Рак на белия дроб - тема 5

• 51 783
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
И на дядо ми са назначил Пет скенер за 24септември.предполага се, че от простата е стигнал белия дроб ....

Здравейте, интересувам се колко е възрастен всъщност дядо ви ? защото за моя баща е възрастен кара 94 години и неможем да се решим на каквото и да е тривиално лечение . Питам защото се страхувам данеби да пропускаме нещо весе пак ???

Пожелавам успех! на Вас и на Дядо ви

Дядо е на 78 години,но лекаря беше изразил мнение, че няма нужда да го мъчим с лечения 🙄

# 511
jiraf4e86: Да Разбирам!  успех!

# 512
Protocol1, хем казвате, че нямате външен съвет, хем че всички Ви казват да не правите нищо. Не разбирам кои са всички в случая, ако реално нямате никакъв външен съвет. Тоест или сте ходили на някакъв лекар, или слушате хора, които нямат никаква медицинска компетентност да преценят може или не може нещо да се направи.

Принципно, възрастта сама по себе си категорично НЕ значи, че нищо не може да се направи. Ако има други сериозни заболявания или е в лошо общо състояние (което е по-често при напреднала възраст), може да трябва да се избягват определени лекарства или да се намалят конкретни дози.

Нито съм лекар, нито познавам човека, но бих Ви посъветвал все пак да говорите с някой читав онколог. Разбира се, решението си е Ваше и най-вече на баща Ви.

# 513
Привет!
Аз отново съм с въпрос към вас. Понеже лекарката която е предложила пет скенер, не е казала нищо за изследване на блокчетата, дали може да ги вземем и да ги пуснем за резултати докато чакаме скенера на 24септември 🙄 дали правилно съм разбрала последователността. Нужно ли е да чакаме скенер и чак тогава да търсим блокчетата, за да изследва е и тях или сега е момента?
Днес ще пращам баща ми д аговпти отново с нея. Разбрах от вас, че се правят в "майчин дом" а като цена ориентировъчно може ли да ми кажете колко струват, за да се подготвим със сумата
Благодаря предварително!

# 514
Работете си по блокчетата ,докато чакате пет скенер,нали нямате все още назначено лечение,ние така направихме и ще са готови по едно и също време.Генетичните мисля се поемат от касата и само за 4-тия показател ни питаха дали го искаме и струваше 300 лв.На нас ни пуснаха още едни изследвания Фаундейшън ,които чакаме до към 27 ,до тогава радиохирургия 3 сеанса ще правим за 5 лезии в мозъка и тъкмо пет скенера и всичко ще е готово по едно и също време...на нас лично ни отне месец и половина след диагнозата да си вземем всичко и да почнем лечение което започва от понеделник

# 515
Protocol1, хем казвате, че нямате външен съвет, хем че всички Ви казват да не правите нищо. Не разбирам кои са всички в случая,
БЛАГОДАРЯ за мнението ... ДА! прав сте имам  съвет от компетентните медицински специалисти и той е както споделих - ДА НЕ СЕ предприема никакво лечение защото му остават немного (2-3 месеца) ето за това не му направиха хистология нито маркери Изтеглиха му 1100 мл плеврален излив но в него нямаше туморни клетки  но не бяха изненадани защото той има и рак на простата и ни пуснаха да си ходим защото нямало смисъл да се конкретизират нещата какъв е точно рака (първичен/вторичен) и скакъв ДНК профил  тъйкато кавото и да му открият няма да провеждат лечение на толкова възрастен пациент.... Заминава си.... Отиваси... Скоро... Неправи нищо....  това бе съвета на хематолога, пулмолога и "простатният" онколог-уролог (нямаме пулмолог онколог) .

Но аз пиша тук защото месеците станаха 15 и той е все подобре и все по добре, тумора се стопи (Юли-2019) беше 2.9 см сега е 1.1см а и баща ми понапълня позакрепна (преди година ослабна рязко с 20 кг) сега възстанови 6-7 кг  и затова оглеждам наново нещата с неговото лечение (тоест 100 процентово класическо нелечение) защото не му прилагат нито Химиотерапия нито Имуно-терапия нито Радиационна терапия нито Оперативно лечение

а етого и него преди седмица

Благодаря за съвета ще се радвам да получа още подобни компетентни съвети

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 13:18 от protocol1

# 516
Protocol1, хем казвате, че нямате външен съвет, хем че всички Ви казват да не правите нищо. Не разбирам кои са всички в случая,
БЛАГОДАРЯ за мнението ... ДА! прав сте имам  съвет от компетентните медицински специалисти и той е както споделих - ДА НЕ СЕ предприема никакво лечение защото му остават немного (2-3 месеца) ето за това не му направиха хистология нито маркери Изтеглиха му 1100 мл плеврален излив но в него нямаше туморни клетки  но не бяха изненадани защото той има и рак на простата и ни пуснаха да си ходим защото нямало смисъл да се конкретизират нещата какъв е точно рака (първичен/вторичен) и скакъв ДНК профил  тъйкато кавото и да му открият няма да провеждат лечение на толкова възрастен пациент.... Заминава си.... Отиваси... Скоро... Неправи нищо....  това бе съвета на хематолога, пулмолога и "простатният" онколог-уролог (нямаме пулмолог онколог) .

Но аз пиша тук защото месеците станаха 15 и той е все подобре и все по добре, тумора се стопи (Юли-2019) беше 2.9 см сега е 1.1см а и баща ми понапълня позакрепна  и затова оглеждам наново нещата с неговото лечение (тоест 100 процентово класическо нелечение) защото не му прилагат нито Химиотерапия нито Имуно-терапия нито Радиационна терапия нито Оперативно лечение

С какво го закрепихте така? Явно е, че щом е добре в момента нещо му помага. На дядо лъчетерапията за простата го смазва. Снощи е бил с 39температура,сеалили я с нурофен и след това е живнал малко. През нощта ставал да търси ядене 😁 не знам с имуно и химия как ще е... Остава ми да се надявам да е по-добре.
Protocol1, на нас един от лекарите (пулмолог) му беше казал, че няма нужда да го мъчим с лечение и д аго оставим... Ама как да го оставя, та аз кучето си няма да оставя, какво остава з а човекът който ме е отгледал 🙄 з а лекарите сме поточна линия, обаче не за всички.Искрено се надявам да намерите вашия лекар!

П. С. Относно тези блокчета. Трябва да ги вземем от провинцията и да ги занеса в майчин дом. Как да стане това? Има ли изискване за хладилна чанта.. Не съм наясно изобщо

# 517
Protocol, да Ви е жив и здрав. Не му личат годините изобщо и Ви пожелавам още много години да Ви носи радост.

Не знам къде в България се развива Вашата история, но ми звучи като сбъркана диагноза. НДБК не е от типа карциноми, които биха се свили без никакво лечение, точно обратното. Ако не е взимана проба и находката от образни излседвания не е верифицирана поне хистологично, е доста възможно да е ставало въпрос за нещо друго.

jirafche, не Ви трябва хладилна чанта чак. Блокчето трябва да НЕ се излага на слънчева светлина и да НЕ се държи на топло продължително време. Ако в колата Ви е до 23-24 градуса (тоест на климатик, а тези дни дори на отворен прозорец), съвсем спокойно може да си го донесете до София.

# 518
Блокчетата можете да ги пратите и по куриер,няма изисквания за хладилна чанта,а само да не стоят на пряка слънчева светлина.После трябва да ги върнете

# 519

Цитат
С какво го закрепихте така? Явно е, че щом е добре в момента .............................

Ето тук бях писал преди месец (но си изгубих user:pass ) какво сме предприели като самолечение НО ДОРИ САМОТО САМОЛЕЧЕНИЕ не ми е препоръчано а е определно от самите нас което е доста смущаващо защото не сме лекари а го правим по принуда тъйката има НУЛЕВО ДРУГО ЛЕЧЕНИЕ

https://bg-mam.ma/p/1180093/41154272

разликата от предишният пост е че в момента пие по 600 мг/ден Амбролекс и плана да пие 200 дни 600 мг (тоест увеличихме дозата след 400 дни по 400 мг с плюс 200 мг) тоест ще пие общо 600 дни Амбролекс.Възможно е да решим да пие Амбролекс общо 730 дни (2-години)
 но това ще се решава през Януари 2021 (живот и здраве) след като проследим стопяването на прост скенер... А по принцип Амбролекс (амброксолов хидрохлорид) е многоп безопасно лекарствено средство което на теория активизира лизозомите и подобрява функционално Автофагиално-лизозомното клетъчно прочистване чрез десинтез на вредни клетъчни протеини (органели) включително и туморни клетки . Това е колосален ежедневен процес на десинтез на всичко що е вредно на клетъчно ниво. и заместващ биосинтез на нови качествени клетки на тяхно място. Ежедневно десинтезираме до пречистени (свежи) аминокиселини между 100 и 250 милиарда клетки (само най-старите и болни и туморни) . Цифрата е точна става дума за милиарди клеки (около 100 до 230 грама клетъчни протейни) които се подновяват ежедневно. Амбролекс на теория ускорява работата на лизозомите с около 35 процента. За това го пием. Би трябвало да "подсеща' и активира лизозомите да десинтезира и разсейките (включително и в мозъка) както и постепенно солидните тумори.
Всичко това са теорий и много малко клинични изледвания които потвърждават споделеното от мен но все пак има десетина  непредставителни клинични изледвания в подкрепа на думите ми  . Ние нямаше какво друго да направим  и ги прегърнахме по принуда и поне засега мисля че много спечелихме но бъдещето ще покаже със сигурност или ще ни зашлеви шамар или на хамак ще си го караме живота.

Успех на всички

Последна редакция: пт, 21 авг 2020, 15:33 от protocol1

# 520
Блокчетата можете да ги пратите и по куриер,няма изисквания за хладилна чанта,а само да не стоят на пряка слънчева светлина.После трябва да ги върнете

Уж трябва да се върне, ама реално не. Ние ги взехме миналата година. След това са правени още 3 хистологии в БГ, една извън БГ и генетичните маркери са изследвани 3 пъти. От блокчетата вече няма абсолютно нищо останало и съответно не сме ги носили обратно. Никой не се е сетил да си ги иска, така че това си е чиста формалност.

# 521
Ще се включа, че на баща ми блокчето ми ги дадоха срещу пет лева депозит, който щял да ми бъде върнат като върна блокчето. Казаха ми, че дори и да няма материал трябва са върна стъкълцата в болницата. Дадоха ми и квитанция. Не успях да вурна стъкълцата, но и никой не ме е търсил за да ги поиска обратно.

# 522
Пу ! Да не му е уроки на възрастния господин ! Много се радвам на такива герои, оцеляващи въпреки лечението .

# 523
  • София
Аз да попитам за блокчетата- носим ги в майчин дом, национална генетична лаборатория, без направление и нищо или как?
Иначе запазих за баща ми час за 31.08 при онколог в надежда, Д-р Щерев. Има ли някой впечатления оттам, евентуално започнато лечение поема ли се от ЗК? Имаме и час за гръден хирург за 02.09. Вече се побърквам, много ми е криво. Не знам защо имам чувството, че е в напреднал стадий и ми става мъчно, защото много искам да му помогна и виждам той как разчита на мен, а аз едва ли не го лъжа като му казвам, че ще се лекува и ще му дойдат силите и нещата ще се оправят 😪

# 524
Пу ! Да не му е уроки на възрастния господин ! Много се радвам на такива герои, оцеляващи въпреки лечението .
YumАБСОЛЮТНО ТОЧНО КАЗАНО Yum

Общи условия

Активация на акаунт