Рак на белия дроб - тема 5

• 51 724
  • 761
  •   1
Отговори
# 90
Ако е поставена диагноза рак на белия дроб, се насочвате към онколог за лечение.
Ако не е поставена и не може да се направи бронхоскопия, има вариант за изследване на кръвта, което се нарича Foundation one liquid. Със сигурност се предлага в Трансхеликс, но е скъпо. Открива десетки мутации и дава варианти за най-добро лечение на базата на опит в цял свят. Има и други подобни тестове като Oncoselect.

Честно да ви кажа, това сигурно го пиша за 20 път.
Върнете се поне в една тема назад, за да се осведомите подробно за всичко, което можете да направите и което ви предстои.

# 91
Благодаря много, чета на зад но явно не съм стигнала още или не съм разбрала. Извинявам се много Flushed

# 92
  • Варна
Малко смекчи тона. Когато човек бърза, едва ли има време да се връща назад и да чете. Още повече като е паникьосан.а на теб няма да ти се счупят ръцете да го напишеш. Темата е за взаимопомощ. За какво отговаряш на въпроса, след което правиш коментар.

# 93
tanitaa, вместо да ми правиш забележки /каквото право определено нямаш/, вземи ти да напишеш нещо, с което да помогнеш.

# 94
  • Варна
Както и ти нямаш право да правиш забележки на никой, нито да държиш назидателен тон. Да, и не мога да давам съвети, защото баща ми почина на 40-я ден след поставяне на диагнозата, всичко беше безнадеждно.

# 95
Днес след разговор с представители на фирмите занимаващи се с тези тестове: Foundation one liquid и Oncoselect се разбра че се използват за доизясняване на диагнозата, а не преди такава за съжаление. Т.е ако няма поставена диагноза не се извършват.
Може и на други тази информация да им е полезна.

# 96
Това е много странно. Точно преди една година правихме теста. Имахме диагноза за дебелото черво, но не знаехме това в белия дроб самостоятелен рак ли е или метастази. Нямаше как да се направи биопсия и затова направихме течния тест.
Ти си писала, че диагноза при твоя близък е поставена след скенер. Успя ли да видиш какво точно пише в заключението?

# 97
Проблемът е че в диагнозата няма нищо за рак, понеже беше приет за съвсем друго нещо. Не мога да цитирам в момента, че ги нямам документите пред мен. За работата на лекарите не искам да коментирам, но цикъла е завършен... Пулмолог ни изпрати при онколог, който ни изпрати при гръден хирург, който ни изпрати при онколог, който ни изпрати при гръден...и никой от тях не каза нищо конкретно, не се наема да поставя диагноза и някакъв вид лечение.  Като смятат че няма да издържи на бронхоскопия, пък не е ли редно първо да се опитат да оправят общото му състояние, за да може да издържи. Мисля дали да не се консултираме с друг пулмолог.

# 98
Ужас. Определено се консултирайте и с друг пулмолог. Не е необходимо да водите човека с вас, вземете само документите.
По принцип е възможно да се изследват туморни маркери за бял дроб чрез кръвна проба. Но те не напълно надеждни, особено ако в момента има някакво възпаление в белия дроб - могат да дадат фалшив висок резултат.
Важно е да видиш какво пише като заключение в разчитането на скенера. Напълно възможно е да не е рак.

# 99
Здравейте,

Някои, с които си пиша на лични, знаят вече, но ето и за останалите, а и за да завърша моята история в този форум - баща ми почина на 30.3. в реанимациата в Панагюрище. Така и не разбрахме какво точно се случи. Имаше доста усложнения, лекарите ги отдаваха на основното заболяване, аз на друго. Аутопсия отказах. Това не би го върнало.
Факт е, че беше изненадващо развитие и той се бори като лъв, а и лекарите почти до последно. Но уви. Все още съм в шок.

Желая на всички здраве и късмет!

Ванката

# 100
Съболезнования. Не го очаквах. Много, много сили.

# 101
Съболезнования. Съжалявам за лошия развой, надявах се нещата да се подобрят. Знам, че вие направихте каквото беше по силите ви. Много тъжно.

# 102
В понеделник трябваше да влезе за поредната химио и започване на имунотерапия, днес са му се обадили, че няма да може, защото бил приходящ по време на епидемия е го пренасочват в друга болница. Пълен абсурд!

# 103
В понеделник трябваше да влезе за поредната химио и започване на имунотерапия, днес са му се обадили, че няма да може, защото бил приходящ по време на епидемия е го пренасочват в друга болница. Пълен абсурд!
В кой град провеждате лечението? По точно въпросът ми е пътувате ли до там от друг град.
Притеснявам се, тъй като съпругът ми пътува всеки месец, да не се получи и при нас така. В нашия град нямаме болница за провеждане на ХТ.

# 104
В София. Сега взехме документите. На въпроса дали това това е само за този път, отговорът беше "не се знае". В крайна сметка излиза, че няма значение къде и при кой е избрал пациентът да се лекува. Където го пратят там. Както каза секретарката, която ни даде документите  "лекарствата са едни и същи и там и тук".

Общи условия

Активация на акаунт