Рак на белия дроб - тема 5

• 51 775
  • 761
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Аз взех Полимакс плюс. Там има допълнително 15 капсули, които се вземат през ден, наред с основните таблетки.

# 541
Полимакс плюс.

# 542
Фани, в дългосрочен план лъчетерапията скапва костния мозък и се отразява на кръвните показатели. На майка й направиха пет процедури в края на юли. Вчера я накарах да си пусне кръвни изследвания и засега са добре. Но ще ги следим.
Не съм изненадана какво са ти казали лекарите, при нас беше същото - няма странични ефекти, евентуално в редки случаи пневмония (на майка облъчваха бял дроб), счупване на ребро и увреждане на кръвоносните съдове в близост до лезиите.

Точно така лъчетерапията нарушава кръвно-репродуктивният  биосинтез и разбираемо кръвните показателите се влошават драстично почти незабавно след лъчелечине (независимо че то е фокусно/прицелно). Фактора на кръвено-репродуктивният  биосинтез е почти нулев при всички много възрастни хора (над 80 годишни) логично при тях е есобенно опасен всеки  кръвен дизбаланс защото просто възрастните хора не синтезират нови подменящи кръвни елементи . Фактора на кръвено-репродуктивният  биосинтез на баща ми е почти милимилистично нулев и за това той не е подходящ за лъче или химио терапия тъйкато всъщност  страничните вредни ефекти от лечението (тоест  хематологичният срив ) ще е летален за него поради напредналата му възраст а и иначе един по-млад активно биосинтезиращ организъм ще бъде има/няма две/три седмици с ужасен здравен дисконфорт и сриф но за дни после в резултат на биосинтез на кръвни елементи страничните вредни ефекти изчезват напълно и остава само евентуалната полза от проведената терапията.
ПРЕКРАСНИТЕ хранителни добавки като Полимакс, Маоло, Флорадикс Билкова Кръв са токова прекрасни за хематосинтеза защото съдържат само директно- усвоимите метаболитни форми на железен глюконат, ВИТ (Б1,Б2, Б6, Б12, С ). Така чрез ускорена доставка в организма на директно- усвоимите метаболитни форми на Витамините и желязото се пескача един продължителен  (7-10 дневен) цикъл от биохимизмана естественият биосинтез и близките ни се подобряват значително по скоростно от иначе така тежките странични вредни ефекти от проведените терапий. Те и безтова хората са слаби болни и не се хранят изобщо та и да чакате на естественият биохимизъм  и цикъл храна в  устата и седмици после за да се оправи кръвната картина.... трудна работа и най-важното ще отнеме 60 дни а през това време организмът е опасно крехък ЗАТОВА ДАВАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО директно- усвоимите метаболитни форми на Витамините и желязото плюс най-прекраснте директноусвоими протеини от зелените водорасли "Спирулина" И РАЗБИРАСЕ И ХРАНИТЕ са ужасно важни (но честно!!! точно в този момент май- не! е толкова жизненно-важно значение!, но все пак да се набляга повече на течни храни , супички и тн.. като причините са различни от чисто нутриентно-хранителните )

За съжаление обаче хранителните добавки  Полимакс, Маоло, Флорадикс Билкова Кръв, Герисан,  не са под регистрационен лекарствен контрол а подлежат само на хранителен и търговски контрол и регистраций и все пак има магическо лекарственно  средство което активира Факторът на кръвно-репродуктивният  биосинтез  дори при особенно възратни хора като баща ми  и това е (амброксолов хидрохлорид) Амбролекс . Ако желаете линк към клиничните изледвания ще дам но за съжаление са на английски)
НЕ! случайно съм поставил  думата "магическо" като определение за  "медицинско лекарственно  средство"  защото това си е точно така! (амброксолов хидрохлорид) деиства магически на всичко от "а до я" -

ТОЧНО КАКТО ЛИЗОЗОМИТЕ!

ПОЯСНЕНИЕ : Hopeфорkюър посочва правилно че основно при директно облъчване на костен мозък се получава застои в хемосинтеза но ние имаме в предвид директното облъчване на обемите респираторна кръв при  белодробна лъчетерапия . Органа е ткъв наситен с метрономно постъпващи нови обемно с респираторна кръв която се облъчва повреме на процедурата циркулираики чрез  обеми и съответно комулативно облъчване на значимо количество кръв в органа. Ние нямам е предвид някакви други змачими вреди по костен мозък това наистина е невъзможно както правилно посочва Hopeфорkюър
Моля да възприемате написаното в този пост с оглед на настоящето пояснение както и в смисъла времените вреди  съпътсващи  предимно химиотерапията

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 18:08 от protocol1

# 543
Възрастните хора абсолютно си синтезират кръвни компоненти. Неслучайно няма никаква горна граница за даряване на кръв и при здрави хора, независимо от възрастта, даряването на кръв не крие рискове за здравето. Има и научни публикации по темата. Ако костният мозък не може да възстанови (качествено, а не количествено) изтеглената кръв, ясно е какво ще се случи.

Лъчелечението в съвременните си форми е дотолкова добре прицелено, че освен ако не се облъчват големи площи или определени части като пелвис или тубуларни кости в крака, не крие особен риск за функциите на костния мозък. Страничните ефекти са по-скоро лимитарни локално и се контролират с лекарства според областта.

И да, провежда се при възрастни хора стига общото състояние да го позволява. Иначе казано - възрастта е фактор дотолкова доколкото тя предполага съпътстващи заболявания, които могат да имат пряко отношение към лечението и общото състояние. Сама по себе си не е изключващ фактор.

# 544
РЕЗЮМЕ (действащо законодателство и стандарти на "Добри Практики" територията на ЕУ)
максимална възрат на кръводарители 66 години
максимална възрат на пациенти за Лъче и Химео терапий 75 години

не съществуват такива неясни и компрометирани неопределени понятия като "Възрастните хора абсолютно си синтезират кръвни компоненти" .... и тн

Апропо, Метрономната Химиотерапия дава известен шанс за лечение на пациенти 80+ и 90+ год. но не намирам къде се прилага по каса в България. Стандарта е приет още през 2015 но кой лекува по него?- Никой не намирам в Б-я! (но аз НЕ! съм и много компетентен)

След 2003 Регулационният режим за кръводаряване на територията на Евро Съюза е препоръчителен до максимална  възраст на кръводалителите от 66  години без оглед  на пол . След присъединяването на Б-я като съюзен щат този препоръчителен режим за максимална възраст на кръводалителите от 66  години  е в сила и локално при нас  . Разбирасе напълно възможно е да се дари кръв и след 66 годишна възраст но вече режима и съпътстващите правила преминават от препоръчителен в уведомителен режим на третирането на донорска кръв тоестна кръвният оператор  разрешено е да  ползва само определени лимитирани компоненти от кръвната плазма  на тази над 66 годишна донорска кръв . другите компоненти чапеларно се унищожават.Последните години редица клинични иследвания доказват че е възможно да бъдат ползвани лимитирано качественни плазмени компоненти дори при кръв от 75 годишни кръводарители НО РЕГУЛАЦИОННАТА БАЗА ОСТВА СЪЩАТА максимално 66 години.

За над 80 годишните с напредване на възраста Фактора на кръвно-репродуктивният  биосинтез спада драстично с над 5 процента годишно (тоест за десет години м/у 80 и 90) ще загубите 50 процента репродуктивен хемосинтез
За над 90 годишните Фактора на кръвно-репродуктивният  биосинтез е почти нулев -баща ми  кара 94 да е жив и здрав!

Аз разбирам прекрасно желанието на публиката да бъдеме сити, щастливи , сексуално, емоционално и здравно обгрижени и да жевеем вечно но това засега не е възможно....(а можеби ще бъде и досадно)

БЛАГОДРЕН съм за компетентните мнения и помоща от всички Ви!!! ... без Вас ние просто сме "изгубени"...(аз също затова сум тук! -ако може да ми помогне някой или аз ако мога)...

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 19:58 от protocol1

# 545
Искам да попитам  тези  хранителни добавки  за какво точно се приемат и кога,тъй като ги записвам

# 546
Protocol, това с 66те години е отживелица и присъства в някакви норми, приети преди 14 години. И СЗО, и Червеният Кръст, който отговаря за кампаниите по кръводаряване в САЩ, нямат абсолютно никакъв горен лимит. Ако имаше риск за здравето на хората, които даряват на 70+, щяха да ги изключат. Апропо, в България и на хора с астма и алергии не дават да даряват, така че правилата тук, приети от някой загубен бюрократ са точно това - административни правила, които не е задължително да са свързани с някаква медицинска логика.

Информацията за химиотерапията и 75г не знам откъде идва. Семейно познаваме хора лекувани съвсем на светло и легално на 75+ години с Таксол и Доксрубицин. Дозите бяха редуцирани. Метрономна химия се използва в България по НЗОК за метастатичен РМЖ.

Fani0101, използват се засилване на организма и имунитета. Полимакс на нас ни бяха предложили през зимата, но така и не го пихме. За Маоло не мога да коментирам. Ако близкият Ви няма изразена необходимост от подсилване (да е болнав, отслабнал, отпаднал и тн), не е нужно да се пият просто ей така.

# 547
Hopeфоркюър, в никакъв случай не бих желал да го првръщам в спор но тъйкато съм НЕ!съгласен с почти всяка ваша дума само ще кажа
че онемях като видях думата "отживелица" а също и безумно! как се намалят дозите при едни повъзрастни пациенти което е и (безумно и вредно и незаконно едновременно)  и няма нищо общо с Метромната химиотерапията която трябва да се прилага задължително при пациенти над 75 години. Лекарствените средва са различни! и са Фарма-лабораторно променени и изобщо не става дума за механично намаляне на дозите ТОВА НЕ Е ЗЪБОБОЛ и упорочава цялостната ефективност на лечение а от там и шансовете на пациента да оцелее . Нереглментираното нямалане на оптималните за лечение дози е наказуемо защото вреди на пациента тъй като не го лекува според клиничните стандарти.... То ако беше така на по-възрасните пациенти по-малка доза...  щеше да е най лесната работа на света да лекуваме бащами (хем и по ефтино) ХОП намаляме дозата и готово Simple Smile
 Защо в България не се прилага Метрономната Химиотерапия която увеличава шансовете за оцеляване на по-възрасните пациенти АЗ НЕ ЗНАМ но предполагам  е така ЗАЩОТО СИ МЪЛЧИМ ..... аз за това съм тук за да си споделяме тези неща които имат значение за здравето на по-възрастните ни близки които НЕ!оправдано и НЕхуманно са изключени от списъка на хората за лечение. Тези неща са значими за цялото ни общество а и ние всички ще остареем рано или по-късно ....

И всепак да завърша с правилното изречение...
  66 години не е никаква отживелица  а е съвсем резонен горен лимит и работещ стандарт за възраст на кръводарители... предполагам не ви се иска утре да се оперирате с кръвопреливане и да не излезете от кома никога нали така?

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 23:35 от protocol1

# 548
Protocol,

Отговарям Ви накратко и приключвам с този спор, защото той не е полезен за никого тук.

1) Никъде не съм написал, че метрономна химия е стандартна такава в намалени дози. Този извод не знам как изобщо го направихте. Написах Ви закакво се дава в България. Познавам двама човека на Xeloda в този момент.

2) Няма такъв филм като всеки над 75/под 75 “трябва” да се лекува с “метрономна химия”. Първо, метрономна химия се прилага при много малък брой злокачествени процеси в цял свят изобщо. Второ, няма абсолютна никаква причина здрав човек над 75г да не се лекува със стандартния протокол за заболяването, ако го понася. Ако желаете да се информирате повече по този въпрос - на сайта на MSKCC (един от най-добрите онкологични центрове в света) доста ясно пише за връзката между възрастта и лечението.

Източник: https://www.mskcc.org/news/age-appropriate-treating-older-person

3) Редукция на дозата на нормален химиотерапевт нито е нещо нечувано, нито незаконно, нито в противоречие с медицинската практика, КОГАТО ИМА ПРИЧИНА. Да, не е оптимално и се прилага рядко, но при пациенти с чернодробни и бъбречни проблеми се прилага. Прилага се и при крайно тежки случаи на тромбоцитопения, в които други медикаменти не дават резултат. Нарича се primary dose reduction или dose adjusted chemotherapy.

Източник: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6089706/
https://www.mskcc.org/clinical-updates/managing-chemotherapy-ind … iplostim-research

Пример 1: Намаляне на дозата на доксорубицин според нивата на билирубин в кръвта: https://www.drugs.com/dosage/doxorubicin.html#Renal_Dose_Adjustments

Пример 2: Намаляне на дозата на Таксол според нивата на transaminase и неутрофили: https://www.drugs.com/dosage/doxorubicin.html#Renal_Dose_Adjustments

Лека вечер!

Последна редакция: нд, 23 авг 2020, 00:47 от Hope4C

# 549
Hopeфоркюър , Благодаря за подробната информация която е и доста по-правдоподобно представена ... изобщо БЛАГОДАРЯ ВИ ЗА УСИЛИЯТА и уточняващото красноречие Представените данни и източници са определено  полезни на много хора които четат тук но не пишат и разбирасе и на мен.

Позрави и спокоен уикенд

# 550
  • София
Не са добре нещата при нас. От ден на ден се влошава, едвам се изправя, отделно яде много малко и сигурно спи по 20часа в денонощието. Дано изкара поне до прегледа в София в понеделник 😪

# 551
Insane, ако не се храни и е на опиодни болкоуспокояващи, това, което описваш, е възможно да се случи.

Продължителното гладуване, обаче, не е ок особено предвид, че ще започне системно лечение. Ако с хранителните добавки не постигнете успех, може да обсъдите с онколога включване на кортикостероиди (тип дексаметазон) като краен вариант. Това доста вероятно ще му върне апетита, но не е sustainable в дългосрочен план.

# 552
Не са добре нещата при нас. От ден на ден се влошава, едвам се изправя, отделно яде много малко и сигурно спи по 20часа в денонощието. Дано изкара поне до прегледа в София в понеделник 😪

Пробвайте с Маолото,мисля, че ще се отрази добре. Иначе знам, че имат отделения за възстановяване. Гладуването изпива и последните му сили. Аз взех билкова кръв и Герисан. Може да откажат лечение ако показателите са ниски

# 553
  • София
Не е на болкоуспокояващи, но от една седмица и акълът му не е добре. Пие лекарства отпреди това, защото е диабетик, отделно за сърце, кръвно, не знам и аз точно и мисля, че ги предозира. Майка каза, че гледала здравната книжка и имало, където пише, че трябва да се пият по веднъж, а той по два пъти ги пиел. И както му се губи акъла и забравя нищо чудно да ги пие по няколко пъти. А и с това отслабване предполагам дозировките трябва да са други. Казах на майка да му ги дава само тя, но той и дума не дава да се отвори за това. Изобщо сме в едно положение, където не ми се мисли вече 😪. Какво е това чудо, само преди месец си беше добре, сега е неузнаваем.
Благодаря за отговорите. Дано има надежда, все пак 😞

# 554
Не е на болкоуспокояващи, но от една седмица и акълът му не е добре. Пие лекарства отпреди това, защото е диабетик, отделно за сърце, кръвно, не знам и аз точно и мисля, че ги предозира. Майка каза, че гледала здравната книжка и имало, където пише, че трябва да се пият по веднъж, а той по два пъти ги пиел. И както му се губи акъла и забравя нищо чудно да ги пие по няколко пъти. А и с това отслабване предполагам дозировките трябва да са други. Казах на майка да му ги дава само тя, но той и дума не дава да се отвори за това. Изобщо сме в едно положение, където не ми се мисли вече 😪. Какво е това чудо, само преди месец си беше добре, сега е неузнаваем.
Благодаря за отговорите. Дано има надежда, все пак 😞

При дядо се наблюдава също забравяне... Пита ме нещо и след 10 мин отново пита, до сега никога е правил така 🙄 имам чувството, че постоянно се тъпче с лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт