ще ми пускат ли такива или вече са пуснали... въобще пълно информационно затъмнение. Като ги питаш нещо започват да се мръщят.
А знаете човек как се чувства първите дни, след като чуе коварната диагноза...
Днес следобяд ще отида да проверя дали са ме обсъждали на онкологичен съвет.

Мира_голд, ще прочета за алкалните храни. Но защо лимони може - те нали са киселинни?
Снощи намерих селен, но алоето как го приемате - на капсули, капки или нещо друго?
Между другото откакто разбрах за диагнозата съм качил 6кг. в рамките на 20-тина дни.

Няма смисъл, позитивен съм засега Simple Smile Дано медицинските светила не ми развалят позитивизма.
За грейпфрута четох, че редовната му консумация може да предизвика рак на белия дроб - някакво американско изследване. Същото казват и за кафето. А безкоефиновото някъде го препоръчват, другаде не.
Засега съм наблегнал на лютото, черния пипер, гъби шийтаке, куркума, кайсиеви ядки (витамин Б17), кленов сироп и сода. Пия и една билка "Ранилист".

Стискам палци на всички ви, няма да се даваме!

Общи условия

Активация на акаунт